Sharing is Caring

DSC_0640_peace_klnIk heb begrepen dat er een oud nieuw ‘begrip in zwang is onder bloggers (of misschien bestaat dat al heel lang en ben ik weer de must muts in deze) die Sharing is Caring heet, of andersom, daar wil ik vanaf zijn. dat deed me gelijk denken aan Ubuntu en ik  googlede er even op: De website Sharing is caring 
spreekt voor zich, evenals de Facebook pagina. Maar hoe dat dan met bloggers zit?

Terwijl ik daarover nog even verder zoek, mijmer ik….
Ik share en care overtuigd en vanzelfsprekend al mijn hele leven, en dus ook op mijn blogleven, lang, en heb dat nog nooit onder deze noemer gedaan, maar ik vind het wel een erg mooie one-liner.
Dus bij deze hieronder een samenraapsel – al klinkt dat enorm oneerbiedig misschien – van mensen die ik hoog heb zitten, óf vanwege wie ze al of niet zichtbaar in het dagelijks leven zijn, of om wat ze doen of schrijven, en heel soms om wat ze laten. En chaoot als ik ben, is mijn favo lijst bij voorbaat onvolledig, dus dit is tevens een disclaimer voor hartzeer: als je jezelf mist, en weet dat ik heel veel van al je verschijningsvormen hou, roep dan gerust. Misschien mis je iemand anders hier, dat kan natuurlijk ook, en dan hoor ik het ook graag.

Martha Pelkman drspee’s blog
Blog over een leven, zo zegt ze zelf – Ik vind veel meer dan dat. En als je iemand zoekt om je op een heel ontstpannen manier te ondersteunen bij jouw digitaal bestaan, zoek haar dan zeker op!

Anita Steenbakker van ASQ Coaching was eerst mijn schrijfmaatje als column schrijfster en werd daarna vriendin, en is een van de beste coaches die ik ken (en ik ken er heel veel).

Elja Daae, inspirator voor menig beginnend en gevorderd blogger en ZZP alike. Vakvrouw én totaal benaderbare trainer op het gebeid van Social Media voor bedrijven. Doe je voordeel met haar eerste en binnenkort haar tweede boek. Bloggen als een Pro en Zet je zaak op de kaart
Dat ze daarnaast nog 2 jaar in Turkije heeft gewoond en daar ook vele over geschreven heeft, is misschien voor menigeen een interessante bijkomstigheid maar voor mij een heerlijk laven aan verhalen over een land wat ik mis.

Fijne blog van Carel de Mari, Omdat ik mijn verhaal kwijt moet, veel raakvlakken, oa ons Utrechtse verleden, schrijft fijn, prachtie schilderijen, prettig mens!

Ruud KetelaarKijk in zijn wereld en huiver, zowel van respect als van ontzetting. Ruud maakt net als ik van zijn hart geen moordkuil en is heel consequent goudeerlijk over hoe een hart gelach gelag het is als het met je gezondheid en welzijn zo slecht gesteld is. Met een enorme verve en ruggegraat is hij tegelijk nakend kwetsbaar en een man van staal – Ik hoop ontzettend graag dat hij een boek gaat shcirjven om naar ik vermoed nog heel vele meer mensen een hart onder de riem te steken dan hij nu al doet. Hij heeft mij Ellen ten Damme leren kennen, en hoe.

Miss Caja Artemis, Laura, die ik onder andere ken via Twitter en Blogpraat en waar ik nu al enkele maanden brieven mee uitwissel die we online zetten als blogposts. Soms heel luchtig en oppervlakkig, andere keren diepgaand en rakend aan de kern van ons wezen.
En toen ineens had ik een slaapplek nodig omdat ik vrijwilligde op een festival (Djemaa, waar ook bovenstaande foto gemaakt is, deze meneer kwam aan de ingang waar ik dienst had. En zo leerden we elkaar ook IRL kennen zoals dat heet, In Real Life. En dat was superlief en leuk!

Evelyne Hermans, met Eef Blogt.Ze schrijft en leest daarom ook heerlijk makkelijk. Net als ik wil ik bijna zeggen, no-niche, ook net als ik, heerlijk persoonlijk en hak op de tak in een flow – (ik hoop ook net als ik 😉 en deze cryptische omschrijving is bedoelt als compliment!

Er komt hopelijk nog een dag dat mijn petekind Dilara Earle haar boek of blog plannen omzet in daden, ze is nu te druk met leven, wereldreizen, de liefde beleven en misschien wel in Australië blijven plakken vanwege diezelfde liefde. Vooralsnog volg ik haar avonturen en escapades via Facebook en regelmatige emails en dat is een waar delight.

Brandon Stanton, creator van HONY, beter bekend misschien als Humans in New York, vind ik in één woord geweldig. Eerst dagelijks een foto van New Yorkers of toeristen aldaar, nu reizend door het Midden Oosten voor United Nations.

Dover dover doofst en weerom, de man die mijn hart gestolen heeft doordat hij het zijne op de goeie plaats heeft zitten én omdat hij de bijzaak dat hij doof is tot hoofdzaak heeft gemaakt van zijn werkend bestaan. Door zijn baan op te geven en het theater in te gaan. Doodeng en waanzinnig dapper. En ja, hij is dus vreselijk goed, in woorden en daden. Jacob Jan Voerman, verteller en luisteraar. Ik schreef over hem oa dit

Hendrik Jan de Wit, omdat hij eindeloos over wolken schrijft, een liefhebberij van mij in fotografie, én omdat hij tattoos bij vrouwen sexy vind en daarvoor uit durft te komen 😉 (Hij schrijft ook prachtig over boeken, maar dat terzijde.

Ben van Blogtrommel, omdat hij zo eindelooks aan de blogweg timmert en zichzelf daarbij steeds opnieuw uitvind. Als ik weer een tijdje weggeweest ben, ben ik altijd weer blij verrast met de volgende ontwikkeling, of dat nou in de layout is, de onderwerp keuze of de schrijfstijl.

Lucas Bezembinder, ook mede columnist als eerste klik, daarna vriend en Insta Struiner, mede organizer van Igers Utrecht, Instawalks in Utrecht, waarvan de volgende in alle vroegte op 4 oktober gaat plaatsvinden. Lucas weet heel veel over onze aardkloot, is een rasverteller en tegenwoordig plukken ook zijn aardrijkskunde leerlingen daar de vruchten van. En zijn volgers op twitter, al is hij daar tegenwoordig iets minder zichtbaar –

Melchior Meijer, mijn gezondheidsheld, helemaal Paleo, terwijl ik dat maar matig ben, een enorme kennisbankier waar ik graag tegen aan schurk. Zie ook mijn blog van 16.9.14 (voor sommigen is dat vandaag). Dit was mijn binnenkomer – over Honig aardappel zetmeel, believe it or not.

Cor Noltee met zijn Design Thinking By Doing blog, is voor mij een letterlijk en figuurlijk schoolvoorbeeld van een goeie leraar (en een doorzettende iedere dag blogger for that matter) en ik vind het uitermate interessant om zijn blogs daarover te lezen, en over andere inventieve en creatieve manieren om met het leven om te gaan – geen goeie term maar ik weet even geen briljantere – Hier een voorbeeldje: Voor de echte fijnproever

Volcano Café, een blog door seismic specialisten, en wat voor een! Zeer deskundig en totaal unsnob met vaak heel veel gevoel voor humor ook, ze noemen zichzelf bijvoorbeeld de dragons. Ik kwam ze tegen toen ik een week IJsland aangeboden kreeg door mijn tante, Já IJsland, echt té cool, en tegelijk de Bardarbunga, een van de vele vulkanen daar op uitspatten stond. Ze schrijven totaal down to earth, zijn een hele betrouwbare informatie bron, en ik heb enorm veel van ze geleerd. Ook zij (een collectief inderdaad) zijn heel erg toegankelijk. Sommige blogposts hebben wel 2 tot 3000 comments waar ze zelf dan ook druk aan meedoen.  Geneer je niet om ze een ogenscshijnlijk domme vraag te stelln, weet je wel, die bestaan niet, beamen ook zij. Meer over ons IJsland avontuur.

Frankwatching voedt mijn digi honger, alles over laatste ontwikkelingen op het gebied van Internet en in Social Media land, zoals bijvoorbeeld over The Internet of Things
I
k heb zelf in vroeger tijden in de branche gewerkt, websites gemaakt en aangestuurd en kan nu helaas nog maar ternauwernood aan de slip van de jas van dit soort posts meerennen, kleine stukjes en dan moet ik weer hijgend afhaken, de veelheid der letters alleen al doet me soms snel overprikkeld raken, maar dat zegt meer over mij dan over hen, dus als jouw brein nog wel fris en fruitig is, neem een kijkje of twee!

Over Turkije, mijn tweede vaderland, wat ik met moeite aan het opgeven ben om oud te worden vanwege de politieke ontwikkelingen, daar precies houdt Erkans Field Diary me op de hoogte.

George Knight doet dat voor de NL politiek met soms een hinkstapsprong naar internationaal nieuws. Ik kan niet meer tegen al die nieuwsprogramma waarin vaak langdradig en bijna altijd afschuwelijk alle ellende van de wereld uitgemeten wordt, ik benader het nieuws liever via de Social Media in het algemeen en duik er dan soms wat dieper in, zoals ook via dit blog in het bijzonder.

Funda Müjde fietste afgelopen zomer van Amsterdam naar Istanbul, op zich al heel bijzonder, maar dubbel extra omdat ze dat, na een dwarslaesie, in een handbike gedaan heeft – super uitdaging super volbracht. Hou die dame in de gaten!

En de website van Blogpraat natuurlijk, die tegelijk de wekelijkse blogchat tussen nieuwe en meer ervaren bloggers aanslingerd en archieveerd.

Peter Pellenaars ken ik volgens mij ook via Twitter en Blogpraat. Hij heeft de discipline die ik niet heb, qua bloggen maar ook nog veel meer dingen die ik ‘eigenlijk’heel belangrijk vind. Denkelijk daardoor ben ik een stillere fan van hem dan ik van mij gewend ben. Zijn sportieve activiteiten inspireren me en hebben me in ieder geval aangezet tot bewegen onder fysio begeleiding.

En voorlopig last but not least, Het verzameld werk van Geert van den Munckhof, hij voedt de filosoof en de pöet in mij. Zeer dierbaar, woont veel te ver weg naar mijn zin.

 

Leuk om te horen wat jij er van vind. Alvast bedankt!

 • June 2017
  M T W T F S S
  « Mar    
   1234
  567891011
  12131415161718
  19202122232425
  2627282930  
 • Subscribe to Blog via Email

  Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

%d bloggers like this: