perspectief op de maandagmorgen: voedselbank ~> kledingbank ~> chauffeur

On 7 October 2013 by Carolien Geurtsen

 

onderweg naar Driebergen – fiets fiets

Herintreding in de voedselbank-keten vanwege vermindering van leefgeld gaat natuurlijk ook gepaard met een intake gesprek. Altijd hele fijne mensen bij de Voedselbank, zowel bij de uitgave- als intake procedures.
Ik ben er een paar maanden weggeweeest, daar was ik heel blij om, fijn om in mijn eentje de touwtjes en eindjes aan elkaar te knopen, goed voor mijn gevoel van zelfrespect en creativiteit, maar door het in de soep lopen bij bewindsvoering en het verlagen van de verzekeringsuitkering zijn we weer terug bij square one. En superblij dat het kan en dat het er is. De afgelopen vrijdag was een stortvloed van gulle gaven, omdat de Expo van Hollandse Tuinbouw net afgelopen was, en die alles wat over was aan de Voedselbank Houten hadden gegeven. Overvloed. grote verrassing en Perfect actie van Expo.

Nu op maandagmorgen, net terug van die 2e intake, wederom een prettig gesprek, heb ik zowel geïnformeerd naar de mogelijkheden om in aanmerking te komen voor de Kledingbank, – mijn laatste winkel aankoop, een jurkje van 15 euro dateert van ik schat maart 2012,  als van vrijwillergerswerk bij de voedselbank zelf. Het een omdat ik me meer wel dan niet Ma Flodder voel in mijn versleten goedjes en het ander omdat ik me verheug om een volgende stap te zetten in het vrijwilligerswerk.  Vanaf dag 1, pakket 1 zeg ik al: zodra ik beter genoeg ben, lees: mijn filters voor/tegen ander-menselijk leed genoeg hersteld zijn, kom ik mee helpen.

Bij de uitgifte is dus vanwege bovenstaande no-filter redenen nog een brug te ver, maar, zo hoorde ik vanmorgen, er bestaat ook nog de functie van chauffeur. Met een busje, mij welvertrouwd, naar Arnhem om goederen te halen en overtolligs terug te brengen. Dat lijkt me wel wat.  Ik werd er heel blij van en de eerste mail is de deur al uit. Hopelijk hebben ze iemand nodig. De beide dames waren zeer verrukt over mijn enthousiasme (ik ook trouwens): ‘Leuk, het zijn nu allemaal mannen’.

En met die nieuwe kleren komt het denkelijk ook wel goed. Nou ja, tweedehands nieuw, met soms van overtollige partijen echt nieuw.
Which reminds me: de Kringloop in Driebergen, waar alle verkoop ten goede komt aan kinderen van asielzoekers, om de kosten van hun studie te betalen, daar heb ik afgelopen lente ook wat zomerspul gevonden. Het volgende bezoek aan tante wordt een doordeweekse, want daar is alles één euri. Aanrader van vandaag én Note to Self.

Wordt vervolgd…

PS: als ik luchten zie denk ik tegenwoordig altijd aan Hendrik-Jan de Wit, met zijn Wolkenhemel een waar luchten-specialist, waarvan acte.


Als ik genoeg energie heb dan blog ik dagelijks en over het algemeen geeft dat me genoeg energie om dagelijks te bloggen.
 Waarom ik over mijn eigen sorus en lol schrijf? Omdat dat mij helpt om het een te relativeren en het ander dubbel te ervaren en omdat het anderen lijkt te helpen zich beter te kunnen verhouden met de situatie waarin zíj zitten.Leuk om te horen wat jij er van vind. Alvast bedankt!

 • July 2019
  M T W T F S S
  « Jul    
  1234567
  891011121314
  15161718192021
  22232425262728
  293031  
 • Subscribe to Blog via Email

  Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

%d bloggers like this: