licht beginnen #synchroonkijken

On 18 May 2015 by Carolien Geurtsen

vóór 8 uur, nog voor de koffie en de grapefruit een foto online zetten heeft ook iets neurotisch. Het begint heel ontspannen met de mail lezen waar de eerste opdracht in staat, naar links kijken en de telefoon pakken om een heel vertrouwd beeld vast te leggen. Hoe het licht door de ramen naar binnen valt. Dan toch maar even in Pixlr naam en thema erop, wat verkleinen en dan uploaden. Eigenlijk is het een fluitje van een cent, synchroonkijken. Al kun je het jezelf natuurlijk zo moeilijk maken als je wilt. ook deze keer weer heb ik me voorgenomen om dat vooral niet te doen. Om ook laagdrempelig naar mezelf te zijn. De eerdere keren deed ik ook mee en volgens mij is het toen ook iedere dag gelukt, of eigenlijk ging dat heel vanzelf als ik me goed herinner.

synchroonkijken Else Kramer Fotografie

Synchroonkijken is een goed uit de hand gelopen project van Else Kramer, en bestaat uit een week lang in je uppie collectief foto’s maken, met iedere dag een ander thema en die foto of foto’s uploaden naar diverse social media platvorms met de betreffende hashtag. Zodoende worden alle foto’s voor iedereen zichtbaar en vindbaar.
Ik geloof dat we de eerste keer met een paar honderd waren, vandaag gaan we met meer dan 2800 deelnemers van start, en ondertussen werkt er een heel leger vrijwilligers mee om de logistieke kant te realiseren.
Natuurlijk is indirect tegelijkertijd iedereen bezig met reclame te maken voor Else als fotografe met benefits, maar dat interesseert me gene biet, of laat ik zo zeggen, dat doet ze goed! Ik hou van ambachtelijk én 3.0 aan de weg timmerende dames (en heren) die anderen weten te entoesjasmeren en inspireren, en als hun eigen boterham daar beter door belegd wordt, hartstikke prima. Om jaloers op te zijn zelfs!

Go Else go,  go all synchroonkijkers this week! Go and have fun, including me myself  I / eye ;-))

 

een nu nog leeg Pinboard bij dag 1
Synchroonijken op Facebook – Synchroonkijken, een week lang samen fotograferen

nagekomen bericht:

Op Facebook reageert PeWe:
Het is alleen neurotisch als er een tegenstrijdigheid in zit. Dus als je het doet maar het mag niet van jezelf.

en dan zeg ik:
het krijgt iets neurotisch als ik zin in koffie en grapefruit heb maar niet op kan staan wil staan, omdat ik zolekker bezig ben, die innerlijke spanning ervaar ik als neurotisch, misschien geen corrcte woordkeus. ik zou mogelijk veel rustiger en lekkerder bezig zijn als ik mezelf die pauze van tien minuten zou gunnen om koffie te zetten en grapefruit af te pellen…

Zoiets…
Misschien zet ik deze alinea er wel bij ;-)) (zeg ik dan op Facebook tegen hem)
Dank Pe – hier en daarLeuk om te horen wat jij er van vind. Alvast bedankt!

 • June 2019
  M T W T F S S
  « Jul    
   12
  3456789
  10111213141516
  17181920212223
  24252627282930
 • Subscribe to Blog via Email

  Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

%d bloggers like this: