Muziek raakt je kern

On 15 November 2012 by Carolien Geurtsen

07.00 uur, ik lig nog of eigenlijk wéér in bed en luister naar de prachtige muziek van het Ensemble van Jordi Savall:

Dirigent/projectleider: Jordi Savall met zijn Ensemble;
Hesperion XX!
Titel Cd: Esprit d' Arménie (Armenian Spirit)
datum opnamen: april 2012

Onze koorleidster Astrid Bleys liet ons daar gisteren een nummer van horen.
Naast de prachtige,  ietwat melancholische muziek,  heeft de samensteller er een werkelijk gigantisch mooi boekje bijgemaakt als naslagwerk. Naar schijnt doet hij dit al vele jaren dus het is geen nieuwe manier om toch CDs te blijven verkopen in deze digitale beeldenstorm van downloads en online aanschaffen van muziek maar zeker wel een hele effectieve. In zover ik dat beoordelen kan, gaat het meer en meer over een boek uitgeven rondom een thema en daar dan een CD met al  of niet prachtige muziek bij leveren. Ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat Jordi Savall zeer gepasioneerd en gemotiveert is om een volledig palet voor alle zintuigen en voor het nieuwsgierige brein voor te schotelen.
Luisteren kan ik dus al, want doe ik al.  in dit geval op Spotify, net als you tube een zege. Maar deze keer wil ik ook echt graag the full monty.
Ik weet echt nooit wat ik moet vragen voor mijn verjaardag, maar ben nu begonnen met een lijstje te maken, en ja, dat dan weer wel, in Evernote.

Nog een bijkomende noot, met dank aan Astrid Bleys van Muziek raakt je Kern:

Er zijn veel meer prachtige albums gemaakt door Jordi Savall.
Sommige Cd's ook met medewerking van zijn vrouw, de zangeres Montserrat Figueras.
Zij is 1-2 jaar geleden overleden. Er is ook een aan haar gewijd als in memoriam.

In het tijdschrift "Klassieke Zaken" kun je info aantreffen via Google.
bijv: http://www.klassiekezaken.nl/recensies/le-concert-des-nations-jordi-savall.html

PS: Karin Ramaker de initiator van Write on Thursday had van de week aangekondig met de WOTs te stoppen, dus daarop vooruitlopend, ik moest mijn blog vroeg posten, was vandaag eigenlijk mijn laatste zinspeling er op, tegelijk dus afgeweken van het thema wat zij uitgekozen heeft. Ik ben net thuis, heb het nog niet gelezen. Morgen weer een dag. Stilte zag ik, want daar ging Karin later mee online dan ik tijd voor mijn blog had.
En dan te bedenken dat de eerste titel van deze post eerst “Weemoed – geen WOT maar toch”,  was, ik was weer eens voorlijk.
Dank je wel Karin voor dit vuurtje wat je hebt aangestoken en  brandende gehouden hebt!

Meer over Evernote | Muziek raakt je Kern op Facebook | Arion Muziek2 Responses to “Muziek raakt je kern”

Trackbacks & Pings

Leuk om te horen wat jij er van vind. Alvast bedankt!

 • May 2019
  M T W T F S S
  « Jul    
   12345
  6789101112
  13141516171819
  20212223242526
  2728293031  
 • Subscribe to Blog via Email

  Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

%d bloggers like this: