November geefmaand wat schuurt daar: nanowrimo

On 30 October 2014 by Carolien Geurtsen

geefmaand novemberVia diverse kanten kwam ik op Social Media de oproep tegen om aan November Geefmaand mee te doen en dat vond ik loffelijk klinken. ook ziet het er aantrekkelijk uit. Een maand vol goede bedoelingen, was het eerste wat me te binnen schoot, en daar hoort natuurlijk bij: waar actie op volgt.
Op de site:

In november 2014 gaan ruim vijftig mensen de ‘geefuitdaging’ aan. Gedurende een maand geven zij iedere dag iets aan een ander. Een tastbaar geschenk, een helpende hand, onverdeelde aandacht of welke andere gift dan ook. Soms aan een goede bekende, soms aan een volslagen vreemde. Soms piepklein en soms wat groter. Maar altijd met volle overgave, en zonder een tegenprestatie te verlangen. Op deze gemeenschappelijke site doen de deelnemers verslag van hun ervaringen. Hier vind je meer uitleg over de Geefmaand. En deze link leidt je naar de facebookgroep. Doe je ook mee?

Misschien heb ik me te half ingelezen, maar terwijl ik feitelijk naar de website ging om me even misschien op te geven, zag ik dus dat een onderdeel is dat je er dan ook over moet schrijven (mijn interpretatie, kwam ik later achter, mijn bril waardoor ik las wat ik las) en dat stuitte me tegen de borst. Dus mij kennende, heb ik mijn twijfels ook opgeschreven onderaan de oproep:

Het spreekt me op zich aan maar ik heb geen zin om mij iedere keer digitaal op de borst te kloppen met wat ik die dag gedaan/gegeven/gedeeld heb, dus ik denk dat ik pas –

Ik weet niet waarom ik dat nou persé wilde laten weten, ik had die gedachtes ook voor mezelf kunnen houden, maar ik was ook nieuwsgierig hoe deelnemers over dit aspect zouden denken. En vanmorgen zag ik dat Huldra van November Geefmaand daarop heel lief had gereageerd:

Ik vind het jammer als je daarom niet mee zou doen. Probeer het gewoon. je moet er niet over schrijven. Niemand hoeft er iets van te weten als jij dat niet wilt. Denk er nog eens over.

dat was zojuist en ik realiseerde me tegelijk twee dingen, namelijk dat ik het – de oproep – blijkbaar niet goed gelezen had, bekende eigenschap, te snel lezen, én dat ik niet meer wil schrijven dan ik nu (hier) al doe over wat ik doe voor anderen, zowel via mijn ‘officiele’ vrijwilligerswerk bij de VoorleesExpress, de dagbesteding voor mensen met ALzheimer, en zoals vanmiddag koken bij de Wijkwerkplaats en schrijven voor de wijkkrant, maar ook de alledag dingen van wandelen met de hond van de buurvrouw, mantelzorgen voor mijn tante en alles wat ik nu vergeet. Heel grappig is dat het schrijven zelf me heeft geholpen om dat helder te krijgen. Dat gebeurde hier:

Dank je wel Huldra, ik zal het nog en keer lezen en dan besluiten.
Ik doe iedere dag vrijwilligeswerk van allerlei soort en uitreiken naar anderen zit diep in mijn aard maar meer aandacht eraan besteden dan ik nu doe, erover schrijven op mijn blog, ik weet niet of ik dat wil, maar ik ga nog een keer lezen wat ‘meedoen’ inhoud 😉
Nogmaals dank!!

want bij het laatste uitroepteken wist ik het in feite zeker. Naast al de dagdagelijkse practische dingen ligt mijn focus hier de komende maand.

NaNoWriMo 2014 participant

Mijn november zal gekleurd zijn door NaNoWriMo, de schrijf in een maand je boek maand, de afkorting staat weliswaar voor National November Writing Month, maar het is een internationaal gebeuren. En de afgelopen zaterdag was ik bij de regionale kickoff in Cafe Florin in Utrecht.
Wat hebben we, of was het alleen ik? gelachen. Als je met een stel schrijfliefhebbers om de tafel zit, ligt de pun, zeker als je wat lang op je eten moet wachten, voor de hand om van alles wat er gebeurt een plot te bedenken, en acuut op te komen met titels voor boeken. Gezien wat er zich allemaal rond ons afspeelde werd dat hilarisch.

Een flink aantal deelnemers, strekkend van Leeuwarden tot Nijmegen, Eindhoven en Amsterdam, en dat alleen al aan onze tafel, had goodie bags met leuks, lekkers en grappigs voor iemand anders gemaakt, dus we hadden behalve een leuke avond ook een vervroegde Sinterklaas. Zo worden buddies geboren 😉 Dank je wel
Anyways, ik ga dus vooral voor mezelf schrijven aan mijn project, en als daar een boek van komt, mooi. 50.000 woorden is het einddoel/streven en dat ga ik zeker halen, mits ik me dus niet laat afleiden zoals de afgelopen jaren. En dus niet over de weggeefmaand. Ik moet er een strakke agenda op na houden de komende weken, zoveel is wel duidelijk. Wel wens ik wens ik alle deelnemers (ik bedoelde(van de weggeefmaand maar natuurlijk ook van NaNoWriMo) wel ontzettend veel plezier en genieten van het ermee bezig zijn. En bij deze dus wel efkes een roadmap naar jullie initiatief voor wie nieuwsgeirig geworden is, want deelnemen doe je zo: Geefmaand November meedoen

and I start reading my NanoWrimo nano prep once more begeleidt door mijn keuze van vanmorgen, mijn  nieuwe afspeellijst is groeiende en daar hebik totdat de Top2000 weer begint een leuke hobby aan. Dit nummer kwam zoals de meeste random op mijn pad en in het kader van de in mijn ogen zeer terechte röring over Bill Cosby, vind ik het een passende song van de dag

Bobby Patterson – Full Performance (Live on KEXP @Pickathon)Leuk om te horen wat jij er van vind. Alvast bedankt!

 • July 2019
  M T W T F S S
  « Jul    
  1234567
  891011121314
  15161718192021
  22232425262728
  293031  
 • Subscribe to Blog via Email

  Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

%d bloggers like this: