sneu ontmoederschap – foto op dinsdag

On 10 May 2016 by Carolien Geurtsen

Gisteren was het denkelijk voor het eerst sinds een jaar dat het balkon weer bezitbaar en nu ook veilig voor puppies te bewegen was. Heel genoegelijk met een koffie en grapefruit zat ik te genieten van het vroege ochtendzonnetje. Enkele weken terug had ik, na een eerste aarzeling op de heenweg, toch uiteindelijk een traphekje uit een container gehaald, enigszins beschroomd omdat ik niet wist of het mijn tante  emotioneel in een lastig parket zou brengen. Ik kon me zo voorstellen dat het de eerste keer in haar 76 levensjaren was. Maar ze reageerde alleen lichtelijk bevreemd, verder niet.

In de keukeningang voldoet nog steeds een lage dekenkist, waar ik zelf met gemak overheen stap, en Pascha nu door gewenning van zijn kleine beginmaatje niet meer probeerd om overheen te komen. Sinds gisteren doet dat hekje zeer effectief dienst als niet anti-ontsnapper van het balkon.

Lang verhaal kort, feitelijk pas toen het te warm op het balkon werd en ik mij ‘s middags terugtrek en over mijn schouder tevreden om keek, zag ik haar zitten, de duivin, hoog op het pergola hek (ik denk althans dat het zo heet) waar ik even daarvoor nog aan geschudt en gefriemeld had. Ze keek me recht aan en bleef dat ook doen toen ik een foto nam om nader te kunnen bekijken wat mij een zeer wankel nestje leek.

Vanmorgen zag het er zo uit

DSC_4478 ontmoederschap

en ja, gisteren, the day after mothersday, had ik al vage associaties met moederloze moederdagen of kinderloze moeders, het leek me namelijk geen veelbelovende situatie. Vanmorgen natuurlijk helemaal. Ik denk dat we haar niet mer terugzien.

Zelf ben ik ook wel eens schijnzwanger geweest. Gewoon, drie maanden geen menstruatie en alle fysieke verschijnselen als ochtend misselijkkeid, licht pijnlijke borsten etc. Behalve dat de test uitwees dat er geen sprake was van enig ander leven in mij dan dat van mijzelf. En dat is dan best wennen.

Sneu ontmoederschap indeed.

nagekomen sneu bericht: nog even op de grond gekeken maar de helaasheid der dingen wil toch dat er minscten één ei in het nest heeft gezeten ;-(

DSC_4481 ei kaput

—–

Foto op Dinsdag, of #PHOT (Engels) is een hernieuwd in het leven geroepen intiateif van Karin Ramaker waar ik graga aan mee doe. Vandaag ben ik iets vroeger, dus eerst nog een linkje naar de foto op dinsdag van Karin vorige week

 One Response to “sneu ontmoederschap – foto op dinsdag”

Leuk om te horen wat jij er van vind. Alvast bedankt!

 • July 2019
  M T W T F S S
  « Jul    
  1234567
  891011121314
  15161718192021
  22232425262728
  293031  
 • Subscribe to Blog via Email

  Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

%d bloggers like this: