Ik geniet van niks, vooral als het rood is

On 8 May 2012 by Carolien Geurtsen


Devils and Demons #PHOT 11
Eindelijk zijn ik en mijn rode vulpen herenigd.
Het koste enige moeite. Dat alsof wij ooit gescheiden waren. Alsof we ooit verenigd waren.
Op de koop toe is hij niet rood maar groen.

Eerst was er de Vulpenset, Mont Blanc

mijzelf cadeau gedaan, lang geleden. Met eerst een voorkeur voor turkoise inkt en later zwarte.
Toen heel lang niets en werd Partner Pen gebruikt, met liefde, plezier en verdriet hervuld. En plotseling werd alles steeds roder om mij heen, omdat ik daar gelukkig van werd. Ik begon te dromen over rode inkt maar dacht niet dat dat mogelijk was, althans niet voor de Mont Blanc, want geen kleur van stand. Wat een stomme aanname.
Op De Schrijftafel schreef mijn buurvrouw met rode inkt, vanuit een vulpen, en blijheid vervulde mijn hart. Aangemoedigd trok ik naar de winkel en ja hoor, als zelfvullend systeem bestaat ze ook voor de Mont Blanc en de pot inkt en het *dingske waren al gauw gekocht en brandend in mijn tas wachtend op ingebruikname.
Veel langer duurde het nog om de boel te installeren, een klusje van niks, zou je zeggen, maar als je het niet doet, blijft het liggen.

Zowel de inkt als het dingske zijn met de pennenset meegereist naar Oostenrijk alwaar ik vast van plan was om de daad te voltrekken en eindelijk met rood in mijn rood met zwarte boekje te gaan morning pagen. Dit alles niet geschied, plaatste ik de doos met inhoud bij thuiskomst onmiddelijk in het zicht op de buffetkast, dit om mij aan te sporen toch vooral in de nabije toekomst de daad bij het onuitgesproken woord te voegen.

Zoekgeraakte Spullen

At last….ik zat er helemaal klaar voor, maar toen bleek het dingske kwijt. Alle meegereiste tassen en desbetreffende vakjes en zakjes nagezocht, helaas, het kleine dunne geval was niet te vinden.
Er verstreken weer wat dagen en ik kon mijzelf bedwingen een nieuwe te kopen. Streng mompelde ik tegen mijzelf: of ze komt tevoorschijn, of je doet maar zonder rode inkt.
Op 5 mei maakte ik de caravan van mijn vader klaar om op stal gezet te worden. Hij is, al sinds hij in februari omvergeskied is, zijn rijbewijs kwijt, en al zal het niet op de piste liggen, het is toch vast uit een mapje of zakje gegleden.
Om te voorkomen dat hij met zijn tachtigjarige knieen in kleine hoekjes en gaatjes ging kruipen, toverde ik mijn hoedanigheid als girlscout tevoorschijn en begon met een minusculeus onderzoek, daarvoor alle kussens, deksels en inhoud verwijderend.
Werkelijk van alles, ook van jaren her, kwam te voorschijn, maar geen rijbewijs. Onder mijn heel wat jongere knie voelde ik vlak voor ik het laatste kussen optilde een klein dun dingske en ja hoor, mijn zoektocht was volbracht, zij het in een heel ander quadrant van het universum.
Glunderend stak ik het in mijn zak en dacht: Jij bent de mijne!
Ik heb er een handje van om uit angst zaken niet meer terug te kunnen vinden – ik ben immers vergeetachtig – ze dusdanig op te bergen dat ik ze nooit meer terug kan vinden, dus ik bleef de plek in mijzelf mompelen waar het uiteindelijk terecht kwam.

Operatie rode inktNu twee dagen later is de kogel door de kerk, rode vingers, pen gevuld en klaar voor de start. Nu eerst nog even de resterende zwarte inkt wegschrijven en dan mijn bankpas vinden.

Dit is geschreven geïnspireerd op Photo on Tuesday, geïnitieerd door Karin Ramaker

* dingske ben ik maar gaan gebruiken voor woorden waar ik de naam niet van herinner…. Voor mijn gevoel begint het met een c en zit er ee a en een o in en het is geen container – wie het weet mag het zeggen..

Verwante artikelen:

vakvrouwen om van te houwen | Wie schrijft die blijft | Tijd genoeg van Mij | Zwaar van God los2 Responses to “Ik geniet van niks, vooral als het rood is”

Trackbacks & Pings

Leuk om te horen wat jij er van vind. Alvast bedankt!

 • June 2019
  M T W T F S S
  « Jul    
   12
  3456789
  10111213141516
  17181920212223
  24252627282930
 • Subscribe to Blog via Email

  Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

%d bloggers like this: