ook eens een eetweekend BMI en gewicht tot straks

On 3 November 2014 by Carolien Geurtsen

Precies vandaag,  indedaad na een compleet eetweekend, BMI checken en gewicht wegen op de sportschool, dus na twee dagen buitengewoon goed en ook veel gegeten te hebben. Zelfs al over 50 minuten dus dat wordt opschieten geblazen en vanmiddag de spelvauten er nog even uit halen.

Deze muziek is voor mijn lieve vriendin Ellen – zie ook Vrouwen en Moeders, dragen en nachten, die vorige week juist op haar verjaardag een crematie en niet veel te vieren had.

Gisteren was ik bij haar, of feitelijk eergisterenavond laat al, en heb daar heerlijk geslapen. maar nu eerste de muziek.

het was al weer veel te lang geleden dat ik voor het laatst geweest was, en na kort even bijgepraat te hebben, ze had op mij gewacht na mijn diner bij de Table d’Hote in Doesburg, begonnen we op zondag heel rustig met onze dag. Douchen, ontbijten, ik een kort blogje schrijven over de Aziatische Revolutie van de dag ervoor terwijl ze hier en daar wat huishoudelijkheid deed. Toen op de fiets naar een boswandeling waar ik merkte dat ik het wel ietwat klam aan moest doen vanwege de restjes astmaanval van de avond ervoor. That’s what cats do to me als de medicijnen niet werken.

We probeerden de lunch eenvoudig te houden omdat we om 5 uur al bij Hektor en team aan zouden schuiven, maar dat viel niet mee met knapperig broodje, gerookte zal en avocado die Ellen ons voorschotelde. Vervolgens heb ik gewoon echt een heel uur geslapen, na eerst nog een lichte weigering van mijn systeem, ik schotelde mezelf een droom voro waarin ik heel hard op een stilstaande boom afreed, daar schrikt een mens wel wakker van. Maar het was vervolgens heerlijk en de benauwdheid geminimaliseerd.
Daarna kon ik Ellen nog even helpen met haar foto’ss en computer mappen indeling, ook absoluut niet mijn sterkste kant, en zijn we met haar fiets aan de hand voor de trugweg, richting Hektor gelopen.
Ik had het bordje met info vorig jaar voor mijn verjaardag gekregen dus het moge duidelijk zijn hoe lang het minstens geleden is dat ik richting Dieren ging. Maar jee, wat wa shet de moeite waard. Ze had al bij de eigenaar aangekondigd dat ze een vriendin mee zou brengen die ook Turks sprak, maar dat was al weer even geleden dus ik gokte erop dat hij dat vergeten was en zei tegen Ellen dat ik niet gelijk in Turks zou uitbarsten. Maar kon ik dat voor me houden, nee echt, niet. Voor ik het in de gaten had, was er al van allerlei uitgerold terwijl Hektor ons liet aanschuiven bij de open haard en volop aan het redderen ging om het ons naar de zin te maken.

Vanwege de half acht deadline van de sportschool zal ik het verder heel kort houden, maar vanaf het voorerecht, salade met artichock bodem (ik kijk straks hoe je dat schrijft) tot de Turkse thee met een stukje Turks fruit met rozenwater, hebben we gesmuld. En al kon ik met moeite de Adana kebab verlokkingen weerstaan, ik ben heel blij dat ik Ellens voorbeeld van Bonfile (biefstuk) met champignons heb gevolgd want ik kan met recht zeggen dat ik nog nooit zo’n goed klaargemaakte biefstuk heb gegeten in mijn leven. En dat wil best wat zeggen met twee ouders die dat heel goed konden en menig goed tot zeer goed restaurant waar ik er weliswaar steeds minder vaak, ook zeer smakelijke heb gegeten.
Dus cheau voor d ekok, wat ik hem natuurlijk op het laatst nog snel even moest vertellen. In het Turks 😉

en nu op naar de Curves en de weegschaal 😉

 Leuk om te horen wat jij er van vind. Alvast bedankt!

 • July 2019
  M T W T F S S
  « Jul    
  1234567
  891011121314
  15161718192021
  22232425262728
  293031  
 • Subscribe to Blog via Email

  Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

%d bloggers like this: