Nog dieper – Lift – betekenis geven

On 6 May 2013 by Carolien Geurtsen

nog dieper _lift

 

3 weken geleden hing er een briefje in ons portaal: die en die datum is er lift-onderhoud.

De foto is van vorige week, want, zo vertelde mij de monteur op mijn vraag, er was iets gevonden.

Ik heb niet doorgevraagd wat dan precies, maar had de week tussen het onderhoud en dat moment de lift zoveel mogelijk vermeden omdat hij op de begane grond iets dieper wegzakte dan hoort. Net als in de film.
Dat gaf me een vaag ongemakkelijk gevoel. En bovendien was de trappen-loop tijd weer ingezet. Ik mag weer, zij het met mate, oefenen. Perfect.

Symbolen hebben meestal de betekenis die je er aan geeft, of je het van huis uit meekrijgt, van je cultuur oppikt of er bewust naar op zoek gaat. In mijn dromen-duid tijden heb ik geleerd dat je als je over een huis droomt, zeker als je daar zelf in woont of in bent, dat het dan nuttig kan zijn om, als onderdeel dan de duiding, dat gebouw te zien als symbool voor jezelf en zonder teveel in details te treden is me dat altijd goed bevallen.
De kelder en of kruipruimte staat dan symbool voor je onderbewuste, datgene wat zeker van invloed is op je doen en laten maar waar je geen bewust contact mee hebt.

Ik hou wel van symboliek, en zonder dat ik persé overal wat achter zoek zijn er tijden dat ik er een sport van maak om wat er om me heen gebeurt net als dromen ook te gebruiken als handvat voor zelfreflectie.
Het begrip synchroniciteit vind ik boeiend, terwijl ik me er tegelijkertijd degelijk van bewust bent dat alles wat je ziet voornamelijk iets over jezelf zegt. De aantallen zwangere vrouwen die ik zag toen ik zelf zwanger was, was ook werkelijk tientallen malen mear dan daarvoor, maar ongetwijfeld zullen de absolute getallen van om mij heen zwervende zwangere vrouwen om en nabij hetzelfde zijn geweest. Not only Beauty is in the Eyes of the Beholder maar dat geldt ook voor onze realiteit an sich. Dus als ik iets wil doen of zie of zelfs voel bij bijvoorbeeld de symboliek van die kapotte lift in het fysieke, letterlijke huis waar ik woon en het daarvoor noodzakelijke onderhoud wat gepleegd moet worden, dan is dat aan mij, mijn speeltuin, zonder dat iemand anders daar iets mee van doen heeft.

Het beeld van de foto intrigeerde me en voordat ik de man aansprak, ‘stal’ ik voor mijn gevoel de foto, iets wat ik bijna nooit meer doe, de man stond gebogen en wist niet dat ik daar was en zeker niet dat ik de foto nam, was geheel onbewust van mijn aanwezigheid. Het maakte me ietwat gehaast en gespannen en ik hoopte dat de foto scherp genoeg zou zijn. vervolgens sprak ik hem aan, stootte hij bijna zijn kop bij het overeind komen en hadden we een praatje.
Al een paar dagen hing de foto in mijn lucht om op mijn blog te zetten, maar iedere keer drong zich iets anders op, of niets.
Ik heb vanmorgen drie besluiten genomen, ben aan drie dingen begonnen die te maken hebben met onder in mijn kelder kijken. Wat die dingen zijn hou ik nog even voor mezelf, deel ik misschien met één of twee mensen. Ik neem de tijd om ze me goed eigen te maken, te ankeren, om ze nog duidelijker vorm te laten krijgen. En om na te voelen of ze kloppen voor mezelf.

Ondertussen staat The Passion op, van Peter Gabriel.
De muziek bij de film The Last Temptation of Christ.

Erg mooi.2 Responses to “Nog dieper – Lift – betekenis geven”

 • Lekker vaag, iets gevonden bij de lift brrrrr
  Weet je al wat?

  • Ze zullen vast iets gevonden hebben en ik ga er – naïef misschien – vanuit dat het opgelost is, en ondertussen ga ik voor de conditie meest met de trap. Mijn buren zijn zeer kritisch / oplettend dus die houden vast wel vinger aan de pols. Ik heb het ook niet gevraagd he 😉

Leuk om te horen wat jij er van vind. Alvast bedankt!

 • July 2019
  M T W T F S S
  « Jul    
  1234567
  891011121314
  15161718192021
  22232425262728
  293031  
 • Subscribe to Blog via Email

  Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

%d bloggers like this: