maandagmorgen, asociaal vroeg collumpje

On 15 September 2014 by Carolien Geurtsen

Het was inderdaad een vroegertje, 4 uur wakker of zo, en struinend door SocialMedia-land, en inderdaad Facebook, zag ik een post over een klaarblijk behoorlijk gechargeerd stuk over Tattoos. Ik heb er zelf twee, één mega beschaafde (want klein en vervaagd), de ander een joekel en lekker opvallend, voor de nieuwkomers. Altijd weer een eye opener als de mouwen korter kunnen of de blouse uit gaat. Vaak weet ik even niet wat mensen bedoelen als hun ogen ahhh en ohh zeggen.


Omdat ik van oudsher van mening ben dat een reactie van mij op een blog van meer dan tien regels feitelijk alweer een eigen blog verdient, hierbij de link naar betreffende blog waarop ik het volgende schreef en natuurlijk straks de foto van Mr Big:

“Wat een achterlijke conclusies trekt mevrouw Braams t.a.v. mensen met een tatoeage en wat heeft ze zich weinig verdiept in zowel de oorsprong als tradities.
Ik vind het een interessante afweging die ze maakt om haarzelf de diensten te ontzeggen van mensen mét en ze zelfs af te serveren. Her loss. En nee, ik heb de mijne niet genomen om mijn trouw aan de samenleving kracht bij te zetten maar 1. de relatie met mijn vriend te vieren in onafhankelijkheid, ik een vlinder en hij een zwaluw, en heel veel jaren later, op mijn 40ste, de volgende om trouw aan mezelf, zorg voor mijn kind en zorg voor… O wat zei ik eerder, wel degelijk voor de samenleving, want daar staat de derde veer op mijn arm wel degelijk voor.
Maar ik denk niet dat dat argument in alle gevallen opgaat, en dat hoeft ook niet, het nemen van een tatoeage behoeft geen verdediging, het valt onder zelfbeschikkingsrecht. En het [laten zetten van een tatoeage ] getuigd wat mij betreft hoe dan ook van lef, want je komt ergens zichtbaar voor uit, in die zin is het per definitie een statement naar de samenleving maar mijns inziens vooral naar jezelf. Hoe gek dat ook mag klinken, de keren dat ik mijzelf een kus op mijn rechterschouder, op de plek van de tweede tattoo heb gegeven, zijn niet meer te tellen. Ik had wel 22 jaar gewacht tot de tweede omdat ik mezelf ervan verdacht er anders geen genoeg van te kunnen krijgen, no kidding, en heb mijn bedenktijd wel heel letterlijk en serieus genomen :-)

 

400341_2541689398474_29770411_nen verder las ik : in dit land is wiet legaal en huisvesting gratis en dat belachelijke doden van zwijnen na redding beschouw ik als bekend.

De onthoofding(en) vind ik te moeilijk om over te schrijven. Zit nu naar zijn broer te kijken die het over hem heeft. Hij praat over liefde in plaats van haat, omdat zijn broer ook zo was. Ik vind het enorm knap. Wat een leed. Dat dan een wacht bij Buckingham Palace drie weken de gevangenis in moet omdat hij een dansje maakte tijdens zijn duty trekt alles zo enorm in het absurde, wat een wereld.

Tegen de tijd van actual posting van deez is het helemaal niet meer zo asociaal vroeg en moet ik me haasten om op tijd te zijn voor de mantelzorg bijeenkomst. Dus hopla nu ontbijten. Toedels.2 Responses to “maandagmorgen, asociaal vroeg collumpje”

Leuk om te horen wat jij er van vind. Alvast bedankt!

 • April 2018
  M T W T F S S
  « Jul    
   1
  2345678
  9101112131415
  16171819202122
  23242526272829
  30  
 • Subscribe to Blog via Email

  Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

%d bloggers like this: