Nog niet jarig – slowly nearing the me in I – because who is perfect?

On 13 December 2013 by Carolien Geurtsen

Morgen vier ik wat vroegtijdig mijn verjaardag. het kerstkindelijk gebeuren 11 dagen naar voren halend. Dat heb ik nog nooit gedaan, behalve ooit eens twee jaar mijn verjaardag op 17 juni gevierd, halfjaarlijks zeg maar, opdat er misschien met wat meer mensen iets te vieren zou vallen dan  op 1e kerstdag.
Behalve dat het niet werkte was het ook gewoon niet leuk. Bij mijn verjaardag hoort nou eenmaal diets van winter, december is ook echt ‘mijn maand’ waarin ik me meestal opperbest voel. En ook leuk is dat de hele stad, het hele land, wat zeg ik, de halve wereld mee viert, dus de latere etentjes met goede vrienden en familie waren een uitstekende manier om mijn verjaardag te vieren zowel voor hen als voor mij.
Omdat ik een tijdje onder een rots geleefd heb vanwege mijn burn-out, snel overprikkelt raakte etcetera, en omdat ik langzamerhand snak naar oude contacten aanhalen, voelde het als een leuk experiment om, ook nog met een schaatsbaan voor de deur en alle gezelligheid van dien, bescheiden maar vastberaden morgen mijn verjaardag te vieren.
Met als streven dat dan ook het huis genoeg op orde moest zijn natuurlijk om gasten te durven ontvangen, en dat is lange tijd niet zo geweest. Om het echt dan nog Kerst-achtig te gaan versieren, dat was ik echt helemaal niet van plan. Opgeruimd vond ik al heel wat. De lichtjes die sowieso het hele jaar als gordijnen dienen, vond ik wel genoeg. Maar toen de opruim deadline met succes verder gestreken was en de kersttakken op de markt mij toelachten, heb ik maar twee seconden, nou ja 30, geaarzeld en een mini-kerstboom van 6 hele euros gekocht. Budget technisch gezien totaal onverantwoord maar sod it. Ondertussen wel denkend, wat haal ik me nu weer op de hals, ook kleine boompjes moeten versiert, je doe wel erg je best om je grenzen te verkennen Carolien… Maar heel erg op mijn gemak en met veel plezier heb ik de kerstspullen van zolder gehaald en ben eerst de kamer gaan aankleden. Met tot slot de mini-kerstboom, ik denk de kleinste die ik ooit gehad heb, met hele kleine kerstballetjes erin.
Heel tevreden keek ik gisteravond, en vanmorgen ook weer, rond. Ervoor en erna ben ik met een nieuwe eindspurt bezig geweest nadat van de week nog meer wanbeleid van de schuldhulp-verein boven water kwam. Mijn Maatschappelijk werkster staat me terzijde en omdat ze met zwangerschapsverlof is geweest, en het verhaal behoorlijk gecompliceert, was het wel even zaak om alles voor haar op een rijtje te zetten en alhoewel (bijna) alles in een dikke vette map ligt, was het nog wel een klusje om zowel de chronologie als de details aan te scherpen. Alhoewel iedereen het roept, en er meer dan genoeg aanleiding voor is, wil ik geen klacht indienen, zie hieronder (vanmorgen op Facebook). Wordt in 2014 vervolgd.

IMAG1979_sm

Dat was n leuke avondbesteding gister *trots ende blij*
toch maar #geflikt
in het kader van ‘ de dingen die mij ontspannen als ik er de tijd voor heb/neem’ na alweer een intens dagje inventariseren waar ik (waarschijnlijk) géén klacht over ga indienen want ik heb daar de energie niet voor én ik wil vooruit, maar mijn maatschappelijk werkster wel werk van gaat maken. Het kon namelijk nog weer erger bleek van de week. En ik bedoel ‘veel erger’.

Nu ingrediënten voor soep kopen en maken en de vorderingen hier voor de deur van de schaatsbaan volgen. Vanavond gaat hij officieel open heb ik begrepen.
Vanmorgen was ik om 5 uur wakker en zeer onder de indruk van bovenstaand filmpje met prachtige inhoud -paspoppen worden een op een nagemaakt naar gehandicapte modellen van allerlei pluimage, en met hele mooie muziek:

Gepubliceerd op 2 dec 2013

Disabled mannequins will be eliciting astonished looks from passers-by on Zurich’s Bahnhofstrasse today. Between the perfect mannequins, there will be figures with scoliosis or brittle bone disease modelling the latest fashions. One will have shortened limbs; the other a malformed spine. The campaign has been devised for the International Day of Persons with Disabilities by Pro Infirmis, an organisation for the disabled. Entitled “Because who is perfect? Get closer.”, it is designed to provoke reflection on the acceptance of people with disabilities. Director Alain Gsponer has captured the campaign as a short film.

See our former TV-Spots under: Bear: http://youtu.be/zFWr-CKMWGY
Gianni Blumer: http://youtu.be/Qr-xnqgpin8

Music: Lost At Sea by Dave Thomas Junior

Het Vrije Geluid van vandaag

Geupload op 28 feb 2012
Flamencoguitarist José Fernández Torres a.k.a Tomatito performs his own composition Buleria2 Responses to “Nog niet jarig – slowly nearing the me in I – because who is perfect?”

 • Dit jaar geen gastblogs?
  Bij mij ook niet , geen zin in momenteel
  Fijne *vroegtijdige* verjaardag.
  Xxxxxxxxxxxx

  • Carolien Geurtsen

   nee, geen gastblogs, misschien zet ik de link pagina nog een keer als post, maar inderdaad meer naar binnen, en o wonder, veel boek recensies 😉

Leuk om te horen wat jij er van vind. Alvast bedankt!

 • June 2019
  M T W T F S S
  « Jul    
   12
  3456789
  10111213141516
  17181920212223
  24252627282930
 • Subscribe to Blog via Email

  Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

%d bloggers like this: