Ik neem je mee – into the light – Morrison en Pavlov

On 26 April 2015 by Carolien Geurtsen

Dat doet een inmiddels goede vriend van me regelmatig. Mij meenemen naar het een of ander.
Enkele jaren geleden toen ik hem nog wat minder goed kende,viel hij me al op met zijn oproepen op Twitter, wie wil er mee naar…en dan volgde er een in mijn ogen meestal goede bekende of interesant nieuwe band. Hij had de gewoonte om voor het hele jaar vooruit twee kaartjes voor voorstellingen en optredes te kopen waar hij dacht dat hij naar toe wilde, en bedacht dan later pas wie hij mee wilde vragen, of vaker nog, algemeen wilde oproepen om mee te gaan. Dan leer je leuke mensen kennen. Into the light.

Inmiddels heb ik met hem Ellen ten Damme gezien, Spinvis, my all time fav, Lavalu toen ze nog in het voorprogramma van Dez… stond, en ja ze was echt beter en fijner dan de hoofdact, vandaar dat ik daar ook de naam van vergeten ben – (* Ellen was natuurlijk sowieso fantastisch.

Morrison - Theater Pavlov

Eergisteren vroeg hij via de WhatsApp of ik mee ging naar het muziektheater stuk Morrison, in Theater Kikker Utrecht en o man, kwam dat even uit. Change of mood, scenery and interaction, zeer welkom.

En het bleek/was ook echt fijn, ik was van begin tot eind blij geraakt en daarna tijdens een biertje bij de buren op de Ganzenmarkt kwamen ook de tranen. Tranen van ontroering, over de intnsiteit en de eenvoud, de imperfectie af en toe die er werkelijk niet toe deed, yep. Over het stuk zelf dus in combinatie met de goedheid die naast me zat. Getrakteerd worden door een vriend op culturele kwaliteit, indringende muziek, een uitje, goed gezelschap, én getrakteerd te worden via de muziek, via het spelen met taal in de voorstelling, op allerlei herinneringen van ‘mijn’ Doors tijd.


De muziek bleek nog steeds in mijn lijf te zitten, de teksten zong ik inwendig gewoon mee, het Parijs van toen en nu sprak tot me en de beelden van vroeger, van mijn vroeger, bleven af en aan rollen. When the music’s over, turn off the ligtht.

Theater Pavlov website

Ik neem je mee – eenvandaag over Pavlov

Ruud over PavlovOne Response to “Ik neem je mee – into the light – Morrison en Pavlov”

Leuk om te horen wat jij er van vind. Alvast bedankt!

 • July 2019
  M T W T F S S
  « Jul    
  1234567
  891011121314
  15161718192021
  22232425262728
  293031  
 • Subscribe to Blog via Email

  Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

%d bloggers like this: