oranjegekte kun je oefenen maar Turkije moet winnen toch?! met voetbal dan

On 15 October 2013 by Carolien Geurtsen

volle schriftjes
Eigenlijk wilde ik schrijven over schrijven zelf, vooral omdat mijn 5 schriftjes vol zijn, een memorabel moment. Maar iets leidde me af. Misschien daaronder verder.

want dat voetballen he?!
Vanavond weer feest. Turkije moet natuurlijk winnen, *om het spannend te houden. Wáár te kijken…?

Ik heb sinds klein kindschap een haat/liefde verhouding met voetbal, ging altijd met mijn vader mee die zelf speelde, tot hij een trap tegen zijn hoofd kreeg met schedelbasisfractuur tot gevolg, en een langdurige coma waarna ik mijn ‘pappa’ kwijt was, hij herkende me niet meer.
Is allemaal goed gekomen maar vanaf toen had ik wel een hekel aan voetbal. Ik heb mezelf een beetje heropgevoed, levend in dat Oranjegekte landje en kijk nu wel de grote wedstijden als het even kan, maar verder niet. Ik ben vooral voor moge de beste winnen, maar als Turkije vanavond niet wint, liggen ze er uit en dat vind ik dan sneu.

Tussen vrijmarkt en fiets hem erin

oranjegekte kun je oefenen

Ik schreef er wel vaker over, zoals in Oranjegekte en islamisering,  Het geluid van echte noppen  en Zaterdag mét boerka en zonder twitter

en vandaag is het weer zo’n dinsdag die zich bij uitstek leent voor samen met de familie kijken, vader en tante bij zus en zwager op bezoek en die wonen weer op 1000 meter afstand, maar zoals eerder al gezegd, ik weet niet of ik het trek, de spanning die dat bij de andere kijkers maar vooral in mijzelf oproept. Ik leef te veel mee, ik leef me te veel in en sta over het algemeen liever op de gang om te vragen hoeveel het nu staat dan binnen op de bank naast uitermate expressief meelevende andere hoge bloeddruk lijders of hartpatienten. Dus ja, denkelijk ga ik er wel heen, maar even mogelijk ga ik tijdens de rust weer huiswaarts om het met een scheef oog, om het hoekje kijkend vanachter het tweede scherm op twitter meelezend, af te beleven… hmm ook niet erg aantrekkelijk.
We zullen zien.

Morgen meer over die schriftjes. Denk ik.
Ik zoek in ieder geval lege.
To be continued.

 4 Responses to “oranjegekte kun je oefenen maar Turkije moet winnen toch?! met voetbal dan”

 • Ach ja… Voetbal. Ik kijk liever naar mijn eigen kids als ze voetballen dan naar een wedstrijd op TV. Overmorgen is hetweer vergeten. Gelukkig maar! 😉

  • Carolien Geurtsen

   Ik denk niet dat deze wedstrijd overmorgen al vergeten is Henk 😉
   Niet dat het nou über-belangrijk is, maar zolang het sportief blijft, vind ik het een leuk fenomeen.

   En o wat was ik blij dat mijn zoon niet van voetbal hield want ik vond er geen ruk aan om te kijken en feitelijk nog niet, de sfeer eromheen als het gezellig is en blijft, vind ik leuk, that’s it. Een hardloop wedstrijd, met een kop en een staart eraan en tussendoor voor mij een kop koffie, of atletiekwedstrijden, lekker afwisseld bleek ik toentertijd nog wel te kunnen handelen. Dat heb ik later ruimnschoots ‘goedgemaakt’, in ieder geval in mijn eigen ogen 😉 door bij nacht en ontij te chauffeuren van en naar de DJ locaties.

   Vanavond TV aan met en breiwerkje voor de zenuwen schat ik zo 😉

   • Carolien Geurtsen

    en wat speelde Turkije slecht/ Een vriend uit Turkije Feliciteerde me op Facebook: 11 houten planken, o nee 12, de coach hetzelfde laken een pak.
    Ze verdienden niet om te winnen

Trackbacks & Pings

Leuk om te horen wat jij er van vind. Alvast bedankt!

 • July 2019
  M T W T F S S
  « Jul    
  1234567
  891011121314
  15161718192021
  22232425262728
  293031  
 • Subscribe to Blog via Email

  Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

%d bloggers like this: