jezelf oprapen – eigenlijk kan dat niet

On 19 May 2015 by Carolien Geurtsen

free kroes control, IcelandIk krijg een aantal blogs, of meer to the point, blogposts, in mijn mailbox zodra ze gepubliceert zijn. Sommige lees ik in de mail, de meeste ervan lees ik niet, in ieder geval niet op dit moment, geen tijd of geen aandachts-energie ervoor.
Vanuit hoop op betere tijden ont-abboneer ik me echter niet van een paar zeer dierbare blogvrienden en vriendinnen. Vandaag gisteren echter voelde ik meer ruimte en rust om te lezen, en las ik er twee van mijn favo en eerste uur blogschrijvers, Elja en Karin. Die rapen me af en toe om heel verschillende redenen en vaak geheel onverwachts op.

Karin schreef deze Waarom zou je  bloggen
en daar reageerde ik aldus op:

zo leuk om je weer te lezen – te weinig tijd en energie gehad om te lezen, om te bloggen, om te lezen en te bloggen. Van allebei komt er langzamerhand weer meer in mijn richting – met te weinig tijd alléén kon ik altijd heel goed blijven bloggen, maar de combi deed me de das om.
Hoe of waarin bundel jij je blog verhalen? – ik, chaotica, zoek nog steeds naar manieren en dé manier voor mij om dat te doen. Alvast dank en groet…

Elja plogt er tegenwoordig redelijk lustig op los, Allergisch als ik vanaf de introductie ben geweest voor dat woord, (plog is zoiets als bloggen met foto’s, daar moest op een gegeven moment blijkbaar een nieuw 2.0 woord voor gevonden worden. Edoch, ik blijf wel selectief openminded en af en toe proberen of de inhoud me over die allergie heen kan tillen. Bij Elja lukt dat dus met veel gemak. Ik geniet van haar combi van woord en beeld, van haar gevoel voor humor (die ze mogelijk helemaal niet  in de gaten heeft, laat staan bewust gebruikt, of ik ben echt naief). Ik ontspan bijna per definitie van het lezen van haar blogs en dat wil heel wat zeggen voor zo’n snel overprikkelt mensenkind als ik ben voor wie letters al gauw gaan dwarrelen, maar die van ELja eigenlijk nooit, en al helemaal niet met foto’s erbij.

Bovenstaande blogpost had ik gisteren al zo goed als klaargezet, iets wat ik eigenlijk bijna nooit doe. Ik weet ook gelijk weer waarom niet – bovenstaande is allemaal waar, vandaag ook nog, maar was gisteren actueel, voor mij dan. Vandaag is er ontoegelijk veel meer/anders actueel, maar omdaat ik daar nog helemaal niet over schrijven kan, ga ik gewoon vooruit met de geit van gisteren. Wie schrijft die blijft is evven mijn motto, in beweging dan.. die blijft in beweging 😉

*die titel past wel helemaal bij vandaag, opgeraapt wordt je door iemand anders, of aangemoedigd bij het opstaan, ondersteund, of je staat eventueel zelf op. Of je wordt lichter dan  een veertje door ‘iets’wat er gebeurt, of iemand doet of zegt… cryptisch. Ja.
Ik voel me vederlicht en opgeraapt vandaag. Nou ja, ook heel geraakt en ontroerd. Jeez wat cryptisch. En toch.
Hop.

en nee ik heb nog geen stippen gezien –One Response to “jezelf oprapen – eigenlijk kan dat niet”

Leuk om te horen wat jij er van vind. Alvast bedankt!

 • July 2019
  M T W T F S S
  « Jul    
  1234567
  891011121314
  15161718192021
  22232425262728
  293031  
 • Subscribe to Blog via Email

  Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

%d bloggers like this: