ik studeer vernederkunde maar eerst even dit

On 23 January 2014 by Carolien Geurtsen

misschien ga ik daar nog wel eens een blog over schrijven
Op zeker ga ik daar een blog over schrijven, over mijn nieuwe studie.
In mijn hoofd is het al bijna klaar, de blogpost dan. Maar toen ik het begon neer te tikken, werd ik afgeleid door een zinnetje wat al tijden (sinds oud en nieuw schat ik zo) boven de backend (edit-kant) van dit blog staat: “Check out the fireworks you created on your 2013 Annual Report“.
Nou ben ik ben niet zo heel erg van de statistieken en was niet zo overtuigd van mijn fireworks, maar mits een beetje leuk verpakt/verwoord vind ik het toch wel even leuk om terug te bladeren.

IMAG2207_CG

Attractions in 2013

These are the posts that got the most views on Investeren in geluk – Invest in happyness in 2013.

Het ging verder met:

Crunchy numbers

The concert hall at the Sydney Opera House holds 2,700 people. This blog was viewed about 15,000times in 2013. If it were a concert at Sydney Opera House, it would take about 6 sold-out performances for that many people to see it.In 2013, there were 180 new posts, growing the total archive of this blog to 610 posts.The busiest day of the year was May 25th. The most popular post that day wasMonsanto, wist ik veel – en ja, er hangen levens vanaf, zo ongeveer alle.

In 2013 heb ik 160 x een blog gepost, veel minder dan ik me herinner, en ik val mezelf bijna een beetje tegen, maar ik kan dat gelukkig ook gelijk weer los laten. Mijn 2013 was een vrij pijnlijk en wat teruggetrokken jaar, ook wat bloggen betreft, dus dit had ik kunnen weten.
Die 160 posts zijn 15.000 keer ‘bekeken’, wat dat ook mag betekenen. Het kan een bezoek van drie seconden zijn, maar ook veel langer. Dat zou ik natuurlijk uit kunnen zoeken, maar dat vind ik dan weer niet spannend genoeg, want ja ik vind het echt wel leuk om gelezen worden [anders zou ik het wel bij een dagboek houden] maar ik schrijf niet met enig winstbejag, en dus ook niet om letterlijke of figuurlijke hits te scoren.
Het klinkt als veel, 15.000, maar ik weet dat dat niet zo is want het jaar ervoor was dat in 9 maanden tijd al meer. [This report only shows data since you connected Jetpack.]
Vanaf April, toen ik mijn blog op een eigen domein startte, begon de teller naar 16.739 te tikken, wat trouwens wel een enorm verlies aan lezers bleek te betekenen, want in die drie maanden daarvoor had ik er bijna net zoveel, dit op de bij wordpress.com gehostte site ,en daar was/is de uitgeefster waarvoor ik af en toe recensies voor schrijf ook al niet echt van onder de indruk.

Wat ik wel boeiend vind, is welke blogs, of liever gezegd welk sóórt blogs, het meest gelezen en/of het meest becommentarieerd zijn, alweer uit nieuwsgierigheid, omdat ik vooral veel persoonlijks blog en veel minder maatschappelijk relevants post dan de jaren hiervoor.
En inderdaad het blog over Monsanto op 25 mei kreeg de meeste views. Nog steeds ‘maar’ 604, wat in het niet valt bij de cijfers van de 24 uurs gastblog Kerst-Marathon 2012 die er meer dan 1300 kreeg, maar dat vind ik geen eerlijk vergelijkingsmateriaal, ieder van de 24 deelnemers maakte daar weer apart publiciteit voor. maar toch, ook de andere uit de top 5, mijn top 5 best bezochte posts, mogen er, in mijn snel tevreden kinderhand, zijn.

Mijn Moment – 2013 get lost – wát een obstinate titel – maakte 398 mensen in ieder geval nieuwsgierig genoeg om aan te klikken.
Wachten op je lief en leed, en knokken – Kris Berry  – Voor Leontine  – een veel te lange titel – trok 188 bezoekjes.
Mijn feitelijke ‘about’ pagina ‘Bloggen over leven en Welzijn’ telt eigenlijk niet echt mee, maar daar zijn 250 mensen op ‘geland’.
En Hoe veilig is Istanbul? Helemaal níet voor Serrai Sierra trok 207 lezers aan.

Dit allemaal gezegd en gezien hebbende, en voor mezelf toch niet zo heel ontevreden, mijn 2013 chronicles heb ik geschreven, doe ik toch ook een voorzichtig voorzetje richting de rest van 2014. In ieder geval wat bloggen betreft dan.
Zij kon het bloggen niet laten, blijkt misschien wel het meest tot mijn eigen verrassing nog steeds waar te zijn, wéér waar te worden en ja ook echt wel tot mijn verbazing. Ik heb teveel aan onlolligs op mijn bordje gehad en nog, waardoor ik niet meer het schrijven als motor, aanjager en energiegever kon benutten, en het lukte ook niet meer om voor mijn plezier te schrijven want het plezier was ver te zoeken. Wat ik trouwens ene vreselijke gewaarwording vind. Ik mis de innerlijkje drive om te schrijven heel erg en juich de kleine energie sparkles die ik op dit moment in mijn bougies ervaar erg toe. Sterretjes and not so much fireworks dus om eerst maar eens mee te beginnen.

Mijn studie heeft oa te maken met wat ik vanmorgen bij bovenstaande foto op Facebook schreef:

De markt bouwt zich op, geluiden al meer dan een uur lichtjes hoorbaar.
Ook ik adem dóór. Ik hou ervan, een markt voor mijn deur, en tegelijk mijmer ik over de Turkse markten die ik mis. Tikkerdetik.
Nu opruimen en boodschapjes doen, want het wordt een vriendinnelijke dag.
Maar eerst nog een koffie en n grapefruit en bijkomen van de innerlijk opgebouwde spanning.
Loslaten, het kan weer wat meer.
Fijn dat de dag nét voor achten aardig begon te doen.

 

en wordt vervolgd…

 Leuk om te horen wat jij er van vind. Alvast bedankt!

 • July 2019
  M T W T F S S
  « Jul    
  1234567
  891011121314
  15161718192021
  22232425262728
  293031  
 • Subscribe to Blog via Email

  Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

%d bloggers like this: