Kick starters en Inspiratie, Voerman, Alzheimer en Turkije, fokkerdefok

On 10 October 2014 by Carolien Geurtsen

Terwijl ik liep te stoeien met me verhouden tot slecht en slechter nieuws (blijft een understatement) uit Turkije,

en een lange mail naar de dagbesteding van tante over de effecten van de recente veranderingen aldaar. Ronduit rampzalig voor mensen met Alzheimer want onveilig. En ondertussen mails beantwoordend over komende na-zomerse activiteiten. Lang verhaal kort, dan komt er een mailupdate binnen van inmiddels vriend (voorheen blogvriend).
Hij blijkt later zijn eigen blog iets aangepast te hebben, waardoor ik de post die hij ooit (in 2012 NB) schreef over mij, weer als nieuw op mijn drempel krijg vallen.
Als nieuw, yep, wel even denkend, zoiets had hij toch al een keer over mij geschreven, maar niet direct herkennend.
Het leuke was dat het me als nieuw ook goed deed, jawel een opstekert van jewelste gaf. Dat is dan weer een voordeel van gaten in je geheugen hebben.
Nu zit ik dus, met Peter Gabriel op, (van die post, linkt werkte niet meer maar door dit alles kwamen we daarachter en heeft JJ hem hernieuwd), dit even weg te tikken en te kijken of het realiseerbaar is om komende dinsdagavond zijn duo optreden bij te wonen, helemaal in Wijchen.  En ik merk/beken ter plekke, vooral aan hem vanwege die post,  dat ik hem een leugentje om bestwil heb verteld, Mijn agenda hoef ik helemaal niet om te gooien, de afspraak staat er al in, maar het is nog even de vraag of ik de treinreis kan bekostigen. En dat heb ik dus verzwegen, niet zozeer uit schaamte, maar uit bezorgdheid dat ik hem daarmee belast.
IMAG0551_B_kl ©CaroGeurtsen  Inspiratiecafé Wijchen daar gaat het om/over. Nu dus gewoon even de NS reisplanner gaat begooglen voor een reality check van wel/niet haalbaar, ook kwa terugreistijd, en nog een keer Peter G opzet. Ben ik de enige die een nummer 20 keer achter elkaar kan beluisteren als het eenmaal opstaat? Ik mag mijn catagorien ook wel eens opschonen JJ, Ik heb er veel te veel, maar wat een karwei. Ik stel het aldoor uit – Volgende op de slow turtle to do list. Nu eerst weer de fiets grijpen voor een rondje/middagje Driebergen. Ik ben enkele maanden geleden begonnen met vrijwilligen op een Dagverblijf voor mensen met Alzheimer, a) om mijn tante te ondersteunen in het wennen en b) om mezelf te ondersteunen in hoe om te gaan met. Het bevalt heel goed,  – zo goed dat ik er sinds deze week een tweede middag aan vastgeknoopt heb. Ik leer er heel veel en in tegenstelling tot wat veel mensen vermoeden is het (voor mij) totaal stressloos en vooral (over het algemeen genomen) heel gemoedelijk. Maar het is tevens erg eyeopenend/verhelderend om te zien hoe bij veranderingen in de organisatie, bv. een begeleidster die vertrekt of een nieuwe die komt, of in de inrichting, zoals een verandering van woonkamer, bijna iedereen in de war is, aldoor verdwaalt of het ronduit moeilijk en ongezellig vindt. Heel confronterend ook om die impact te zien die dat heeft op het algeheel welbevinden van mijn tante. Vandaar ook de lange mail hierover van vanmorgen. Want het zou zo jammer zijn als haar tweede thuis blijvende afkeer op blijft roepen in plaats van precies dat wat het woord thuis suggereert, een gezellig plek om de tijd door te brengen. En zo ontstaat als vanzelf een waanzinnig bruggetje naar waar het allesbehalve gezellig is, en wel mijn tweede thuis. Al het vreselijks wat zich in Turkije ontvouwt, en ontvouwt heeft, en nog ontvouwen zal, en waar ik me mee probeer te verhouden zonder er emotioneel in om te komen. 

en dan weten dat er straks het afscheid is van D. Zo afschuwelijk uit de lucht geschoten met vele anderen. De hartjes blijf ik sturen en de sterkte wensen. In gedachten ben ik bij jullie. Sterkte lieve zus en lieve vriendin G.Leuk om te horen wat jij er van vind. Alvast bedankt!

 • June 2019
  M T W T F S S
  « Jul    
   12
  3456789
  10111213141516
  17181920212223
  24252627282930
 • Subscribe to Blog via Email

  Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

%d bloggers like this: