limburgs dialect, appeltje eitje

On 12 February 2014 by Carolien Geurtsen

Ze las zodra ze lopen kon
Zoals zo vaak op wat mijn oma vroeger een onzalig tijdstip noemde *waker.

Ik lees wat onzalige plannen en zoek de zon op in berichten van vrienden

 

 

Appel
Appél
(het is toch Appèl?)

Ik tik het expres zonder Karel in Google in, gewoon omdat ik nieuwsgierig ben op hoeveel hij dan binnenkomt in de lijst der lijsten en dan verschijnt dit dus.
Hij op tien
op één gewoon een rijtje appels.

Zoals wel vaker was het naar aanleiding van dit berichtje geweest

The idea is to occupy Facebook with art, breaking the monotony of selfies and bitstrips. Whoever likes this post, will be given an artist and has to post a piece by that artist, along with this text. 

Het eindigde met

I got Paul Gauguin

Ik kreeg van hem dus Appel en via de Karel Appel Foundation ga ik naar binnen, en omdat ik hou van toevalstreffers weet ik nu al bijna zeker dat ik dat schilderij waar ik nu naar kijk, zal kiezen, Vermoedelijk van Appel. Natuurlijk van Appel.
Ik ga heus nog wel even verder bladeren, maar dit vind ik een erg mooie en mij onbekende binnenkomer. In ieder geval op een website. Straks zal blijken of ik dat dan nog zo vind/ Ik zal straks hieronder merken of ik dat dan nog vind. 

Ik ben nooit zo heel appelig geweest geloof ik, maar om me dat goed te herinneren, zal ik even verder moeten kijken.
Alhoewel hij me als mens en kunstenaar wel altijd gefascineerd heeft, vond ik als kind en jonge vrouw zijn werk verontrustend, in de zin van té onrustig voor mijn al zo onrustige geest, alhoewel ik altijd erg genoot van zijn kleurgebruik en zijn lef. Daarna liet ik hem meer en meer aan mijn blikveld ontsnappen.

Nu zoek ik nieuwsgiKarl Appel - via Karel Appel Foundationerig op van welk jaar hij is. 1921, en beweeg wat door zijn werk en biografie heen en weer. Ik herinner me zijn keramiek. En geniet. Dank Ruud.
Misschien vaker doen, schiet het door me heen, net als vorige week met Vermeer.

Over een paar uur komt er al iemand om het lek van de afvoer van de verwarmingsketel te dichten, dus ik moet nu beslissen of ik me nog een keer probeer om te draaien of niet. Of toch dat filmpje kijken van die Limburgers?

Prachtige combi! IJzersterk (Noor), iezerstaerk (Mike). Indrukwekkend.

Als je hier een link ziet, dan is het dat geworden. Sowieso blijf ik bij mijn eerste keuze, dus dat is makkelijk.

*en zoals bijna even vaak give or take 10 minutes was dat om 03,21 uur. Na een of twee draaien is dan wel duidelijk dat even eruit een goeie optie is…2 Responses to “limburgs dialect, appeltje eitje”

Leuk om te horen wat jij er van vind. Alvast bedankt!

 • June 2019
  M T W T F S S
  « Jul    
   12
  3456789
  10111213141516
  17181920212223
  24252627282930
 • Subscribe to Blog via Email

  Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

%d bloggers like this: