mijn nieuwe liefde NPU injecteert de Mattheus onderhuids

On 19 April 2014 by Carolien Geurtsen

FB_IMG_13978160021497300_smIk geloof dat ik aardig op tijd ben… Slechts zes wachtenden voor mij… en 35 minuten voor de deur open gaat. Scheelt enorm als je Pink Pops etcetera gewend bent. Een mijnheer trekt zijn nette schoenen aan…. — bij Jacobikerk”.

zo schreef ik gister om ongeveer 12.05 uur, inderdaad vlak voor de deur van de Jacobikerk. Opgelucht dat er niet al 50 of 500 wachtenden voor me waren.
Wist ik veel.
Ik hoorde inderdaad van twee van mijn zes voorburen dat er vorig jaar een waarachtig rondje om de kerk had gestaan als rij, een rij die in zijn eigen staart beet. De meneer van die schoenen had ook een mooi blauw ribjasje aan, en zou later met zijn gezelschap mijn buurman worden op een van de eerste rijen die niet gereserveerd waren. Ik zat heel goed, zowel qua zicht als akoestiek. Maar ook aan het gangpas was accomplished. Dit qua eventueel tussentijds naar de WC moeten paranoia. De ontspanning was daarmee compleet. Wel was ik me bewust van hoe terribly underdressed ik ws met mijn fleece jack en fel oranje bodywarmer. Alleen mijn broek was keurig en zwart. En volstrekt uit zicht gedurende het hele concert.

IMAG2780_klDit na een ochtend waarin ik vooral heel erg zenuwachtig was, inclusief hartroffels, hoge bloeddruk en hyperventilatie (ik zie dat ik dat kan bombarderen tot de 3H’s). Gelukkig een niet meer alledaags en dus ouderwets gevoel in deze dagen. Het is heel raar  ik vind het heel raar hoe snel mijn brein de intensiteit van die gevoelens en sensaties uitgumt, vergeet. Tegelijk fijn en onvoorstelbaar. Maar het gaat dus echt over gierend zenuwachtigheid waardoor je/ik geen normaal gesprek kan voeren, concentratie vermogen wegvalt en er een voortdurend gevoel van haast is.
Tijdens die drie kwartier in de rij staan, en eigenlijk vanaf de tweede minuut, kwam er een grote rust over mij en ik bedacht me dat ik niet stond te wachten. Ik stond te niets hoeven, en dat was heerlijk.

Vanaf dat moment was ik, ondanks het in mijn up zijn waar een klein beetje tegenop had gezien vanwege intense muziek op komst in groot gezelschap, volledig op mijn gemak. Tot en met het daverende applaus en de staande ovatie, die inderdaad in De Wereld Draait Door een week eerder door dirigent Johannes Leertouwer zelf aangemoedigd was als zijnde not not done in een kerk.

IMAG2811_klen ja, het was mooi, en indringender dan ik tijdens het concert in de gaten had. Was dat voornamelijk genieten, daarna was het of ik een diep doorwerkende goede massage had gehad na een sauna bezoek. En ja, dat is een compliment. Maar wel knock out op de bank met een pizza.

Er is vandaag nog één Mattheus uitvoering onder begeleiding van Johannes Leertouwer, vanmiddag om 13.30 uur, waarschijnlijk über uitverkocht.

Voor wie RTV Utrecht heeft en het leuk vind, is er op 2e Paasdag een special over de NPU Mattheus vertolkingen deze Pasen, om 13.00 uur.

Johannes Leertouwer over deze Mattheus 2014

En hier begon deze specifieke kennismaking voor mij: De Mattheus Passie Special bij de Wereld Draait Door.

en nee ik hoefde tijdens het concert gelukkig niet naar de WC.Leuk om te horen wat jij er van vind. Alvast bedankt!

 • June 2019
  M T W T F S S
  « Jul    
   12
  3456789
  10111213141516
  17181920212223
  24252627282930
 • Subscribe to Blog via Email

  Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

%d bloggers like this: