naar de sportschool geweest – nou ja een soort van – Curves

On 21 October 2014 by Carolien Geurtsen

afvallen of taart of beide
Ik las (eergisteren) weer eens een blog van Cor.
en moest zelf ook weer even los – op een of andere manier – in dit geval eerst in een reactie op zijn website

Het ging over Sportscholen enzo
en acties om je zieltje en zaligheid en je portemonnee (inhoud) te winnen
over hoe dom  onwetend het kader bij zo’n sportschool  – meestal – is hoe mensen in elkaar zitten
en wat ze van hun werknemers vragen om daarop te acteren
acteren ja – vaak het juiste woord – to sell a product

ze – the management – denken te weten wat mensen nodig hebben
om te blijven komen – op zo’n sportschool
om trug te komen
of om überhaupt te beginnen

Ik schreef vervolgens aan Cor:

tjonge… is even een reactie op de reactie van mevrouw van Eeuwijk.
Sorry, maar dat kon ik even niet laten.

Ik wilde twee heel andere dingen benoemen, maar was even mijn weg kwijt…
Ten eerste heb ik ook jaren bij David Loyd gesport en daar was me toen al hetzelfde opgevallen.
Ik moest er ophouden vanwege mijn faillisement (de centjes)  en heb om een zo schappelijk mogelijke regeling gevraagd,
Vanaf dat moment ging de communicatie over twee sporen lopen: enerzijds werd ik enorm tegemoet gekomen door de persoonlijke gesprekken en een aantal emails, met toezegingen voor voortijdige afbreking van het toen nog bindende contract en ontbinding daarvan,
en anderszijnds begon een eindeloze stroom van herinneringen, nieuwe, onterechte, facturen, want ik had al opgezegd en dus geen bindend contract meer, etcetera etcetera…

Dat gezegd hebbende mijn tweede noot, iets vrolijker.
Ik was erg ongelukkig toen mijn Online.nl Internet en ook TV provider de Turkse zender schrapte, en dat is me met mijn tien jaar in Turkije gewoond hebbende Turkse achtergrond, sindsdien blijven irriteren. Dat was twee jaar trug al. Maar net zoals wel meer mensen, ben ik op sommige vlakken luier dan lui waar het gaat om aanpakken wat ergert.
Maar toen ik twee maanden geleden ook nog mijn kanaal 13 (of zoiets) moest missen, waarvoor in de plaats ik het voor mij oninteressante driewerf FOX terugkreeg, was ik het meer dan zat. Kanaal 13 (of zoiets) verzorgd één lange stroom van ouderwetse series als Murder she wrote, oubolligheid ten top, maar uber ontspannend door de gezapigheid, alsook vele wat meer up to date detectives, mijn ultieme voor het slapen gaan middel.

Mezelf georienteerd te hebbende op andere providers, want ik kan nu eenmaal geen HBO of Netflix betalen, en verder ook niet zo gelijk een beter alternatief vindend, dacht ik, laat ik ze eens bellen. Bekend als ik ben met het fenomeen wat jij beschrijft : dat ze toch niet echt hun klanten kwijt willenen dan soms een betere aanbieding hebben.
Misschien zit er een beter aanbod in dacht ik dus. En ja dat was en is het geval.
Voor 3 euro per maand minder en een maand inlooptijd voor nop, krijg ik nu digitale TV met opname apparatuur etcetera, meer dan 60 TV zenders etc, dus klinkt als een ubergoeie deal.
Helaas kwam ik er van de week achter dat bij de inmiddels 60 aangeboden zenders nog steeds geen Turkse zit, En dat had ik nog zo gezegd. Govver de govver, Om over kanaal 13 (of zoiets) nog maar te zwijgen, dus echt in mijn sas ben ik er niet mee.

Over 2 dagen begint dat boeltje pas echt te draaien, dus ik geef mezelf een maand – die gratis is – om te ontdekken wat er eventueel wel leuk aan is.
Wat ik dan vervolgens moet als dat niet het genoeg het geval is, dat weet ik nog niet, maar ik hoorde gisteren van een (Nederlandse) vriendin die normaliter in Turkije woont maar door omstandigheden tijdelijk hier is, dat ze de ene na de andere Turkse serie online kijkt, met oneindig veel keus, ook voor films, dus ik kan in ieder geval die behoefte bevredigen in de zo snel als ik wil nabije toekomst.

Nou zeg, dit (gewauwel) allemaal naar aanleiding van David Loyd zijn/haar Policies & Procedures en vooral de implementatie door zijn werknemers en implicaties daar weer van op ons, de afnemers, de klanten.
Nix geen koning of koningin dus.

Ik ga morgenvroeg sporten bij Curves, die hebben een tientjesactie ten gunste van Pink Ribbon, die ik dan weer cadeau gekregen heb van mijn zus, de lieverd, dus tien keer samen met haar een half uurtje afzien, en dat binnen een maand op te souperen (Vette muziek met elke 30 seconden een nervewrecking  Changez, van apparaat naar plankje naar apparaat, dat werkt).

Ook hier viel me al op hoe erg ze hun best doen om me zo snel mogelijk weer buiten de deur te krijgen. Het intake gesprek alleen al was meer dan een uur, ik kon mezelf net tegenhouden om niet gillend weg te rennen. Met alle metingen en vragenlijsten van dien, Niet iedereen zal dat zo ervaren als ik. Ik weet het, ik ben snel overprikkeld. Mijn overtollige vet moest ik tonen ten overstaan en in het volle gezicht van de meest slanke, sportende dames, en ….er zijn geen douches… ;-( policy, snel erin snel er uit. plaatsmaken voor de volgende.

Maar goed, ik heb er enorm veel zin in, douchen doe ik wel thuis, dat is maar 200 meter verderop, en die tijd samen met mijn zus te hebben is het allemaal waard. 10 x 30 minuten, is 300 minuten quality time op ene zwepende beat. en daarna een koffie plus klets, want tijdens de workout lukt dat natuurlijk niet.
Allright Now.

Nu staat een of andere wieler wedstrijd op – (dat schreef ik dus op) Zondag. Studio Sport, ook heel rustgevend.
maar wie dit leest zit minstens alweer in de maandag of dinsdag, want ik was hem gisteren vergeten te posten.
Ik ga nu eerst even twee oeroude post teruglezen: driewerf blijer vandaag
en afkicken van smoesjes
gisteren wel taart gegeten
en morgen weer Curven.  Op naar de volgende tien kilo eraf!
Fijne week!Leuk om te horen wat jij er van vind. Alvast bedankt!

 • July 2019
  M T W T F S S
  « Jul    
  1234567
  891011121314
  15161718192021
  22232425262728
  293031  
 • Subscribe to Blog via Email

  Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

%d bloggers like this: