Inservice Autisme 2014 – Ik mag weer naar Malle

On 11 November 2014 by Carolien Geurtsen

Inservice Autisme 2014 Malle

Inservice Autisme 2013

waiting for Jan and Autistagirl

Vorig jaar was ik uitgenodigd op Inservice Autisme 2013 in Malle, België en mocht tot mijn grote plezier alle andere sprekers, en natuurlijk de organisatoren, gedurende een paar dagen van dichtbij meemaken. Vorig jaar schreef ik daarover in No label suffices:

I was invited as speaker on a 2 day conference on autism. It was a strange combination of factors and ingredients, ánd a lovely combination of uniquely wired people in whose surroundings I felt completely comfortable.

Wendy [ Lampen], een van het duo Autimaatschap en zelf Asperger diagnosed, stal al in 2012 mijn hart van voor en achter de coulissen van TedxDelft, en kietelt sindsdien bij voortduring mijn brein.

Ilonka van der Sommen, [één tweetje maatschap met Wendy], en ik wisselden eindeloos veel enthousiaste mails in de tijd naar de conferentie toe en Jan van Balkom, de derde partner in crime, leerde ik zowel in de autorit naar Malle toe als tijdens de conferentie zelf kennen als een uitermate betrokken, bevlogen en ter zake kundige organiser.

Omdat ik er ook dit jaar weer bij ben en óók enthousiast en bevlogen ben, zal ik naar 9 en 10 december toe (de data van Inservice 2014) af en toe een blog posten over de aanwezige sprekers en workshops, en ik begin met Diederik Weve omdat ik die al eerder heb zien spreken. Ik ben erg onder de indruk van zijn verhaal.

Diederik Weve Inservice Autisme 2014

Diederik is ingenieur procesveiligheid bij Shell. Na zijn Asperger diagnose op 52-jarige leeftijd kreeg hij oog voor de negatieve gevolgen van het stereotiepe imago van autisme.
Onder het motto ‘Autisten uit de Kast’ startte hij bij Shell een project om autisme gewoon bespreekbaar te maken. Zijn functie brengt hem de wereld rond, en sinds 2011 neemt hij zijn verhaal mee: wereldwijd namen ruim 800 collega’s deel aan zijn workshop ‘Autism as a Diversity’.

Hij is voorzitter van het enABLE NL, een Shell personeelsnetwerk voor mensen met een
functiebeperking en lid van de ministeriële werkgroep Vanuit Autisme Bekeken.
Hij heeft twee studerende kinderen die opgroeien met een gevarieerd beeld over autisme.

Het complete Inservice 2014 programma

 

Inservice Autisme 2014 Ontmoet AutismeInservice Autisme 2014: Ontmoet Autisme

De inservice nodigt je uit om ‘Autisme’ te ontmoeten.
We besteden aandacht aan de thema’s:

 • Onderwijs
 • Werk
 • Zorg
 • Vrije tijd en Zingeving

Tijdens deze twee dagen is er traditiegetrouw veel tijd om te netwerken, kennis te maken, contacten te leggen, te leren en te ervaren en uiteraard ook te genieten .
We bieden naast de keynote lezingen en workshops ook een boeken-/ informatiemarkt, filmzaal, voordrachten en meer…..
De Inservice is voor iedereen die op welke wijze dan ook een ‘link’ heeft met autisme.

De Inservice wordt georganiseerd door Van Balkom Tekst & Communicatieen AutiMaatschap

Twitter: @ISautisme #inservice2014
Email: info@inservice-autisme.nl

en ja, ook ik heb behalve het schrijven van mijn blog, ook andere ochtend rituelen ter opstarting van mijn dag:


Gregory Page – Right Side Up (Live @Bimhuis Amsterdam)3 Responses to “Inservice Autisme 2014 – Ik mag weer naar Malle”

 • Zeer veel informatie te vinden over autisme op je blog. 🙂 Ik vond bovenstaande lezing van Wendy zeer interessant, helemaal omdat ik herken het denken in geluiden en smaken. Omdat mijn zoon niet kan praten is het moeilijk om het 100% zeker te zeggen, maar vrijwel ben ik er zeker van dat hij dit ook doet.
  Malle is helaas helemaal in Belgïe, maar via Youtube kan ik er toch zijn.
  Een hele warme groet terug en een mooi weekend toegewenst.

 • Wat leuk om te horen Michiel, dat je het vanmiddag goed gaat lezen bedoel ik natuurlijk.
  Dat je kind een diagnose heeft in het Autistisch spectrum is natuurlijk eerder een uitdagend gegeven dan ‘leuk’. En ja, zelf vind k het mooi om dat onderscheid te maken, een mens is meer dan zijn/haar diagnose gelukkig, al kan het wel heel bepalend zijn.

  Wie weet zie ik wel je in Malle, want mens wat heb ik daar veel opgestoken. (en dat terwijl ik dacht al zo veel te weten (en dat laatste is vast óók waar).

  Hoe dan ook hoor ik graag wat je er na lezing van vond.
  Misschien nog tot spreeks. leesz en .Sowieso een warme groet en goed weekend.
  Carolien

 • Als vader met een autistisch kind, ga deze vanmiddag eens goed lezen.

Leuk om te horen wat jij er van vind. Alvast bedankt!

 • July 2019
  M T W T F S S
  « Jul    
  1234567
  891011121314
  15161718192021
  22232425262728
  293031  
 • Subscribe to Blog via Email

  Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

%d bloggers like this: