Onderweg zit een verhaal #PHOT 34

On 16 October 2012 by Carolien Geurtsen


Ik zit in een training en heb vannacht hier geslapen. Goed geslapen zelfs. Nu wil ik voordat de rest van de groep arriveert nog even een PHOTje online zetten maar met de minilaptop en met de versie prik van paint die daar in zit, lukt het me niet de foto die ik erin wil zetten dusdanig te bewerken dat hij ‘past’.
Vanavond maar invoegen.

Gister was het blogpraat en ging het over blogetiquette, manieren online, manieren in je blog. Heb je die, ben je je er van bewust, communiceer je ze etc. Wat ik leuk vind aan meedoen, ondanks dat het een beetje onhandig is als er iemand om je heen aan het stofzuigen is, is behalve de over en weer sfeer van online kletsen die ronduit gezellig is, ook als ik me oprecht verbaas over iets of iemand.
Want waar het aan ligt, ligt het, ik heb een erg groot invoelingsvermogen en begripbereik, dus dat overkomt me niet vaak genoeg naar mijn zin.
Dus in feite wordt ik blij van het verschil uit onverwachte hoek. Zo ontstaat er ook een echte discussie, nadenken, ook niet verkeert.
Kort verhaal lang, iemand zei gisteren… niet iedereen moet bloggen en sommigen moeten er echt mee ophouden want die schrijven zo slecht.
Dat komende van een blogger die ik ‘ken’ en die overigens zelf volstrekt leuk schrijft, verbaasde me oprecht. Waar was het aanmoedigingsaspect en oefening baart kunst inzicht. Niet iedereen die in week twee nog niet goed kan rolschaatsen, moet er maar beter mee ophouden want dat wordt toch niks…

En nee, niet iedereen hoeft het te leren, maar ik vind zelf blogles op school, als variant van het opstel van vroeger , een zeer goeie optie. Kinderen gaan toch wel online berichtjes schrijven, facebooken, twitteren en wat ze allemaal ook tijdens gamen en muziekuitwisselsessies aan elkaar berichten, waarom dan niet van jongs af aan het in allerlei blogvormen leren gieten, ik ben ervoor.
Je leert ze anders naar de wereld, hun wereld, kijken, vertalen Ên je leert ze lezen, feedback geven op elkaar en dieper nadenken over hoe het overgekomen is wat ze geschreven hebben en ze leren zeker ook beter schrijven.

 

Ik ga nu iets ontdeugends doen, omdat dit een PHOT is,Photo on Tuesday, ga ik dat er wel inzetten, en er alvast een fotootje uit de media bibliotheek inzetten, maar De Foto pas vanavond.
En ik ga er wel gewoon mee online. Gewoon omdat het kan en ik het leifst in de ochtend post.
Eerst nog even de tweet van Karin Ramaker zoeken die ik hierbij wil zetten, en als het hier zo een drukte van belang wordt, dan doe ik ook dat later. Maar online zal ik. En daarme is dan in feite de foto die hier nu boven staat mijn PHOT. Alsnog.

#PHOT is net als de #WOT trouwens, verzonnen door diezelfde Karin. Straks gaat zij ook online met de nieuwe. Nu verwijst deze pagina nog even naar die van vorige week. Daar loggen ook altijd andere bloggers op in met die van hun. Dus veel te kijken vandaag. Hier6 Responses to “Onderweg zit een verhaal #PHOT 34”

 • Helemaal eens. Nu ik het lees, staat er een foto, dus ik weet niet beter trouwens.
  Inderdaad: het boeit niet, vind ik, of mensen wel of niet ‘kunnen bloggen’. Iedereen kan bloggen. Sterker nog, ik denk dat zelfs mensen die volgens de kenners ‘niet goed kunnen schrijven’ hele, hele, HELE succesvolle blogs kunnen opbouwen. Tot aan ik-kan-er-van-leven aan toe. Ik snap ook helemaal niet waar zoiets vandaan komt, maar zoals jij zegt, ik vind het superleuk dat het er IS in #blogpraat! Zo krijg je je eigen gedachten ook weer scherp! 🙂

 • Ja dat viel mij gisteren ook op!
  De insteek van mijn blog was eigenlijk de arogantie van anderen om uit te maken of je wel og=f niet moest bloggen>
  Maar ja 🙂 mijn blog ging een hele andere kant met me op

  • Carolien Geurtsen

   Leuk is dat – ga ik zo jouw blog snel lezen… Ik wou heel anders beginnen en kwam er juist op terecht, bijzonder…hoe het blogje zichzelf die kant op schreef 😉

   xC

 • Annemieke

  Hoe je blogs ervaart, is ook n kwestie van smaak en instelling. Een (slecht geschreven?) tekst kan inhoudelijk bijzonder creatief, vernieuwend, inzichtelijk, ontroerend, herkenbaar, inspirerend, verrassend of simpelweg erg grappig zijn en dan is schrijfstijl van ondergeschikt belang. Uiteindelijk gaat het met het bloggen er vooral om dat iemand er plezier in heeft om te schrijven en daarbij wellicht het gevoel heeft iets toe te voegen aan wat dan ook. Van je afschrijven omdat er dan nog n klein (life-)lijntje blijft lopen naar de buitenwereld, is ook n goeie. Zo zijn er veel meer redenen te bedenken waarom iemand lekker mag blijven bloggen van mij. En als laatste kan ik adviseren om bij irritatie, afwijzing, ergernis, oordeel, beter weten of dergelijke, die bewuste blogger simpelweg niet meer te lezen. Er is keus genoeg om je elke dag te verdiepen en vermaken met de schrijfsels van anderen. Dan is alles opgelost. Ik wens n ieder nog veel blog-plezier.

  • Carolien Geurtsen

   Wat leuk Annemieke je respons, heel blij mee, je verwoord precies hoe ik t ervaar, een fijne anavullig en dank voor t delen!
   Groet Carolien

Trackbacks & Pings

Leuk om te horen wat jij er van vind. Alvast bedankt!

 • June 2019
  M T W T F S S
  « Jul    
   12
  3456789
  10111213141516
  17181920212223
  24252627282930
 • Subscribe to Blog via Email

  Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

%d bloggers like this: