Opwekkende Monday Morning Blues – Sam Baker – Vrije Geluiden

On 21 October 2013 by Carolien Geurtsen

Everyone is at mercy of another one’s dream
Sam Baker

Angels come like healing rain

Zonder het in de gaten te hebben schreef ik gisteren dit blogje eerst in het Engels.
Ik was mijn Engelstalig blog over Turkije aan het updaten en laat het eerste stukje even staan omdat ik weet dat er vrienden in het buitenland meelezen die mijn vader ook kennen. Wat is een klapband in het Engels?

Stairway to Heaven on Earth

There are Angels everywhere

 

* My father most certainly got his share of Angels in his lifetime and we are so blessed because of that! I am so relieved my father yesterday survived two! flat tires on one of our main highways (A2) on the same day.- and yes he was in the most left lane with high speed, allowed speed, and yes there were trucks around him and yes he did it! And yes 60 km later a second one, how are the odds for that?

 

De ANWB had bij de eerste klapband gezegd dat de kans erg klein was. Dit toen mijn vader vroeg of er niet gelijk de tweede voorband ook vernieuwd moest worden. Uiteindelijk heeft hij nu 4 nieuwe banden, dat is een heel veilig idee.
Het hele weekend heb ik dat Engelse blog, een oude droom van me om de verhalen over wat ik meegemaakt heb, die ik al in het Engels heb én degene die ik nog ga schrijven ook te bundelen. Via een nummer van Chi Coltrane in dat blog, The day our queen said bye bye I was in Istanbul, wat in Vrije Geluiden opgenomen is, ben ik daar gisteren eigenlijk de hele dag blijven hangen. Wat is het toch een fijn programma!
Tegenwoordig heb ik de rust niet meer om het voor de TV te kijkluisteren maar het staat achter mijn rug aan als ik schrijf, en nu dan via hun YouYube kanaal.
Toen ik nummer na nummer geluisterd had, merkte ik dat ik het ene na het andere optreden al als favoriet aan het aanvinken was.
Omdat ik de komende maanden wat korter wil bloggen hier, mijn Engelstalige blog wil verfijnen, want nu nog in de testfase, én in November meedoe met NaNoWriMo om eindelijk mijn eerste boek over mijn woon- en reisavonturen in Turkije te schrijven wat alweer anderhalf jaar ligt te broeien, schrijf ik de komende 70 dagen een blogje bij de muziek die ik als mijn dagkeuze opzet. Al is het soms een interview met een stukje muziek erbij, wel weer afleidend.

Omdat ik zelf erg getroffen werd door Sam Bakers stemgeluid, het was eigenlijk de eerste opname waar ik na VoiceMale gisteren bij stil viel, klikte ik de informatie mogelijkheid onder het filmpje aan:

Baker heeft een opvallende zangstem, als gevolg van zijn doofheid.
In 1986 overleefde hij ternauwernood een bomaanslag die het Lichtend Pad pleegde op de trein waarin hij op weg was naar Machu Picchu (Peru). Drie Duitsers (vader, moeder en zoon) waarmee hij de coupé deelde kwamen om.
Baker raakte zwaar gewond: een doorboorde dijbeenslagader, een verbrijzelde linkerhand (die hem dwong linkshandig gitaar te leren spelen; in zijn linkerhand kan hij nog wel een plectrum vasthouden) en gescheurde trommelvliezen.
In verschillende van zijn liedjes verhaalt hij over deze aanslag, bijvoorbeeld in Steel op Mercy en in Broken Fingers op Pretty World.

uit: Vrije Geluiden
Geupload op 17 nov 2009

Daarna schreef ik dit:

* Zoekend naar de beste manieren van wakker worden in een soms wel heel grauwe wereld vind ik moedige mensen, prachtige muziek en mooie verhalen. Vrije Geluiden zijn al veel vaker mijn stemmings redding geweest. Alleen is echt maar alleen en wordt absoluut dragelijker met het programma van dezelfde naam. Ik heb me gisteren geabboneerd op hun Youtube kanaal en ga er maar eens goed voor zitten.

en dit was het tweede nummer wat ik hoorde: Broken Fingers – Sam Baker Vrije Geluiden

Toen had ik de rest dus ook al eerst in het Engels geschreven, weer eens flirtend met de gedachte om het én én te doen, maar volgens mij gaat dat niet werken. Alhoewel het erg verleidelijk is om dat voor de komende 70 dagen wel te proberen. Maar proberen werkt geloof ik niet echt, dus misschien moet ik het maar gewoon doen. Of ik me daaraan hou, zal morgen blijken.

Voor de volledigheid – verwarrend en chaotisch voor sommigen, ook de rest hieronder in Engels. En ik ga Sam Baker zijn  nummers nu even allemaal opzoeken, terwijl ik insallah Dé mail ga schrijven die allerlei ander gedoe afrond. Punten zetten. heel graag. Energie om weer op ander edingen te kunnen focussen, opbouwen. Nu in de toekomst, ondanks het verleden én dankzij het verleden.

* Looking for the best ways to wake up in a sometimes dark place,  I find courageous people, beautiful music and nice stories. The TV Program Vrije Geluiden is a huge comfort for the Sunday morning live alone kind of person and these days approachable on YouTube and therefore on Monday Mornings as well. What a blessing I stumbled upon Sam Baker yesterday 😉

The day after my father survived two! flat tires on one of our main highways A2 in the same day. What are the chances, first one repaired, 60 km later the second.
He most certainly got his share of Angels in his lifetime and we are so blessed because of that – and yes he was in the left lane and yes there were trucks around him and yes he did it!

* Sam Baker has a very special sound and a specific voice in his singing because of being deaf, audio impaired, I should say I guess. He is a bomb attack survivor in 1986 Machu Picchu (Peru)
A family of 3 in his train compartment died at the very same occasion.
Baker was severely injured and learned to play guitar with his near to nothing disabled left hand.

 Leuk om te horen wat jij er van vind. Alvast bedankt!

 • June 2019
  M T W T F S S
  « Jul    
   12
  3456789
  10111213141516
  17181920212223
  24252627282930
 • Subscribe to Blog via Email

  Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

%d bloggers like this: