Op zoek naar luisterboeken, bij gemis aan blogbal en blogpraat

On 13 March 2013 by Carolien Geurtsen

Metro Taksim Istanbul
Spierpijn in de ribbenkast. vanmorgen vroeg ik me even af waarvan, deze niet mis te verstane pijn. Tot me te binnenschoot hoe ik mijn binnenste flink naar buiten heb gekeerd eergisteravond, om vervolgens opgelucht maar toch nog de hele nacht en dag plat te liggen. Eén verkeerd soepje, of het nou verkeerd gevallen of te lang gestaan had, dat weet ik niet. Maar zo’n ouderwets gevloerd worden en wteen dit uit te moeten zitten/liggen was even geleden. Zelfs de #blogpraat chat van maandagavond kon ik hierdoor niet meedoen terwijl het juist een voor mij boeiend onderwerp leek te zijn, in hoeverre doet het ‘uiterlijk’van een/jouw blog ertoe?
De transcript nalezen is het enig wat er op zit. En nee, de twitter fountain van het blogbal heb ik ook niet gevold helaas. Ik weet nog geeneens wie/wat er wat gewonnen heeft.
Gisteravond toen ik de bezorgde gastvrouw en haar tante bij thuiskomst gerust kon stellen, had dat toch ook echt nodig om even op te staan, anders was er subiet een dokter bij geroepen, want 24 uur is te lang voor Turkse begrippen om beroerd thuis op bed te liggen. Diezelfde bezorgdheid kan ik me van mijn ex-echtgenoot en schoonmoeder herinneren. Waar wij Nederlanders naar ik vermoed iets meer gewend zijn om het zelf uit te zoeken en mogelijk soms ook echt te laat naar de huisarts te gaan, voelden de gradaties verbetering door de dag heen toch echt geloofwaardig genoeg aan om hun bezorgdheid te kunnen bezweren, zeker nadat ik ook een kop thee en een geroosterd boterhammetje met wat witte kaas naar binnen had gemuizelt.

Vanmorgen was het nog enigszins licht onrustig maar toch dusdanig fit in mij om de dag en bezigheidjes als meegaan naar het ziekenhuisbezoekuur en een afspraak met een Italiaanse vriendin met vertrouwen tegemoet te zien.
Nu zo na het (lichte) ontbijt, het ziekenhuisbezoek en de metrorit richting Taksim staat het zweet me wel dusdanig op de bovenlip dat ik weet er wijs aan te doen om me na deze afspraak weer richting Tarabya te begeven en welliswaar mijn poging om een appeltaart te gaan bakken voor mijn huisgenoten inderdaad te gaan ondernemen, maar evengoed mezelf óók een middagdutje te gunnen…
Dit klinkt allemaal heel bedaard en bejaard, maar goede afstemming met wat mijn lijf aangeeft heeft zijn noodzaak bewezen. Dus als de appeltaart tot morgen moet wachten, is dat ook helemaal in orde. Het avondlijke ziekenhuisbezoek is net van iets meer belang.
Ik ga vanmiddag in ieder geval Arabieren Kijken en uitlezen, en even uitzoeken of Ontdekkingen van de Hemel ook als luisterboek down te loaden is voor de patiënt. Met dank aan Hendrik-Jan de Wit voor het opzetje vanmorgen daarvoor, met zijn Ontdekking van een roman op computer geschreven
Mogelijkerwijs en zeer waarschijnlijk kan ik daarvoor zelfs online bij mijn eigen bibliotheek terecht, al blijft het een raar fenomeen dat ook luisterboeken uitgeleend kunnen zijn.
En ik verheug me op de eveneens achterstallige De blogpraat regels of handige tips hoe je de hectische maandagavonden doorkomt door @rsnijders die ik langs zag komen.Leuk om te horen wat jij er van vind. Alvast bedankt!

 • July 2019
  M T W T F S S
  « Jul    
  1234567
  891011121314
  15161718192021
  22232425262728
  293031  
 • Subscribe to Blog via Email

  Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

%d bloggers like this: