Do not go gentle in that good night lieverds

On 30 March 2016 by Carolien Geurtsen

Gisteren postte ik deze foto op Feestboek, aan het einde van de dag, the blue hour

DSC_4110 weemoed Esbelli sm
en plaatste daar de volgende zin bij… Eerst nog even zoekend op google hoe die ook al weer letterlijk was. |
“Do not go into that good night”, wist ik nog, het gentle was ik even kwijt.

Do not go gentle into that good night

Ik had gegeten, (heerlijk gegeten, patlican = aubergine – moesaka en bamya (= okra) met een lekkere salade erbij, en daarbij al een ‘tek’ raki genomen, een enkele Raki shot, met net zoveel water er bij en een glas water ernaast (zie foto). Na het eten er nog eentje mee naar de kamer genomen. Om vervolgens onderweg te blijven ‘lingeren’ toen de moskee begon te roepen en het uitzicht me even vervolgens greep. De dag verloor haar licht and I turned blue with it.
Vlak bij de kamer gebeurde me dat nog een keer, en liep ik toen ook maar bewust naar bovenstaande plek om er even van te genieten (het uitzicht), en bij stil te staan wat er in me om ging.

Ik ga dit weer missen, dacht ik toen. Weemoed overviel me, zoals het dat voor het eten ook al gedaan had. Een goede vriend van me heeft personeel moeten ontslaan en had het daar / heeft het daar, vreselijk moeilijk mee, en ik empaat, voel vreselijk met hem mee. En met alle anderen die zich nu zorgen maken, of hun congé al gekregen hebben.

Het staat niet op zichzelf maar is tekenend voor het huidige beeld, de huidig ontwikkeling/afwikkeling in het toerisme hier in de omgeving, en denkelijk in heel Turkije.  Ik zei het van de week al, ik heb het hier met Pasen nog nooit zo leeg gezien. De voouitzichten zijn ronduit slecht. Een vriend in the industry zei eergisteren: Als iemand me vraagt “How is business”, dan zeg ik: Er is geen business. That bad.

Natuurlijk heeft Turkije dit al vele keren meegemaakt en krabbelt iedere keer heel of meestal half (denk aan serieus desastreuze prijsverlagingen die de toerist heel leuk vind). Ik woonde hier ten tijde van de Golfoorlog, toen kelderde het boomende toerisme al echt. Daarna volgde er een soort boykot door West-Europa vanwege de Koerden problematiek en ga zo maar door. Maar nu staat de wereld behoorlijk serieus in zijn totaliteit in brand, die uitdrukking krijgt althans steeds meer volume en momentum wat mij betreft. En daar hangt ook voor de Turkse toeristn industrie een behoorlijk prijskaartje aan. Dus vandaar…

Do not go gentle into that good night

Intermezzo:
En als ik deze post dan afgeschreven denk te hebben en nog even op Facebook kijk alvorens de klaptop dicht te lappen, zie ik dat een vriendin en oud-collega waarmee ik samen ooit voor het eerst in Turkije, in Antalya, begon te werken bij een reisbureau, een artikel post over exact het bovenstaande:

The Tourism Industry Fights for Turkey

The Tourism Industry Fights for Turkey

As Travel Supermarket reported last week, “…the majority of Turkey remains a safe place for holidaymakers.” Many reputable travel agencies are promoting and selling holidays to Turkey for 2016 and 2017, such as ‘On the Beach’, ‘Direct Holidays’, ‘TUI’ and ‘Travel Republic’. The FCO updated its travel advice for Turkey last week and the vast majority of the country is still in the green, including Istanbul. Even if recent events aren’t comforting, statistically as a tourist, you will be very safe and well looked after across the majority of Turkey and a nasty sunburn is probably your biggest threat. According to Hurriyet Daily News, even Russia lifted its tourism ban to Turkey on March the 24th, opening up flights daily flights to the southern resort of Antalya. –

Dit is één alinea eruit. Please read if interested. Dat dit artikel me goed doet moge duidelijk zijn.
Ik heb me hier geen moment onveilig gevoeld en zou zó weer gaan!

 Do not go gentle in that good night

Old age should burn and rave at close of day;
Rage, rage against the dying of the light.

Though wise men at their end know dark is right,
Because their words had forked no lightning they
Do not go gentle into that good night.

Good men, the last wave by, crying how bright
Their frail deeds might have danced in a green bay,
Rage, rage against the dying of the light.

Wild men who caught and sang the sun in flight,
And learn, too late, they grieved it on its way,
Do not go gentle into that good night.

Grave men, near death, who see with blinding sight
Blind eyes could blaze like meteors and be gay,
Rage, rage against the dying of the light.

And you, my father, there on the sad height,
Curse, bless, me now with your fierce tears, I pray.
Do not go gentle into that good night.
Rage, rage against the dying of the light.

From The Poems of Dylan Thomas, published by New Directions. Copyright © 1952, 1953 Dylan Thomas. Copyright © 1937, 1945, 1955, 1962, 1966, 1967 the Trustees for the Copyrights of Dylan Thomas. Copyright © 1938,

* een geheimpje nog, gisteren is voor mij nu vandaag. Omdat ik morgen (na dit gepost te hebben) op tour ga en vroeg opgehaald word, en ik niet zoals vorige keer dan mijn ontbijt in vijf minuten op wil moeten eten omdat mijn blogpost zo nodig eerst nog af moet , en er dan meestal iets mis gaat met uploaden of zo.
EN nu is ie gewoon klaar – achtig

Twéé – Karin MET-K.COM begint weer met een foto op dinsdag actie- ik heb daar heel lang aan meegedaan en vind deze foto zo mooi/leuk en deze post zó belangrijk, dat ik van de weersomstuit beslis om weer mee te gaan doen met Foto op Dinsdag, ook wel bekend als #PHOT



Leuk om te horen wat jij er van vind. Alvast bedankt!

 • June 2019
  M T W T F S S
  « Jul    
   12
  3456789
  10111213141516
  17181920212223
  24252627282930
 • Subscribe to Blog via Email

  Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

%d bloggers like this: