koninklijke spoken en sprokjes van verlangen

On 28 April 2014 by Carolien Geurtsen

Als je ik, feitelijk gewend bent om bijna iedere dag een blog te schrijven en dat bijna altijd ook puur persoonlijk is, en ineens je mijn leven voornamelijk bestaat uit mantelen (zorgen) en het niet zo vanzelfsprekend is om daar van alles over op te schrijven vanwege de privacygevoeligheid (naar mijn eigen maatstaven), dan voelt het inene onhandig wat dan wel te schrijven, of überhaupt nog wel te schrijven, en wanneer dan. Maar omdat ik het wel mis, zoek ik naar een manier, een insteek, waar ik mee uit de voeten en de pen – het toetsenbord – kan.
Dit is een minimale poging daartoe en feitelijk meer een uitleg ter illustratie illustratie van waarom ik minder post op dit moment.
Ik zit ‘aan’ de koffie en de grapefruitsap én een van mijn beroemde CappuSpino’s wacht op mij, omdat ik ondanks het iedere ochtend fietsen van 20 km toch 3 km ehh, 3 kilo (het stond er echt), aangekomen ben.
Schiet mij maar lek, dacht ze, maar aangezien dat niet structureel veel zal helpen, moet er denkelijk een iets rigoreuzere schoonmaak aan vooraf gaan voordat mijn stofwisseling en mijn mening daarover weer in de pas gaan lopen. Dus ja, ik waag weer een poging.
Ik weet dat als ik een week bezig ben (met een soort van detoxen) groentesmooties, weinig tot geen koolhydraten, heel veel verse groentes en af en toe vis, en de suikerprodukten links of rechts laat liggen, dat ik er dan ook niet meer naar taal én me alleen maar steeds fitter ga voelen. Maar de eerste dagen vind ik altijd het moeilijkst, zeker als die enigermate stressvol en uithuizig zijn.

Vandaag is dus die eerste dag

De koffie bijna op.
De grapefruitsap ook.
Afsluiten en smoochen en hopla op den fiets gestapt

PS: Vanavond is er blogpraat en er was een suggestie om te chatten over waardoor je geïnspireerd was geraakt (om over te bloggen) op de Vrijmarkt zaterdag. Dus:
O ja, mijn koning=ginnen dag was kleinelijk en prettig  gevuld met een koffie met familie op het dorpsplein, met uitzicht op en een rondje over de kinder vrijmarkt. En een leuk cadeautje gescoord voor neefje en nichtje, van hout, dat is altijd mijn objective. Vervolgens een verjaardag en toen was het rond drie uur s middags klaar met de energie. En nee, ik heb niks van de koninklijke familie tocht meegekregen, en niet naar het filmpje van de hand op de bil van Maxima willen kijken. Gewoon geen zin in. Er zijn al genoeg spoken in de wereld.
Wel fijn om weer te schrijven. Lekker zelfs.  Iets anders van verslagen en onthoudt lijstjes voor dokters en thuiszorg enzo. Dus schouderklopje en goed idee.

Vandaag is dus die eerste dag, ook daar voor.

FB_IMG_13985005036374473En ja, ik had me wel oranjelijk aangekleed, om in de stemming te komen.
Dat houden we erin. Ik. 

 

 

 

PSPS Vanavond natuurlijk weer een brief aan Laura.

Om 21.05 uur.
Die staat al klaar.Leuk om te horen wat jij er van vind. Alvast bedankt!

 • July 2019
  M T W T F S S
  « Jul    
  1234567
  891011121314
  15161718192021
  22232425262728
  293031  
 • Subscribe to Blog via Email

  Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

%d bloggers like this: