perfect in mijn imperfectie *Gurdjieff op zondag

On 1 December 2013 by Carolien Geurtsen

Interview with Levon Eskenian about the Music of Georges I.Gurdjieff and the Gurdjieff Folk Instruments Ensemble.

Tevreden nazoemende goeie gesprekken aan één stuk door innig én van zelf spreken samenzijn sinds aankomst.

Diepgang, lach en tranen, vertrouwd uitrustend ontspannen.

Vroeg naar bed in plaats van film of nog meer praten want moe en vol en fijn.

Nog even neuzen bij andere geliefde mens en kinderen, hier een link doorgeven over Stephen Fry zijn docu over zijn manische depressie, daar Ruby Wax uitwisselen in antwoord op een vraag.

De Top2000 setups komen langs, het Cafe gemist met de opening, dat komt morgen wel. Maar wel online in bed nog even neuzen even koekeloeren en er zelf ook een samenstellen, mijn keuze van twintig. fijn als slaapmutsje door oudere en nieuwe herinneringen grasduinen, de muziek horen zodra ik de titel zie staan. Natuurlijk teveel maar wel mooi.

de Leonard Cohens die ik zoek, staan er niet bij en zeker ook Aksu Gözen niet, dus ik kom makkelijk aan mijn twintig nummers…

Wat blijft hangen is dat mooie zinnetje ergens op YouTube in reactie op het Live in London optreden van Cohen: deze muziek/dit optreden verzoent me weer met de mensheid, en zo ervaar ik het ook, net als dees muziek van het Gurdjieff ensemble.

Ons gesprek ging ook daarover, de menheid, ons mens zijn. waar ben ik hier nog voor, wat rest mij nog, waar kwam ik voor…

Nu met één vinger tiepend in een WP App die niet zo lekker loopt, mag het imperfect zijn. Misschien dat ik het later op de dag, weer thuis, nog even bijschaaf.

Zelfs mijn tweet kan ik niet embedden vanuit deze e-reader, een kobo, ook niet als ik naar de website van Twitter ga en tevergeefs open ik nog een andere browser dus dan maar even zó: http://t.co/lgZm2iEbLI

Ook ‘plakken’ blijkt een opgaaf en bijna druk ik door het schermpje heen met mijn steeds ongeduldiger wordende vinger. Ik denk aan Gurdjieff en Krisnamurti, waarover ik boeken verslond op mijn 18e en probeer mijn opwellende agressie te beteugelen. Als ik tags toevoeg, knalt de browser eruit en moet ik, voor de vijfde keer nu, overnieuw inloggen, dus eerst maar online en kijken hoe het er daar uitziet.

Hmm. De grote letters hieronder krijg ik ook niet kleiner maar de vastberadenheid om het gedaan te krijgen wint het van de perfectie.

Dus ook de foto erbij gaat wel of niet lukken. Maar de muziek en het interview zijn in ieder geval prachtig.

Fijne zondag!

Interview with Levon Eskenian, Gurdjieff Ensemble.Music of Georges I.Gurdjieff

gurdjieffensemble
Geabonneerd
Geüpload op 1 mrt 2013
http://www.gurdjieffensemble.com/
Interview with Levon Eskenian about the Music of Georges I.Gurdjieff and the Gurdjieff Folk Instruments Ensemble.
Duduks
Emmanuel Hovhannisyan and Norayr Gapoyan
Pieces played:
Vorsgan Akhper ( Traditional Armenian )
G.I.Gurdjieff arrangement for the duduks by Levon Eskenian
-Chant From A Holy BookThe CD album talked about is the “Music of Georges I.Gurdjieff” produced by ECM records.This video was recorded in Bimhuis Amsterdam for VPRO Vrije Geluiden.
Vrije Geluiden is a music program for the Dutch public broadcast organisation VPRO.
Copyright: Gurdjieff Ensemble/ Vrije Geluiden
http://www.vrijegeluiden.vpro.nl


Leuk om te horen wat jij er van vind. Alvast bedankt!

 • July 2019
  M T W T F S S
  « Jul    
  1234567
  891011121314
  15161718192021
  22232425262728
  293031  
 • Subscribe to Blog via Email

  Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

%d bloggers like this: