in alle heerlijkheid

On 27 July 2015 by Carolien Geurtsen

heerlijkheid square 6Thuis kijk ik eigenlijk geen televisie meer, (mind you wel Netflix), maar hier in mijn oppashuis staat de tv best veel aan. Als vanouds is dat vaak op 24Kitchen als ik zoals nu dingen aan het doen ben die dat kunnen ‘lijen’. Af en toe laat ik dan een lekker recept even tot me door dringen en soms schrijf ik ook wat op. Ik heb zelf best veel repertoire maar ook een meer dan slecht geheugen en vaak zijn het reminders van o ja, weer eens wat met linzen en mango in een salade doen, met verse groene erwten. En zeker nu ik ook voor de moestuin van de familie zorg, kan en moet ik alles plukken en deels bereiden wat gaar/rijp/klaar om te oogsten is.
Ik vind het heerlijk om te koken en als ik dan Jamie Oliver een Mexicaase 15minuten variant op Chicken with chocolate Mole zie maken, ja dan weet ik wat ik de visite van morgen voor ga zetten. Straks zal ik het opzoeken op de website en het boodschappenlijstje maken (en het ook nog een keertje nakijken of lezen) terwijl ik nu, al schrijvend een deel van de beelden en van het recept in me opneem…bayleaves and rosemary and smoked salmon. Yummie. I still love Jamie and his 15 minute meals.

Gisteren stond ik om 10 uur al in de keuken om nogmaals een ronde börek rolletjes gevuld met gerookte zalm, oude kaas en provinciaalse kruiden te maken, een door mijn zoon bedachte variant op de Turkse gefritiuurde bladerdeegrolletjes met kaas.  Deze rolletjes in/uit de oven in plaats van uit frituurvet. Erg erg lekker.

‘s middags daarmee óp naar Delft, naar  de garden-warming en verjaardags party van Oerol vriendin Patries, misschien ten overvloedde, want zij is een meesterlijke kok, die zelf natuurlijk ook al behoorlijk aan de slag was geweest.

heerlijkheid 800

* Ondertussen een half uur verder, ben ik erachter gekomen dat 24Kitchen de recepten van de Chefs niet meer mag publiceren, bummer, verder doorgezocht oa op YouTube om hier een link naar dit recept neer te kunnen zetten, in eerste instantie voor mezelf om hem later te kunnen vinden, en verder voor wie het ook interessant vind, maar nee, (nog) niet gelukt. Misschien op Jamies’eigen website.
In ieder geval voor nu even ingesteld dat het TV apparaat de herhaling vanmiddag (Jamies 15 minutes aflevering 39, om 14.50 uur  (voor de liefhebber)) opneemt, zodat ik vanavond alsnog heel ouderwets met pen en papier klaar kan gaan zitten.
Ik schrijf weer veel te lange zinnen zie ik bij het nalezen, maar zometeen de deur uit naar tante om de vakantie inval thuishulp mee te verwelkomen, dus hopla.

Rest mij na dit intermezzo nog het onderschrijven van een heerlijk zondagmiddags genieten in de verschrikkelijk mooi opgeknapte stadstuin van Patries, met denk ik wel 12 of 13 mensen en een baby op een vrij klein oppervlak, en alsnog heel comfortabel op haar zelfgemaakte ruime banken met kussens en grote hangstoel, óók toen het regende want onder een tarp,

Even overwoog ik na vertrek nog om onaangekondigd bij twee andere vrienden in Delft langs te gaan, maar ik ben niet zo’n ster met ‘s avonds rijden – laat ik zo zeggen, bij donker, want een beetje nachtblind, dus zoefzoef naar huis.
Om 21.00 binnen, in alle heerlijkjeid nagenietend van nog een tweede toetje, met een bakje yogurt en een glas bloedsinapappelsap.
Yummie.

 

 Leuk om te horen wat jij er van vind. Alvast bedankt!

 • July 2019
  M T W T F S S
  « Jul    
  1234567
  891011121314
  15161718192021
  22232425262728
  293031  
 • Subscribe to Blog via Email

  Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

%d bloggers like this: