Mijn maag draait om en ik doe alsof het niet zo is – Nothing has changed #sg16-3

On 19 January 2016 by Carolien Geurtsen

Nothing has changed. Hup. Schrijven jij. Blijkbaar hoort mijn hart daarbij – want als ik het google qua gezegde, verschijnt er dit:

Mijn hart [maag] draait ervan om.

Dat verafschuw ik.

Dat laatste zou dan de betekenis zijn van dit gezegde. Ongetwijfelt meestal waar.

Tegelijk verschijnen er daarna nog talloze anderen die ik om mijn nieuwsgierigheid te bevredigen, want Carl zei dat er niet zoveel zijn met ‘maag’, toch even doorlees:

 1. Een volle maag studeert niet graag.
  Met een volle maag kun je minder goed denken.
 2. Dat ligt hem zwaar op de maag.
  Dat grijpt hem aan.
 3. Mijn maag jeukt.
  Ik heb honger.
 4. Mijn maag rammelt.
  Ik heb erge honger.
 5. Iemand iets in zijn maag splitsen.
  Iemand met iets vervelends opzadelen.
 6. Dat ligt hem als een steen op de maag.
  Dat is voor hem een groot probleem waarvoor hij geen oplossing weet.
 7. Zijn maag [lijf] op de leest zetten.
  Zich helemaal vol eten.
 8. Honger maakt een grage maag.
  Iemand die honger heeft eet alles.
 9. Zo draait het rad van avontuur.
  Zo wisselt de situatie
 10. Soms is het woord ‘maag’nergens te bekennen
 11. Hij draait het rad.
  Hij is een oproerkraaier.
 12. Dat is de spil waar alles om draait.
  Dat is het belangrijkste van de zaak.
 13. Zonder water draait de molen niet.
  Om te kunnen werken moet je genoeg gegeten hebben.
 14. En dan inene weer wel. De logica ontgaat mij
 15. De ratten zullen niet met zijn lege maag weglopen.
  Hij heeft flink wat gegeten.
 16. Een glas op zijn tijd houdt de mot uit de maag.
  Het is goed om af en toe eens een glassje te drinken.
 17. Het oog was groter dan de maag.
  Hij had meer opgeschept dan hij kon opeten.
 18. Sommige heb ik werkelijk nooit van gehoord:
 19. Hij heeft een mot in zijn maag.
  Hij heeft vaak honger.
 20. Dan weer wel:
 21. Dat ligt als beton op de maag.
  Dat is zware kost.
 22. De kat zal met zijn lege maag niet weglopen.
  Hij heeft voldoende gegeten.
 23. Om de poen is het al te doen.
  Alles draait om geld; met geld bereik je veel.
 24. en dan..tja – geen idee:
 25. de eieren.
  Het draait niet om de mooie beloftes maar om
 26. Herenzonden boerenleed.
  Wat de belangrijke mensen fout doen daar draait de gewone man voor op.
 27. en dan totaal een voor mij onbegrijpelijk:
 28. Mijn kind schoon kind! Iedereen is blij met wat hij heeft.
  Mijn maag jeukt.
 29. vertrouwd:
 30. Hij heeft het zuur.
  Hij heeft last van zijn maag.
 31. en logisch maar ver gevonden:
 32. Leeg vel rekt wel.
  In een lege maag is altijd wel plaats voor eten.never mind de telling – rot dingske kom ik niet weg mee
  De 25ste dus die waar ik mee begon – maag draait om

Ik ben aan het stallen – uitstelgedrag, maar ik weet niet waarom en/of waarvandaan.

Wel dat Bowie opstaat

Ik draai veel Bowie deze weken, met Blackstar meest in mijn tas, want dat verdraag ik nog niet zo. Dat doseer ik.
Meest staat Nothing has changed op – zo ook afgelopen zondag toen ik met zoon naar een optreden van David Berkely ging (erg mooi, daarover later meer) en vertelde hem over de band van Bowie met Berlijn, en met de (val van) de Muur.

Jean Paul Sartre - nothing has changed‘Nothing has changed’ is ook deel van een quote van Jean Paul Sartre – daar hadden we het onderweg ook al over.

Nothing has changed and yet everything is different.

“But for me there is neither Monday nor Sunday: there are days which pass in disorder, and then, sudden lightning like this one. Nothing has changed and yet everything is different. I can’t describe it, it’s like the Nausea and yet it’s just the opposite: at last an adventure happens to me and when I question myself I see that it happens that I am myself and that I am here; I am the one who splits in the night, I am as happy as the hero of a novel.”

Bowie:

Had to get the train
From Potsdamer Platz
You never knew that
That I could do that
Just walking the dead

Sitting in the Dschungel
On Nürnberger Straße
A man lost in time
Near KaDeWe
Just walking the dead

Read more: David Bowie – Where Are We Now Lyrics | MetroLyrics
Zojuist las ik, via neef uit Canada: Drummer Dale Griffin died wat een maand, pas 19 dagen jong dit jaar en al die dudes die vertrekken maar alsof het een lieve lust is.

Mijn maag draait om, niet om al die zielen die vertrekken, daar ben ik bij ieder overlijdens bericht anders verdrietig om (wél bij Bowie emotioneel fiks onderuit trouwens, als dat nog niet duidelijk mocht zijn), maar het was het eerste gezegde wat opkwam toen ik het thema woord voor deze weeks serial blog las – Carel geeft iedere week één woord waar een stel devote en/of crazy bloggers dan mee aan de haal gaan. Ik laat het woord en gezegde eerder met mij aan de haal gaan, zo mijmer en murmel ik al schrijvend door – net als vorige keer sta ik het stuk toe zichzelf te schrijven, zonder veel richting aan te geven. Maar waar mijn maag vreselijk van omdraait is al het lelijks wat mensen boven laten komen als ze zich bedreigt voelen in hun bestaansrecht, (schijn)veiligheid of zich niet gehoord voelen. Precies. Dn maar dat innerlijke beest, de vervormong van al je angsten los laten. Dáár draait mijn maag van om. U weet wel: le histoire se repete….

intermezzoo

praat alleen over liefde

Ook vertelde ik mijn zoon dat ik Blackstar niet in de auto kon draaien omdat ik daar te geemotioneerd van word, niet bevorderlijk voor het rijgedrag. Waarna ik prompt bijna een aanrijding veroorzaakte door niet goed op te letten bij een afslag. (we zijn ook twee keer verkeerd gereden, my speciality). Kort daarvoor was het Heroes geweest dat me tot tranen bracht.

Niet deze versie – die nu perecies opstaat – niet gemikt – gewoon een Bowie afspeellijst die staat te draaien. Ik kende deze versie nog niet – ik geniet enorm van alle Bowies die de revue passeren.

Dat is wat de nummers doen – laatjes opentrekken, herinneringen oprakelen, ongenezen wonden opentrekken, of heel soms zachte lieve gevoelens laten stromen, die glimlachen doen verschijnen. óók herinneringen. Maar juist Bowie stond erg veel op in pijnlijke en eenzame tijden, wanhopige en diep hartverscheurende lijdende tijden.

Misschien ben ik wel aan het stallen van mijn gevoelens, diepere gevoelens, dus…
Nu moet ik een huisarts bellen vor een overleg – niet over mij – niet leuk
Dus misschien óók daarvan
Stallen

Mijn maag draait zo vaak om

alle akeligheid in de wereld doet de wereld geen goed
en mij ook niet

excuus
morgen weer een optimistischer stukje
denk ik
Wie weet over het optreden van David Berkely. Al speelde hij ook Blauw, je weet wel.

Dank je wel Carel
Met je hond
en je nieuwe opgave

en ja, dan heb ik toch lang genoeg geschreven, nu is ie gewoon aan de beurt. Goed dat ik binnen zit 😉4 Responses to “Mijn maag draait om en ik doe alsof het niet zo is – Nothing has changed #sg16-3”

Leuk om te horen wat jij er van vind. Alvast bedankt!

 • June 2019
  M T W T F S S
  « Jul    
   12
  3456789
  10111213141516
  17181920212223
  24252627282930
 • Subscribe to Blog via Email

  Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

%d bloggers like this: