free kroes control – Dank je wel Neelie

On 1 November 2014 by Carolien Geurtsen

free kroes control, Iceland

Neelie ‘Kroes Control’ moet nu echt loslaten kopt Trouw, en aangezien ik door de jaren heen echt van die vrouw ben aan houden, is het een krantenartikel wat onmiddelijk mijn aandacht trekt, want verdomme het is zo ver

Als u dit leest aan de ontbijttafel of in de trein, is de zwartste dag uit de carrière van Neelie Kroes al een tijdje aan de gang. Om half zes zal ze zijn opgestaan, zoals gebruikelijk. Al maanden heeft de 73-jarige Kroes opgezien tegen deze 31ste oktober, haar laatste dag als Eurocommissaris voor de digitale agenda. Er is nog zo veel te doen.

Neelie Kroes Controlen dan had ik nog geeneens haar reactie op Twitter gelezen over het Vrouwen Mogen niet Lachen-Gate in Turkije:

Kroes is in haar laatste jaar nog vaak uit haar vel gesprongen van woede. Altijd kwam die authentiek over, of het nou ging om de tegenwerking van de taxi-app Uber of over onverkwikkelijke zaken in Turkije. Toen vice-premier Arinc daar zei dat vrouwen in het openbaar niet behoren te lachen, tweette Kroes: ‘Ik ben binnenkort in Istanbul, en ik zal lachen wanneer ik daar zin in heb, dank u zeer, meneer Arinc.’

en zij kan er ook wat van:

Kroes luister lui naar Raquel

Raquel Sofia: NPR Music Tiny Desk Concert

Ik heb de neiging om het hele artikel over Kroes te quoten maar dat slaat natuurlijk nergens op, wel nog even om aan te geven wanneer en waarom ze ongeveer mijn hart begon te veroveren na mijn initiële argwaan

Voorkeursbehandeling
Gaandeweg zijn Kroes’ ideeën over vrouwenemancipatie en het beruchte ‘glazen plafond’ geëvolueerd. Aanvankelijk moet ze niets hebben van feministische eisen over gelijke rechten. Door volharding is ze zelf immers door dat glazen plafond heen gedenderd.

Maar de laatste jaren spreekt ze zich alsnog uit voor een voorkeursbehandeling. Zo voert ze campagne voor minstens tien vrouwen in de nieuwe Europese Commissie. Het blijven er negen.

Ik zou de twee dames wel eens aan de klets willen zien, misschien dat Neelie ergens in haar eerste echt vrije vrouw morgen ontbijt op bed krijgt van een lief iemand en zin heeft om daarbij naar Raquel te luisteren 😉

en die uitdrukking, politica met ballen, nooit gedacht dat ik die ooit zou gebruiken. Moordwijf, dat heb ik wel eerder gebruikt. Ook dat vind ik voor allebei gelden. Nu op naar de Ouderdag van de Roeivereniging van zoon.

en ja ik gun Neelie Kroes en alle vrouwen (en mannen ook for that matter) van ganser harte dat gevoel van free kroes control en genieten zoals voor mij de foto symboliseert.
Fijn weekend!


November – de maand van de kort inspiratie blogs – vanwege NaNoWriMo
en ochtendrituelen is de bijbehorende muziek playlist
ochtendrituelenLeuk om te horen wat jij er van vind. Alvast bedankt!

 • June 2019
  M T W T F S S
  « Jul    
   12
  3456789
  10111213141516
  17181920212223
  24252627282930
 • Subscribe to Blog via Email

  Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

%d bloggers like this: