Let’s consider breathing goedheid – óók als het stormt

On 11 January 2015 by Carolien Geurtsen

Consider breathing / Caroli's Cave © CaroGeurtsen Jachtje naar goedheid op de vroege zondagmorgen – geen echt actieve jacht want zowel mensen als Jaap in mijn Facebook of Steven in mijn Twitter tl, als mijn eigen voorkeur instellingen in YouTube maken dat ik over goedheid struikel. Breathing goedheid, hoe doe je dat? Ik oefen iedere dag.

Lets consider breathing  (dank Jaap!)

Diary of a rock balancer – Michael Grab

Bruggetje – stenen – bouwen – verbindingen – lezen
Mournining reads: 

De familie van Ahmed Merabet, de agent die afgelopen woensdag werd doodgeschoten bij de aanslag op Charlie Hebdo, sprak vandaag de pers toe. Zijn broer bracht een zeer emotionele verklaring, in naam van de hele familie.

Hij richtte zich tot “alle racisten, islamofoben en antisemieten: Verwar extremisten niet met moslims. Gekken hebben geen kleur of geloof. Steek geen moskees of synagoges in brand. Jullie vallen mensen aan. Het brengt onze doden niet terug en het brengt de families geen rust.”

Daarnaast prees hij zijn broer als een familieman, die voor zijn familie zorgde toen zijn vader twintig jaar geleden overleed. Volgens hem was Ahmed “een Fransman, van Algerijnse afkomst, moslim, zeer trots op zijn naam Ahmed Merabet en trots om de politie te vertegenwoordigen en de waarden van de Republiek aan: vrijheid, gelijkheid en broederlijkheid.”   en dan struikel ik hierover. Ik vind het passend, waarom? Kan ik niet 1, 2,3 uitleggen. Heel passend.

Enjoy

…bruggetjes bruggetjes… iets met respect?

 

Hier heb je een mooi meisje, mep haar maar – uhh pardon?
Disrespect is aangeleerd of voorgeleefd (in mijn ogen hetzelfde)  – Respect kun je ook aanleren en voorleven.
Faar ligt imho onze verantwoordelijkheid.

En weer/nog steeds: Mourning Reads

Zo bewijs je Charlie Hebdo misschien wel de meeste eer

en

daar schrik ik dan wel even van, wie deze meneer óók is Dan lees ik verder:

“Wat moet Europa met de radicale islam, naast dadels, vluchtelingen en olie het beste exportproduct van het Midden-Oosten?” George Knight: Europa neem afstand van radicale Islam en rechts nationalisme Chapeau want zo is het!

Bericht door 360.

En buiten stormt het
Ik bof

ik schuil
ik kan schuilen
omhul me vandaag
van alle kanten
in goedheid

juist als het stormt

ik bof
heb tijd
ik schuil
vandaag
Voor een koffie met verse gember en kokosolie
een spinazie smoothie en Dr Who
een boek lezen
tekenen
en ook voor de extended version

en ik bid op mijn manier voor diegenen die geen tijd hebben vandaag, voor wie het op is, die niet kunnen schuilen, verbijsterd zijn, wanhopig,
middenin hun stormLeuk om te horen wat jij er van vind. Alvast bedankt!

 • July 2019
  M T W T F S S
  « Jul    
  1234567
  891011121314
  15161718192021
  22232425262728
  293031  
 • Subscribe to Blog via Email

  Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

%d bloggers like this: