Ontgiften – Asbest – Hoşgeldiniz nieuwe buren

On 7 May 2013 by Carolien Geurtsen

Ontgiften - Asbest - Onderhuids

 

Beneden staat de voorheen woning alweer een tijdje leeg. Bijna meteen werd al duidelijk dat er een etablissement in zou komen, aldus de brief van de woningbouwvereniging. Alhoewel ik me lichtelijk bezorgd maakte over wat en wie erin zou komen, een kroeg iets rechts onder me vind ik wel genoeg, ontbrak me de energie om erachteraan te gaan en besloot ik erop te vertrouwen. vroeger zou ik ook protest aangetekend hebben tegen diezelfde woningonttrekking, maar blijkbaar verdwijnt mijn politieke correctheid met de jaren. Enigszins zorgelijk vind ik dat wel.
Omstreeks dezelfde tijd viel er ook een brief op de deurmat over de op stapel staande asbest verwijdering uit de kozijnen. Eigenlijk had dat afgelopen jaar al zullen plaatsvinden, maar het werd toen voor onbepaalde tijd uitgesteld, mogelijk naar aanleiding van de perikelen daaromtrent in het nabije Kanaleneiland te Utrecht.

De overkant van ons plein hebben ze begin vorig jaar al te pakken genomen dus ik weet wat ons te wachten staat, maar in de brief werd er nog eens uitgebreid op ingegaan, en terecht. Mannen in witte pakken, plastic loopsluizen en een douche op straat voor het afspoelen voordat het gewone kloffie weer aan mag. Bekijks genoeg de komende zomer.
Het zit alleen in de kozijnen van de trappenhuizen dus op zich komt het niet op zijn aller in de buurtst, maar toch, vooral vanwege het visuele aspect, een beetje een luguber idee. De onzichtbare killer. Waar mijn vader vroeger, wat zeg ik twee jaar geleden nog, zonder bescherming een paar plankjes van doorbrak alvorens ze wel braaf naar de asbest hoek van de stort te brengen. hij zei, ik heb het al zo vaka gedaan en ben nu 80 dus dara ga ik niemand voor bellen…

In het kader van mijn Ik Geef Betekenis aan de situaties om me heen via de plaatjes die ik zie, verbond ik dit gelijk maar met een reeds lang geplande innerlijke opruiming, een ontgifting van lever en andere organen, zoals ik ze jaarlijks en meestal in januari placht te doen.
Gelukkig komt ook bij mij van uitstel geen afstel en we gaan er weer voor, ik en mijn Mrs Jekyll, waar ik deze dagen heel wat mee te stellen heb. Maar om van mijn wederom ontstane koolhydraatverslaving af te komen, zijn rigoureuze maatregelen nodig en ik weet dat als ik eenmaal bezig ben het me licht valt en me uiteindelijk heel veel oplevert: gewichtsverlies zonder er moeite voor te hoeven doen, gemakkelijker in lijn lijf zitten en me  met de dag fitter en energieker gaan voelen, als dat al niet hetzelfde is. En dan de kick van de feitelijke leverreiniging zelf, die nu gepland staat in komend weekend. Een echt goed moederdag cadeautje voor mezelf. Daarnaast daarbuiten en bovendien ben ik dan meestal ook uitermate tevreden met wat ik in de spiegel krijg te zien: een stralende huid en glanzende tevreden ogen. Daar doe ik het allemaal voor. De tijd erna blijft het dan in het algemeen vrij gemakkelijk om niet van mijn padje te raken, in ieder geval voor enkele maanden. Afkicken van alcohol en koffie vergeet ik helemaal te noemen en de suiker is vanzelfsprekend exit.
Mijn ramen en deuren gaan er na de asbestverwijdering ook stralend uitzien, een nieuwe lik verf waar we zelf de kleuren voor mochten kiezen, dus kom maar op met die geit. Beneden hebben ze inmiddels het goede voorbeeld gegeven, want het pand is al verhuurd, dus asbest eruit, deur erin en de nieuwe verf zit er al op.
Ik ben zeer in mijn nopjes met de bestemming die ik van de werklui vernomen heb. Er komt een Turkse kleermaker in, wat mij betreft de beste in de wereld, en ik had me eigenlijk geen leukere buren voor kunnen stellen.

Hoşgeldiniz yeni komşu!One Response to “Ontgiften – Asbest – Hoşgeldiniz nieuwe buren”

 • Linda

  Kijk, het moest gewoon zo lopen!
  Maar goed dat je geen protest heb aangetekend!

Leuk om te horen wat jij er van vind. Alvast bedankt!

 • July 2019
  M T W T F S S
  « Jul    
  1234567
  891011121314
  15161718192021
  22232425262728
  293031  
 • Subscribe to Blog via Email

  Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

%d bloggers like this: