Op de drempel van augustus – oogsten – De onvoltooiden

On 2 August 2014 by Carolien Geurtsen

Of en wat ik denk te oogsten in augustus was de vraag.

Ik denk zelf meer gezondheid te kunnen oogsten, meer energie en slaap en dromen te kunnen vangen, en gemakkelijker aan mijn conditie te kunnen werken. Afgelopen 6 weken 6 kilo afgevallen, via detox en beter slapen. Ik voel ik me op de drempel van augustus bemoedigd  aangemoedigd door doorbroken eetgewoontes, einde snaaitrek en de weegschaal. Ik lach mijzelf toe en augustus lacht terug. Dat is wel eens anders geweest…

Vanavond een leverreiniging en ondertussen het huis opruimen en af en toe een stukje schrijven, berichtjes lezen (The Eagle has landed. Gelukkig.) en versturen. Telefoontjes beantwoorden en voeren. Foto’s maken van een maandje ‘ruim elke dag iets meer op’ en versturen naar mogelijke gegadigden. Wie wil wat en wat kan naar de kringloop of ruilen of eventueel weg. Mijn achillishiel, weggooien. Gestructureerd als onderdeel van de dag en ietwat aangemoedigd door een aantal vrienden en vriendinnen is de spirit er helemaal. (op Instagram te volgen via de hashtag #getriddancemonth).

Het balkon is mijn kantoor en mijn eetkamer tegelijk.

Zometeen mijn laatste maaltijdje maken voor de komende 24 uur, zacht gegrilde courgetjes en rauwe bieten salade.
Ik verheug me nu al op het grote glas grapefruitsap met olijfolie vanavond om 22.00 uur. Tegen die tijd zal ik trek hebben, en die smaak noch de vullende werking is mij ooit tegengevallen. Wie mij kent weet dat ik geen grapje maak. De bitterzout met citroensap ervoor (om 18.00 en 20.00 uur) en erna (morgenochtend)heb ik gelukkig ook nooit moeite mee gehad.

in stead of coffee...

First thing in the morning

Morgen gezond weer op 😉

** en ja, ook ik ben om het kwartier kapot en regelmatig tot tranen toe van al het slechte nieuws, wat ik heel bewust scan maar wel lees. Ik vind het niet te bevatten waartoe mensen zich af laten glijden. Dat sterkt me op dit moment in doen wat ik te doen heb en kan doen. Met dank aan mijn zoon voor de 5htp tip en zijn goeie grappen, zijn vader en mijn familie en vrienden voor de altijd aanwezige ondersteuning.2 Responses to “Op de drempel van augustus – oogsten – De onvoltooiden”

 • Natuurlijk heb ik tot hier doorgelezen, je bent wel lekker bezig he?
  Fijn dat je afleiding hebt <3

  • Carolien Geurtsen

   Wat leuk Linda!

   Ik dacht eerst, wat bedoelt ze, waar refereert ze aan? Dat zinnetje dus, wat (nu) hier net boven staat.
   En ja, eindelijk kan ook de fysieke kant beginnen bijkomen. Heerlijk.
   Het was ploegen en zwoegen maar wordt langzamerhand leefbaar en fitter.
   xxc

Leuk om te horen wat jij er van vind. Alvast bedankt!

 • July 2019
  M T W T F S S
  « Jul    
  1234567
  891011121314
  15161718192021
  22232425262728
  293031  
 • Subscribe to Blog via Email

  Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

%d bloggers like this: