Baas in eigen club – inspiratie door Tegenlicht

On 30 October 2014 by Carolien Geurtsen

voetbal, schijt, marcel van roosmalen, vitesseIk ga het gewoon doen, een nieuwe catagorie aanmaken, of feitelijk inhaken op een oude, namelijk ‘inspiratie’. Klinkt misschien uitgekauwd en is dus mogelijk voor ieder ander dan mijzelf overbodig, maar dat dondert niet. Al is het alleen maar voor moi, mijn eigen Cloud met dat waar ik blij van word. Mijn overal makkelijk vindbaar naslagwerk van dat wat mij moed en hoop geeft, inspireert. Als dat voor anderen ook zo is, is dat geweldig.

Ik zit deze aflevering van Tegenlicht nog te kijken terwijl ik dit schrijf, zo onder de indruk ben ik hier van. Dat doet me goed. Uplifting news, want ik merk dat ik al met al toch een behoorlijk sombere kijk heb op het tegenwoordige effect van burgerinitiatieven. Als kind van de seventies en eighties (ja ja, vorige eeuw) waar demonstraties en andere acties nog iets uithaalden en ik daarvan tegewoordig veel minder terugzie als ik zou willen.

Multinationals en banken lijken toch bijna altijd zichzelf de winnende hand met kaarten  toebedeelt te hebben. En feitelijk is dat de mooiste brug naar waar ik nu naar zit te kijken. En hier gaat het over voetbal ook nog, waar miljoenen in omgaan als het geen miljarden zijn. Zie hoe supporters in actie komen om niet meer uitgebuit te worden door de bedrijven die hun favoriete club waar  ze vaak hun leven lang met heel hun ziel en zaligheid aan verknocht zijn ze opkopen.

inspiratie spinazie smootie to kick start the day in me

ondertussen drink ik dit

Passeert precies nu op TV de tekenende uitspraak van een supporter over Vitesse:

“Het blijft jouw club, maar het is wel een kut club geworden”

Inderdaad Marcel van Roosmalen  komt ook aan het woord in deze Tegenlicht, o.a. over zijn boek Schijt

Van de website van Tegenlicht – over Baas in eigen Club:

 De strijd tegen de ongelijkheid is begonnen. Dit keer niet op een occupy-plein maar op het voetbalveld, waar supporters zich massaal beginnen te verzetten tegen de overnames van hun club. De schatrijke Maleisiërs, Russische oligarchen en hedge funds delven het onderspit.

Voetbal, volkssport nummer één, raakt in een identiteitscrisis. Trouwe supporters moeten aanzien hoe hun voetbalclub wordt gekocht door buitenlandse zakenmannen die geen emotionele band hebben met het voetbalverleden en louter op geld belust zijn. Voor hen is voetbal meer dan alleen schoppen tegen een bal, het is een sociaal bindmiddel. Wat doe je als je als supporter ziet hoe jouw club van naam verandert, of je ineens rood in plaats van blauw als clubkleur hebt?

Inspiratie en soms tegenlicht als kickstarter

Ik realiseer me dat ik de komende maand misschien wel van de nood een deugd maak. Ik mag weinig tijd om te bloggen van mezelf. Dit vanwege meedoen aan de NaNoWriMo uitdaging, veel schrijven aan mijn boek, naast alle andere dingen die gewoon doorgaan. Vol gas en misschien wel vaker met Tegenlicht. Inspiratie of niet, we zullen zien.Leuk om te horen wat jij er van vind. Alvast bedankt!

 • June 2019
  M T W T F S S
  « Jul    
   12
  3456789
  10111213141516
  17181920212223
  24252627282930
 • Subscribe to Blog via Email

  Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

%d bloggers like this: