Mijn Moment – 2013 get lost

On 27 December 2013 by Carolien Geurtsen

Ik zie ze langskomen al die ‘Mijn Momenten’ van mensen die ik ken, maar ik heb er geen ruimte voor, té confronterend.

Met vaders in de wintercaravan, knus en toch ook, ondanks gezellig samenzijn, een beetje rest van de familieloos, de anderen doen hun eigen ding. Ik mis ze af en toe erg.
Om 05.13 uur op, om 07.43 uur is de mail klaar en verzonden. Aan mijn budgetbeheerder, aan mijn schuldhulpverlenend contactpersoon én aan hun leidinggevende, met een cc naar mijn maatschappelijk werkster. Van de laatste weet ik dat ze maandag pas weer werkt, van de anderen weet ik dat niet. Wel weet ik dat zij thuis ook hun email lezen.
Morgen wordt mijn telefoon afgesloten als ze vandaag niet betaald hebben (zelf mag ik dat niet), en zo nog wat meer van die vrolijke dingen.  Ik ben redelijk kalm, gecontroleerd kalm, zo kan ik aan mijn bonzend hart en aan mijn kaken voelen. Ik verwacht weinig van de mail, net als de laatstedrie maanden van 2013 zal mogelijk ook deze niet beantwoord worden.
Mijn maatschappelijk werkster zit er bovenop maar tot nog toe ook zonder succes. What is or can be next i do not know yet.
Op de stoep gaan zitten met een bord, ombudsman of anderszins publiciteit zoeken? Fok wat heb ik daar geen zin in.

2013, een aaneenschakeling van momenten als deze. Gelukkig sneeuwt het weer na 20 uur regen en is alles weer mooi wit, en we kunnen weer naar buiten. Vandaag naar een bio boerderij in de buurt, lekkere beetjes halen van eigen bedrijf. Vrolijke yogurt en kaas en eieren. Zin in.

Mijn 2013, wat laat ik je graag achter mij.
Adele zingt Skyfall op de radio, this is the end.
I wish. Voor dit hoofdstuk dan.
En ik wens dat ik gewoon de 31ste mijn gratis nieuwjaars-smsjes mag versturen en dit jaar goedgemutst en liefst dronken goodbye kan kussen.

Ik zie ze langskomen al die ‘Mijn Momenten’ van mensen die ik ken, maar ik heb er geen ruimte voor, te confronterend.

 

Mijn mail:

Goedemorgen,

In de hoop dat u me vandaag en de volgende dagen wat ontspanning gunt, doe ik nogmaals een appel op informatieverstrekking van uw kant.

1) Als mijn Vodafoon telefoonrekening van december niet betaald wordt, feitelijk vandaag niet bij hen binnen is (Zie vorige mail), word ik morgen (28 december) afgesloten.

2) De ONVZ (client nummer ….62) heeft op 23 december geprobeerd mij telefonisch te bereiken, ik neem aan vanwege de nog openstaande rekeningen van 600+ euro en mijn recente melding dat ik in de schuldhulpverlening zit, waar zij niet van op de hoogte waren. Ik heb gepoogd hen terug te bellen maar het in nog langer in de wacht staan zou mijn telefoonrekening hoger doen stijgen, dus na enige tijd heb ik opgehangen.
Zoals u weet en inmiddels hopelijk gedaan heeft, wachten zij op een schriftelijke verklaring dat ik inderdaad in de schuldsanering zit, in tegenstelling tot het laatste bericht wat zij op 22 augustus van uw kantoor ( via de Heer L) mochten ontvangen. (Zie ook mijn vorige mail).

3) Bij mijn weten ben ik nog steeds niet inboedel verzekert, ik heb alleen een bericht van schorsing ontvangen, een uiterst onrustige situatie. (Zie ook mijn vorig mail). Graag wil ik mede beslissen welke verzekering afgesloten wordt. Dat lijkt mij ook mijn volste recht. Als u een andere mening bent toegedaan dan hoor ik dat graag.

4) Uitermate verontrustend dat ik nog steeds niets van u vernomen heb, en dat al sinds enkele maanden nu. Dit heeft een grote impact op mijn gezondheid en emotionele en geestelijke welzijn. Ik moet kalmerende medicatie gebruiken om dit enigszins aan te kunnen, en met alsnog het ernstig gebrek aan slaap. Ook vannacht was ik na uitwerken van de, overigens verslavende medicatie, na vier uur slaap weer wakker. En dan zouden dit een ontspannen twee weken moeten zijn, een op last van de huisarts “er even tussenuit”. Ik kan u vertellen dat ik dat niet zo ervaar.  U begrijpt misschien ook dat er voor mij op deze manier onder de gegeven omstandigheden niet veel sprake van ‘ertussenuit’ is.

In de hoop dat u contact opneemt met de ONVZ, de telefoonrekening betaald (is) en mij van beide alsook van de inboedelverzekering per omgaande bericht, verblijf ik in afwachting van uw antwoord. Anders hoop ik in ieder geval van harte iets van een van uw collega’s te vernemen.

Dit was het. Zonder opleuken.
Ik ga het licht en mijn dag opzoeken.

en koffie zetten 😉

Nagekomen bericht: Mijn mevrouw x is met vakantie zie ik net: en erg up to date ook nog, dat kun je wel zien:
“Ik ben van 30 september 2013 t/m 14 oktober 2013 niet bereikbaar. In dringende gevallen kunt u mailen naar: schuldhulpverlening@houten”

 

 

 

 17 Responses to “Mijn Moment – 2013 get lost”

 • Bianca

  Wat gun ik jou een rustig ontspannen oud en nieuw toe. Heel veel positieve energie en een voorspoedig 2014.
  Hartelijke groet, Bianca

 • Carolien Geurtsen

  Dank Elja, als altijd aarzelde ik ook nu weer of ik het er op wilde zetten, maar dan weet ik weer dat het me sterkt op dit moment, het posten als daad van ik laat me niet kisten, wegmoffelen, en de reacties doen me vervolgens erg goed, dank!

 • Carolien Geurtsen

  Kreeg zojuist een antwoord van de vakantie hulp, in het systeem sta ik nog bij mijn vorige Budgetbeheerster en daar moest ik maar mee gaan overleggen hierover. Kan het de feestvervangster niet kwalijk nemen, en ja de wethouder gelukkig nieuwjaar wensen krijgt een heel mooi nieuw licht. Dank dank voor support – it really does work like that #supports Voel me erdoor gesterkt

 • Sjezus, Carolien. Is er iets, maar dan ook iets wat ik voor je kan doen?? Voor je kan betekenen? Hoe klein dan ook? Sterkte. Heel veel sterkte, kracht & hoop gewenst.

  • Carolien Geurtsen

   Dank Debby, wat lief! Ik kan zo even niets andrs bedenken dan deze al zo gewaardeerde hart onder mijn riem, riem onder mijn hart. Weldadige zinnen sowieso! maar hou het absoluut in mijn achter en voorhoofd 😉

 • Wat akelig zeg. Sterkte!

 • Marianne

  Sterkte! Dat je in januari dan je feestdagen maar mag inhalen…

  • Carolien Geurtsen

   Dank je wel Marianne, gelukkkig heb ik, ondanks deze stress wel de smaak van kerst gekregen en 2013 uitzwaaien hebik oprecht tiegelijk veel zin in.

 • Goh, die out-of-office reply is inderdaad niet up to date. Wel representatief voor hun werkwijze. Fout op fout en totale minachting voor hun clienten. Je zou van minder overstuur raken. Misschien toch maar eens met die wethouder gaan praten. Voor nu; veel liefs !!

 • Elja

  Sterkte Caro…

 • Mensonterend vind ik het. En die ‘gecontroleerde kalmte’ valt me op. En ‘verslavend’. Waar moet de klacht over schuld hulpverlening naar toe? Ik help je als jij de fut en moed nog kunt opbrengen. X.
  Heb t intussen zo fijn als je t hebben kunt.

 • OMG!
  Ninde, nonde, nondeju!!
  Dikke knuffel~!

Trackbacks & Pings

 • Reflectie - Elja Daae says:

  […] waardevol en zo kostbaar. Niet alleen de officiële mijnmomenten. Ook de officieuze (zoals hier en hier). Omdat ze laten zien wat er in mensenlevens gebeurt, zij het in een kleine, Nederlandse […]

Leuk om te horen wat jij er van vind. Alvast bedankt!

 • June 2019
  M T W T F S S
  « Jul    
   12
  3456789
  10111213141516
  17181920212223
  24252627282930
 • Subscribe to Blog via Email

  Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

%d bloggers like this: