Investeren in je / mijn eigen geluk

On 28 March 2013 by Carolien Geurtsen
In friendship the same values count

Dit schilderde ik in Maart 2012 als welkom in de nacht vóór thuiskomst zoon na 2 mnd Turkije. #notetoself

Het is wel grappig hoe een besluit werkelijk inene kan ‘vallen’ zoals dat bij mij zojuist gebeurde.
Ik heb het altijd zelf al beweerd; een knoop hak ik niet door, althans niet zonder littekens, maar een knoop valt bij mij al doorademend uit elkaar, in alle eenvoud. De tekst en de spullen om de deur te schilderen had ik al weken in huis, de nacht voor thuiskomst zoon na twee maanden weg, móest het ineens gebeuren.
Een besluit neem ook ik voor mijn gevoel misschien dan niet bij volle verstand maar dan toch wel bij volle bewustzijn, maar van binnen is er dan toch één fractie eerder een kwartje of euro of appel gevallen. Zo ook daarnet met de naam van mijn blog.
Zielsgenot en Pijn, ik vond het gedurende twee jaar een totaal mijn lading dekkende naam, maar begon er wel al langzamerhand onderuit te kruipen, alsof het een beetje te verstikkend deken was. Af en toe als iemand anders dat uitsprak, dan verdedigde ik nog vol vuur waarom ik vond dat het die naam zijn moest zijn.
Nog steeds dekt het welliswaar wie ik ben en ben geweest, maar zonder op te willen leuken hoe het met mij gaat, vertegenwoordigen die woorden niet wat ik op dit moment in mijn leven en al vrij regelmatig ervaar dat ik aan het doen ben: Ik ben namelijk inderdaad aan het investeren in mijn geluk. En omdat dit een persoonlijk en onderzoekend blog is voor waar ik heen wil in en met mijn toekomst, is dat bij deze dus ook de naam.

Het geluk van anderen op de eerste plaats

In mijn werkzame leven en als moeder en partner heb ik jarenlang gek genoeg en zonder me dat te realiseren vooral geïnvesteerd in het geluk van anderen, als een tweede of misschien wel eerste natuur. Daarbij denkend dat ik zelf absoluut niets te kort kwam. Nou dat had ik een klein beetje mis. Echt diepgaand en goed voor mezelf zorgen of überhaupt maar weten wat nou echt goed voor míj was, dat bleek toch een ondergeschoven kindje, met de burn-out als een levend of nou ja, bijna dodelijk bewijs daarvan, aangezien ik me twee keer maar ter nauwernood van een auto ongeluk vandaan heb kunnen manouvreren. Onverantwoord is het, autorijden met een echte burn-out, want tunnelvisie en gebrek aan concentratie en inschattingsvermogen horen daarbij. Weer wat geleerd. De auto wegdoen is een van de betere besluiten geweest in 2012, nooit, nou ja bijna nooit spijt van gehad.

Ik heb vorig jaar ooit eens aan iemand gevraagd of hij wilde investeren in mijn geluk, als ik de blog vind maak ik daar zo hier een linkje van, en dat is feitelijk wat ik nu al een vol jaar zelf aan het doen ben, zo tijdens mijn revalidatie meer en meer op speurtocht naar waar ik nou energie van krijg, waar ik van ga sprankelen en bruisen, en dus ook van overloop en daarmee eventueel aan anderen en de wereld te geven heb.  Daarom zei ik ook tegen mijn keuringsarts: ik wil opwékkend vrijwilligerswerk doen, waar ik energie van krijg, anders glij ik weer terug.

Met plaatjes spelen

Nou ja, dit was het wel efkes, want ik ga me nu weer aan mijn uit de hand gelopen hobby wijden, fotografie, en kijken of Pinterest en ik weer door een deur kunnen, want de workshop sessie van Wanda Catsman op het JobsEvent van Frankwatching gisteren, (dank je wel Elja Daae voor de tip!) maakte mijn sluimerende neiging daartoe weer helemaal wakker. En vanaf morgen ook weer volop met de neus in de wind en in The Artist Way, het boek wat alweer veel te lang stof ligt te vergaren. Echt zin in weer een langerdurend project rondom vrij schrijven en creativiteit. Goed idee van Sonja Broekhuizen van Joy Time Factor!
Zoon is inmiddels alweer vier weken op kamers, dat bevalt zeer goed. Ik neem de tekst op de deur glimlachend en opnieuw ter harte. Mijn tijd om te spelen is al lang weer aangebroken.

Investeren in mijn Geluk | My Pinterest | Instagram | Flickr | Urban Photography | FrankWatching | JobsEvent | Wanda CatsmanOne Response to “Investeren in je / mijn eigen geluk”

 • Linda

  Way to go girl!!
  Gaan , gaan!!
  ik volg je wel, en volgens mij ben je super goed bezig
  Xxxxxxxxxxx

Leuk om te horen wat jij er van vind. Alvast bedankt!

 • July 2019
  M T W T F S S
  « Jul    
  1234567
  891011121314
  15161718192021
  22232425262728
  293031  
 • Subscribe to Blog via Email

  Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

%d bloggers like this: