Opstandige energie kanaliseren, ik kan dat – richting speciale onderwijszorg Autisme

On 10 October 2013 by Carolien Geurtsen

 

comfor tfood banaan, zelfgemaakte appelmoes en kurkuma enzo

ontbijtje comfort food banaan, zelfgemaakte appelmoes en kurkuma enzo

Gisteren was een hectische dag, in mezelf en op Social Media, dit omdat ik die hectiek ook gedeeld had.
Superveel dank voor de steunbetuigingen, dat maakt echt een verschil!
En toch was ik verbaasd dat dat dan blijkbaar ook leidt tot trending person, zo concludeerde ik bij het tweede wakker worden:

 

Ik snap niet goed hoe dat werkt maar dat is ook helemaal niet belangrijk. Wat ik net daarvoor postte wel:

 

Omdat het gisteren zo intens was,en dat zowel fysiek als emotioneel zoveel impact op me had, mocht ik eigenlijk de hele dag van mezelf doen wat ik wilde, afspraken afzeggen, plannen wijzigen, een gratis fotoboek online samenstellen omdat de deadline nabij was…
Ik mag dat laatste graag doen omdat het leuke hebbedingetjes en memoria zijn en zelfs ook leuke en voordelige cadeautjes. Ze doen er allemaal wel aan, de webprints en andere photoboxen en ik probeer daar, alleen voor de verzendkosten, wel altijd gebruik van te maken.
Ik mocht ook laat, lui en bijna liggend eten op de bank, met een kop groentesoep uit de diepvries, wel door vaders gemaakt, met geroosterde boterhammen, zonder mes geitekaas uit het vuistje (want geen zin om naar de keuken te lopen) humus dippend en twee glazen wijn wegnippend. (Grace Anita, super lekkere!)
Om vervolgens in slaap te vallen en vanaf twee uur weer stralend wakker te zijn, vandaar die top 5 plaats denk ik nu.

maar die opstandigheid dus, en het in goede banen leiden ervan.
Nou, gisteren mocht ik dus freewheelen en vanmorgen, die opstandigheid ervarend, dacht ik: nu wel weer in de goeie opbouwende richting blazen met die energie die zo lekker naar buiten stroomt. En dat bracht me feitelijk op het stukje wat ik, na maanden blanco te zijn geweest, als intro in twee minuten bij elkaar tikte, intro voor een event waar ik als spreekster ben gevraagd en waarvoor er alleen één lullig zinnetje in de PFD van het programma stond, zo tussen al die andere sprekers, ervaringsdeskundigen net als ik, over een of ander deel onderwerp wat tegen Autisme aanschuurt. Ik dan vooral als ouder van.

Met die regel die er stond bleken zich al 17 hele belangstellenden te hebben ingeschreven voor mijn ‘interactieve workshop’ op 12 november, feitelijk een groot bliijk van vertrouwen of een blinde greep van mensen die er wel willen zijn maar het ook even niet weten.
Vriendelijk werd ik weer om een foto gevraagd, op 20 september alweer. Eergisteren, met dezelfde opstandige energie als waar ik vanmorgen mee wakker werd, koos ik in 3 minuten de foto en dus in 2 dat stukje

Dit stond er: ‘Ik ga jullie vertellen over vroeger, nu en de toekomst als Ouder van een briljante zoon met uitdagingen!’

kort maar krachtig maar wel wat kaal….

En dit komt er te staan:

Carolien onderweg

‘Ik ga jullie vertellen over vroeger, nu en de toekomst, als ouder van een briljante zoon met uitdagingen in het autistisch spectrum (van PDD-Nos werd de diagnose Asperger en wat het nu is, who cares), die behalve een langdurige pest-traditie op de middelbare school ( Tweetalig Voortgezet Wetenschappelijk Onderwijs); een één-ouder gezin met een hyper-sensitieve moeder met een eigen bedrijf én Auti-clientéle; een niet-liefhebbende stief-vader, én daarbovenop nog de normale tegenslagen van een puber, overleefd heeft, nu met veel plezier het studentenleven ingedoken is, op kamers woont, psychologie studeert en tevens een selfmade succesvol DJ is. Allemaal zaken die 10 jaar geleden onmogelijk werde geacht door ‘deskundigen’.  Maar moeder en zoon waren en zijn eigen-wijs.
Gelukkig maar.
Carolien Geurtsen is oa medevertaler van Slimme Jongens, hoe hou je ze gemotiveerd, van Barbara A. Kerr en Sanford J. Cohn:
Kortom een driedubbele ervaringsdeskundige met mogelijk wat tips voor ouders, opvoeders en hulpverleners en zeker met wat relativerende humor.’ 

Op Facebook bleek dat onverwachts tot zeer grote bijval en interesse te leiden. Ik hoop dat dat op de dag en dagen in november zelf ook zo is.
Ik ken Wendy Lampen, die me uitgenodigd heeft, van de TEDxDelft, waar zij sprak –  See the world through her Asperger eyes – en ik laaiend enthousiast was – en met wie ik in hetzelfde hotel zat vorig jaar. We raakten heerlijk ouderwets in de lobby aan de praat en ervaarden onmiddelijk en zo bleek later voor langere duur, een wederzijdse klik.

Ze spreekt weer op de conferentie georganiseerd door Fontys Opleidingscentrum Speciale Onderwijszorg Tilburg  en Plantijn/Artesis Hogeschool te Antwerpen.en dat wil ik niet missen!

Het thema: Past Present & Future

Deze jaarlijkse conferentie vindt gewoontegetrouw plaats op 12 en 13 november 2013 in Malle (B.).
Het programma bestaat uit plenaire lezingen, parallellezingen en interactieve workshops. Alle verzorgd door specialisten en (ervarings)deskundigen. Er is een ruime keuze. Wie twee dagen meedoet, kan daarnaast volop gebruik maken van de informele ontmoetings- en uitwisselingsmomenten die het programma in de bosrijke omgeving van Malle biedt. Meer…

Ik zou zeggen, als je weet dat je er wezen moet, inschrijven!

en ja, ik ontbijt voor de tweede dag op rij met comfortfood die overrijp ligt te wezen, banaan, kiwi en zelfgemaakte appelmoes, let wel, met kurkuma en zwarte peper, en wat van die hennepzaadjes en ander chia chia’s #kickstart the day
Gelukkig schijnt de zon want zo op de fiets naar de werkcoach voor, een werkplan, jawel! |En dant met 2 uur slaap, o nee 3 uiteindelijk.

___________________________________________________________________________________________________

Als ik genoeg energie heb dan blog ik dagelijks en over het algemeen geeft dat me genoeg energie om dagelijks te bloggen.
Waarom ik over mijn eigen sorus en lol schrijf? Omdat dat mij helpt om het een te relativeren en het ander dubbel te ervaren en omdat het anderen lijkt te helpen zich beter te kunnen verhouden met de situatie waarin zíj zitten.

Ik schrijf en blog en fotografeer en film en zoek naar wat goed voor me is, waar ik energie van krijg en beter van word, en daar de wereld, liever nog de mensen, van mee te laten profiteren en zodoende definitief een heftige en langdurige burn out achter me te laten, vrede kan krijgen met wat ik nu niet meer kan van wat ik vroeger wel kon. En dat is best veel.
Peut zei ooit: “Als jij leert op 80% te functioneren dan zit je op de 100% van de meeste andere mensen, en met die 150% moet het zeker afgelopen zijn. Dus 75% is eigenlijk ook al genoeg”. Wijze man, die Peut.

 2 Responses to “Opstandige energie kanaliseren, ik kan dat – richting speciale onderwijszorg Autisme”

Leuk om te horen wat jij er van vind. Alvast bedankt!

 • June 2019
  M T W T F S S
  « Jul    
   12
  3456789
  10111213141516
  17181920212223
  24252627282930
 • Subscribe to Blog via Email

  Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

%d bloggers like this: