Perfectie? Fuck off – Grace en hartje Anna-Maria

On 20 January 2017 by Carolien Geurtsen

Uit: Opkrabbelen - thnx K RamakerYep, I’m in (inlog)
Klaar? Af!
Hoe doe je dat, weer gaan bloggen of schrijven als je al een hele lange tijd uit je eigen running bent?

Nou zo:

gewoon een reactie op de blogpost van Anna-Maria Giannattasio neerplempen
iets specifieker, op haar “Perfectie is voor lafaards’.

Ik ervoer de titel niet direct als uitdaging, maar realiseer me nu dat ik verschrikkelijk bang ben voor heel veel en denkelijk ook best een lafaard in die zin, dus: dán maar een lafaard 😉

Own it girl #notetoself – het mag – ik mag laf zijn 😉 I am Grace en hartje

Voelt goe dom dta op te schirjven trouwens. (here is my dislectic non-perfect not improved sentence – I will try to spare you the rest)

Nou daar gaat ie – dit schreef ik – for whom it may interest – aan Anna-Maria

 

Ik ga je het meest overheerlijke 5 sterren recept sturen voor een deels zelf verzonnen toetje, nog zonder suiker ook, zelfs voor een kerstdiner, lees 2017, über geschikt – alleen moet ik dus even herverzinnen hoe het ook al weer moet,dat recept, briefje hangt ergens in de keuken, ingrediënten liggen trouwens klaar, dus wii weet, al makelijk, kom ik er wel uit.

en dát moet ik dan doen zonder mezelf onder druk te zetten (hence bruggetje terug naat jouw inhoud) dus denkelijk heb je het voor kerst 2017 wel binnen 😉

ik moet en dat is de laatste keer dat ik moet ga gebruiken in deze reactie, namelijk juist ont-adrenaliseren in 2017, ik produceer chronisch en structureel al jaren en wie weet nog veel langer te veel stress hormoon. Superslecht natuurlijk voor lichaam en ziel want totaal uitputtend en onbezielend – Hoe kom je eraan is deels een vraag en deels een weet en ga ik niet over uitweiden want veel te vermoeiend en waarschijnlijk dodelijk saai omdat het al gauw te veel op klagen zou gaan lijken volgens mij –

Hoe kom je eraf? dát is veel interessanter. En dat is dan gelijk mijn onderzoeksvraag voor 2017.
Waar ik dan ook nul komma nul adviezen voor wil, want die veroorzaken ook allemaal weer stress. Leuk he?! Geen idee of jij dat leuk vind trouwens, maar ik geniet ineens van deze realisatie. Ik verzin althans verwoord m ter plekke, dus alvast mega bedankt voor je/deze blogpost die ik dankzij de link van Elja lees en ook je cadeautje zo via Elja tot mij gekomen is.

Ik heb geen printer maar al een vriendin gevraagd om hem voor me uit te printen.

Ik ben, kortom, dus op zoek naar mijn persoonlijke Heaven on Earth in 2017. Om te kunnen deep-ontspannen, te structureel leren ont-adrenaliseren.

Behalve mijn twee totaal ongewone fysio girls die me totaal practisch en vakkundig te pakken nemen op mijn tenniselleboog, kruisbandknie en enkel en schouder blessures, mijn vastzittende peesplaat (allemaal aan mijn rechterkant) en mijn bekkenbodem (die zit in het midden gelukkig)  fysagiste, die ook zeer overtuigend een kei in haar vak is, én mijn jongehondengekheidszoon Pascha van 11 maanden, die me dagelijks stevig adrenaline highs spiegelt en die me in fysiek in beweging houdt. Mijn eerste doel 10.000 stappen per dag en zó ons beiden dagelijks of liefst nachtellijks meer slaap bezorgen door fysieke moeheid,

…ademhaling…
Volge je me nog?

heb ik inmiddels mijn eerste ontmoeting gehad met mijn persoonlijke 2017 godin Esther, die mij Cranio Cacraal –  prachtig woord alleen al – onder professionele warme handen en in haar hart neemt, en dat al vanaf seconde één, toen ze me (terug) belde om een afspraak te maken, en ik haar antwoordde dat ik mogelijk ietwat verward overkwam omdat mijn vader enkele uren ervoor was overleden was en we aan tafel zaten met de begrafenisonderneemster, (Wilma, ook al een godin, maar dan van 2016, steun en toeverlaat).

Ik nam wel op, waarschijnlijk tot ellende van zus en broer, al is dat een levensgrote aanname gebaseerd op hele andere telefoon momenten in ons leven. Het was het een uren turbo aantal waarin alles maar dan ook alles door elkaar liep en sprak en heen en weer lopend met alweer een ander familielid aan de telefoon.

Maar ik dwaal af – en wanneer niet – Esther. De eerste afspraak was eergisteren…

Ik heb net met mijn zorgverzekeraar gebeld en ik mag mij in ieder geval nog 5 keer onder haar warme prettige handen en op haar behandeltafel begeven dit jaar, en wie weet nog vaker.

Tjeez. realisatie: Bij deze heb ik denkelijk mijn eerste blogpost van 2017 geschreven en de eer is aan jou Anna Maria. Elja weet dat als geen ander, meestal is zij de prijsschietster, zijn haar, waren haar blogposts inspiratie voor een langere reactie hence eigen blogpost.

Warum? ik heb een gouden regel volgens mij al mijn hele blogleven in stand gehouden: Als ik langer dan tien zinnen als reactie op een andermens blog geef, dan is dat subiet óf geheel óf gedeeltelijk een nieuwe post op mijn eigen blog,

omdat ik dan blijkbaar over iets enorm op dreef was of al schrijvend raakte –

onvoorwaardelijk en welgemeend bedankt hiervoor want ik loop alweer een paar weken te draaitollen om mijn eigen schrijfstaart heen – zoekend naar waar mijn deblokeerknop,schrijf, schrijfpen, keynote zit.

Dank daarvoor en tot gauw
ik ga m zo eerst maar subiet op mijn blog knallen en dan maar hopem dat ik mijn wachtwoord /inlog gegevens nog weet / kan vinden

Bless you
I <3 Anna Maria

geweldig dat je radio maakt trouwens2 Responses to “Perfectie? Fuck off – Grace en hartje Anna-Maria”

 • Ha Carolien,
  Fijn om je weer te lezen! Tijd geleden alweer. En wel zoveel tijd dat daarin blijkbaar ook je vader is overleden! Ik schrok toen ik dat ene zinnetje las, en heb het nog een paar keer opnieuw gelezen. Met terugwerkende kracht alsnog gecondoleerd. Ik hoop van harte dat het voor hem en voor jullie op een waardige en vreedzame manier is verlopen.

  Ondertussen blijf ik jou in je verhalen volgen en verras je me steeds weer met momenten uit je leven. Dank daarvoor en tot een volgende keer!

  • Dank je wel Geert, zo fijn en leuk om te horen / lezen dat je nog steeds meeleest hoe onregelmatig ik ook post – mijn hart verwarmend.

   En ja, afgelopen 14e december is hij overleden. Gelukkig bijna zeker – na fatale hartritme stoornissen die bijna altijd the final curtain zijn behorende bij hartfalen in zijn slaap bewusteloos geraakt. De troost die we toch altijd zoeken – Na veel lijden toch graag een pijnloos over lijden heen gaan

   Liefs Carolien

Leuk om te horen wat jij er van vind. Alvast bedankt!

 • July 2019
  M T W T F S S
  « Jul    
  1234567
  891011121314
  15161718192021
  22232425262728
  293031  
 • Subscribe to Blog via Email

  Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

%d bloggers like this: