Ik weet het niet met dat Bloggen en Flickeren #blogpraat

On 12 February 2013 by Carolien Geurtsen

Nederlands / English will follow shortly – the URL will be here

instagram_sm flickr_sm
on the move_sm

Misschien is het de culture shock, maar vandaag heb ik er niet zo’n zin in, een blogje schrijven. Voor mij een niet zo vaak voorkomend fenomeen, zo zei ik gisteren nog.
De rommel thuis staart me aan en wil volgens mij dat ik eerst aandacht daaraan besteed in plaats van leuk met foto’s spelen zoals ik gisteren en vanmorgen vroeg een paar uur gedaan heb. Gebroken glas in de keuken, vaatmachine die uitgeruimd kan worden en half uitgepakte koffers…
Zolang ik dat niet aangepakt heb,  dat hoop ik althans, heb ik weer even dat oude en vertrouwde gevoel van me onverbonden voelen, van, Wat doe ik hier in godsnaam?

Flickr en Instagram

Mijn upload naar Flick indachtig, wat ik de afgelopen weken zowel met veel plezier als heel plichtsgetrouw gedaan heb, ben ik toch vanmorgen begonnen met flink wat shots op Instagram te zetten. En waar het best wel logisch is, ik heb nou eenmaal nog 0% aandacht besteed aan een communitie opbouwen op Flickr en me daar hoegenaamd niet in verdiept, is het verschil aan aandacht en likes voor de foto’s opzienbarend en ongelofelijk. (0 op Flickr en ontelbaar op Instagram). Daarmee meteen ook fijn en energiegevend, want ja, daar doe ik wel een upload voor, omdat ik zelf heel blij ben met en trots ben op mijn foto’s én omdat ik ze om die reden wel delen, wil laten zien…
Ik weet dat menigeen Instagram vaarwel gewuift (gewoven?)  heeft vanwege de vermeende inbreuk van privacy policies die er aan zouden staan te komen…en Flickr hernieuwd omarmd, maar ik ben blij dat ik nu alleen dat laatste, al is het dan nog maar ten dele gedaan heb.

Blogpraat

Gisteravond was er dus de wekelijkse twitterchat called blogpraat en ik schoof eigenlijk nét te laat aan, omdat ik de laatste hand legde aan mijn verzamelingspagina van alle Istanbul blogs van de afgelopen tijd, dus ik kon eigenlijk vanaf het begin af aan niet zo goed meekomen. Door het hoge tempo kon ik de eerste vraag niet terugvinden en zat er dan ook met mijn antwoord nét naast… niet dat dat er echt veel toe doet, want geen vrouw overboord, alles is later na te lezen. Alleen bevestigde het mijn gevoel van: als ik niet hol, is iedereen al weg, een oud gevoel van toen ik kind was.
Volgende week bestaat Blogpraat 3 jaar en ter ere daarvan is er een BlogKermis uitgeroepen, dus ja, ik ga me eens buigen over mijn Blogging Self en weer meedraaien in the Dutch Wheel of Life.

Acclimatiseren noemen ze het geloof ik.
Zo maar wat andermens blogs lezen. O nee, eerst opruimen hier.

Instagram | Flickr | Zo werkt BlogpraatBlogkermis5 Responses to “Ik weet het niet met dat Bloggen en Flickeren #blogpraat”

 • ik ben er een aantal maandagen niet bij, #blogpraat. Wat houdt dat in, blogkermis? En kan ik toch meedoen?

  • Carolien Geurtsen

   volgens mij absoluut wel – het is ter gelegenheid van 3 jaar blogpraters – ik heb al tien keer geprobeerd de hele opdracht te lezen en ga dat NU doen Dank voor je comment

   Hoe doe ik mee?

   * Schrijf een blogpost op je eigen blog naar aanleiding van 3 jaar #blogpraat en voeg de link als reactie toe op deze blogpost. Het zou natuurlijk leuk zijn als je de link ook even twittert met de #blogpraat hashtag.

   * Heb je geen eigen blog of past een #blogpraat blog daar niet goed bij, schrijf je artikel dan in een tekstverwerker naar keuze en laat het plaatsen op de blogpraat.com site. Vermeld in dat geval de titel die er boven moet staan, link naar je blog en een korte beschrijving over jezelf erbij. De link en beschrijving worden dan gebruikt in een klein auteursprofiel zodat ook duidelijk te zien is dat jij de bijdrage op blogpraat.com geplaatst hebt. Stuur dit alles naar: cs.denouden+bp@gmail.co

   Meer info http://www.blogpraat.com/blogpraat/blogpraat-is-3-wie-viert-er-mee-blogkermis

 • Heee, bijna volledig in het Nederlands 🙂
  Mag best hoor 3talig, zoals ik al blogpraatte gisteren; zolang het maar niet 3voudig is.
  Lui als ever, nee gewoon tijdgebrek of is het toch omdat de blogdrang er al uit is, heb ik een oude post voor de blogkermis gebruikt.

  • Carolien Geurtsen

   LOL – ik maak een redelijk stricte verdeling nu, óf Nederlands óf Engels en die woorden die ik dan verhaspel heb ik echt niet in de gaten ;-0

   #moestzelfsevenkijken

   maar wat een goed idee – oude blog kermis bijdrage blog – ik ga nadenken wat ik wil – ben gvj veel trotser op mijn blogs die ik schreef toen ik nog vet in de burn-out zat dan die van nu – tis wat….

   wordt onherroepelijk vervolgt 😉

Leuk om te horen wat jij er van vind. Alvast bedankt!

 • July 2019
  M T W T F S S
  « Jul    
  1234567
  891011121314
  15161718192021
  22232425262728
  293031  
 • Subscribe to Blog via Email

  Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

%d bloggers like this: