Instawalken is óók vermoeiend, maar het regende zonnestralen

On 25 November 2013 by Carolien Geurtsen


Andrew Belew – Walk Around the World

Niet persé hele rustige muziek is een eufemisme, maar de titel ja en hoe het in mijn hoofd was vanmorgen vroeg, ook wel ja.

Het komt niet zo vaak voor dat ik twee blogjes op één dag schrijf, maar ik wilde twee zulke verschillende onderwerpen niet in één blog stoppen. Ja ja, ik, de multimixende chaoot, leer het nog wel eens. Iets opsteken van blogpraat is één ding, maar toepassen? Nah.
Nu neig ik tussentijds te verdwalen in  het lezen van de blog van Elja, moeder van blogpraat – die ik bijna elke ochtend wel even lees.
O wat zou ze er zelf een hekel aan hebben, moeder van [denk ik] maar ik kan het niet beter omschrijven. Het doet haar recht, want ze houdt super goed in de gaten of interactie met deze of gene nodig is, zodat de sfeer altijd goed blijft of heel snel weer wordt. Opdat zowel de beginnende als de geroutineerde blogger er zich thuis blijft voelen, ook al heb je een tijdje niet mee gedaan. Ze is dus de initiator van een wekelijkse online bijeenkomst over bloggen, de haken en ogen, over zakelijk en/of persoonlijk bloggen, tips voor verbeteringen en reviews voor wie dat wil. Blogpraat is steevast op maandag avond tussen 20.00 uur en 21.00 uur en via  twitter te volgen, en er eventueel aan mee te doen via de hashtag #blogpraat. Of via een speciaal Twitter kanaal, mocht je dat willen. Op de website Blogpraat.com vind je alle ins and outs.

 

Shoot, toch twéé onderwerpen, want nu weer over de fotowandeling:

Vanmorgen vroeg schreef ik:
Viel thuisgekomen na Instawalk en hapje eten bijna gelijk in slaap om aan de ‘goeie kant’ van de 00.00 weer wakker te worden en heb me toen maar efkes heerlijk in de fotoos gestort, kijken van anderen en uploaden van zelf, en dan ben je zo weer n paar uur verder… Evengoed was het vroeg wakker, maar kon nog lui bij de dag blijven. Nu langzaam Lo gang komen en op ziek naar het filmpje wat Adrie gemaakt heeft. Dan zet ik m in blogje erbij. Echt fijn!  Ik heb de link langs zien komen maar daar was veel bij aan links en rechts de afgelopen tien uur. Dus ik hoor het graag. Geert ?

het filmpje zet ik zo hier neer

Op de website van Instagramers Utrecht kun je de foto’s in Instagram stijl zien die ik gemaakt heb gisteren en in de voorbereiding van de wandeling. Als je dit in je browser zet kom je er ook:  http://instagram.com/igersutrecht#

Op Flickr zien ze er zo uit [album wordt vandaag en morgen nog uitgebreid].

En [ook voor de deelnemers]  met de Hashtags:

Instawalk030

En

#ASU30  Afkorting voor Amsterdamse School in Utrecht – 30

Daar vind je [bijna] alle foto’s die er gisteren door de 22 deelnemers gemaakt zijn, en het korte filmpje [wat vanavond ook hier te vinden is] geeft een mooi sfeerbeeld, waarvoor dank Adrie en Geert!

Binnenkort vind je hier de #hashtag voor de Waarachtig Amsterdamse School in Utrecht panden – ik stel me nu voor dat dat #WASU30 wordt, maar zal dat nog even met Lucas overleggen, die voegen wij dan de komende dagen toe, mocht je dat zelf nog niet gedaan hebben.
En wie weet ook nog een hashtag voor De Niewe Zakelijkheid panden #NZU30 die we tegen zijn gekomen en die er zo dicht op zitten dat ik het zelf alleen maar kan onderscheiden door wel/niet inspringend qua bakstenen, egaal/grillig van kleur en bij mij ook wel/niet leuk of mooi te zijn.
Maar dat is persoonlijk.

Zelf heb ik aan het begin van de dag tegen Lucas gezegd: Today you are the guide, waar hij gelukkig ook helemaal op gerekend had, en hij zette op * het/de  Neude acuut de Oranje Boven hoed op toen hij bij het Oude Postkantoor met zijn uitleg begon.
Voor mij was het na drie weken met veel plezier foto’s bewerken en -raadsels en oplossingen plaatsen, de website opzetten en onderhouden, tijd voor mijn speelkwartier van een paar uur lang, vooral foto’s van de deelnemers te maken en verder een beetje rond dartelen.
Toch op een gegeven moment maar weer mét oranje hoed op, want 23 mensen die uitwaaieren  over de starten en pleinen zijn niet zo eenvoudig te ‘managen’als een groep toeristen in Turkije die de taal niet spreken en feitelijk meest als makke lammetjes achte me aanliepen in die tijd. [1987-1992].

Ik had me eerst met de mensen van buiten de stad op het Centraal Station verzameld om daarna naar Café Le Journal in op het de Neude te lopen, en al gauw werd duidelijk dat ik er met mijn schatting van 20 mensen dichter bij zat dan Lucas met zijn 9, het aantal van vorig jaar.
Het was kei-leuk om zowel goede bekenden als nieuwe mensen te ontmoeten en feitelijk gingen we rond 11.30 uur al onderweg richting Wilhelmina Park om onderweg panden gebouwd in de stijl van De Amsterdamse School in Utrecht te visiteren en op geheel eigen wijze te fotograferen.
We zijn in ieder geval twee en misschien wel meer mensen kwijtgeraakt, ik moet de balans nog opmaken, en dat was waarschijnlijk vóór ik mijn 06 gegeven had, of mogelijk vonden zij het juist wel heerlijk om in een superklein groepje rond te dolen.
Ons eindpunt was bij het Rietveld Schröderhuis waar we even flink los gingen, net een stel uitgelaten honden, het is dan ook een dankbare plek en setting om veredelde kiekjes te maken. Het staat op de lijst van Wereld Erfgoed en daarom [denk ik] staat er ook zo’n groot geel frame van National Geographic voor de deur. En dan zijn er nog een paar super enthousiaste vrouwen gekleed in blauw en Rood en dan zijn er voldoende ingrediénten voor wat achteraf blijkt een hele leuke serie foto’s.

 

Het enige waar ik spijt van heb is dat ik er niet alsnog op aan gedrongen heb dat een aantal mensen de bus zouden pakken richting binnenstad, zoals van oorsprong de bedoeling was. Een aantal van hen raakte dusdanig achterop en waren zo moe, dat ze volgens mij bijna strompelend thuis zijn gekomen. Ik hoop dat jullie mij vergeven.

 

* Lucas en ik en met mij nog een aantal anderen houden ons het recht voor om over Het Neude te spreken, aangezien we dit al ons hele leven doen en daar ook de rest van de tijd mee door willen gaan. Juist is, volgens een of ander boekje De Neude.

** mochten hier andere! feitelijk onjuistheden in staan, dan hoor ik het graag

——————————————-

Credits Vrije Geluiden

(ik zit midden in een serie van 70 dagen bloggen met als kapstok of paraplu de TV opnames van het VPRO programma met dezelfde naam).

Geupload op 3 mrt 2011

Walk around the World is composed and performed by Adrian Belew.
This performance is recorded by Vrije Geluiden in Bimhuis AmsterdamLeuk om te horen wat jij er van vind. Alvast bedankt!

 • July 2019
  M T W T F S S
  « Jul    
  1234567
  891011121314
  15161718192021
  22232425262728
  293031  
 • Subscribe to Blog via Email

  Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

%d bloggers like this: