Places to go – Utrecht and Heaven, Muzieklokaal & Bowie

On 11 January 2016 by Carolien Geurtsen

Ik schrijf over het één, mijn bezoek aan het net geopende klassieke Muzieklokaal in Utrecht en ik hoor op TV het ander, dan nog vermeende overlijden van Bowie, en ja, dan vlieg ik naar zijn officiele Facebook pagina waar het bevestigd wordt. “De strijd met kanker verloren na 19 maanden”. Net 69, net een indrukwekkend nieuw album uit, Blackstar, waarvan Leo Blokhuizen haastig aan de lijn geroepen zegt, “hij is tot zijn laatste snik relevante muziek blijven maken”. En ik denk ‘waarschijnlijk ook relevant voor dit laatste deel van zijn leven en naderende dood’.
Wát een icoon. tot het laatst doen waar hij goed in was. Talking with music.

Chills, want inderdaad een van mijn muzikale heroes sinds bijna zolang als ik me kan herinneren, na ja, voor het eerst ontdekt rond mijn 18e schat ik zo, zelfs ooit over de goede man gedroomd. Een lange gedetaileerde droom waarin hij en ik broer en zus waren. Vervolgens een brief geschreven want ik was jong en driest, die hem naar zeggen van de messenger, maar nooit bevestigd want hij schreef natuurlijk niet terug, ook nog bereikt heeft via een koerierster van Nassauwe of eigenlijk de andere koninklijke naam.
Bizarre herinneringen en als anecdote niet ter zake doende verder.

Het concert wat ik, ik denk in 1987 bijgewoond heb, zijn Glass Spider Tour, vond ik mega indrukwekkend, maar graag had ik hem óók eens in een intiemere setting gezien.
Vannacht lag ik een docu – 5 years – over zijn beginjaren in de openbaarheid en zijn leven te kijken, en om dan net wakker met de eerste koffie de TV aanzettend…
terwijl ik een blogje wil gaan schrijven over Het Muzieklokaal…
ik schud nog een keer met mijn hoofd. Blackstar, Lazarus… Hij wist het wel. Die eerste zin inderdaad. Weer opstaan, ik denk het niet. In ieder geval niet in the flesh, absoluut wel wat belangstelling voor hem betreft. Die al zo groot was. Terecht.

Zo herinner ik me hem het liefst – klein publiek en toegankelijke Bowie

Hij heeft me muzikaal vergezeld in goede en minder goede tijden, ikheb eropgedankst, erbij gevreen, gelachen en gehuild. Bijna al zijn LP’s liggen boven bij mijn verzameling, klaar om gedraaid te worden.

David Bowie discography

David Bowie ebaums world

Tentoonstelling David Bowie in Groningen nog tot 13 maart of nu misschien wel langer.

En ja, ik was dus aan het schrijven over mijn bezoek gisteren aan het dit weekend geopende klassieke Café, restaurant Het Muzieklokaal, op de bemuurde Weerd OZ nummer 13, samen met één van de crowdfunders die de oprichting mogelijk heeft gemaakt.
Nog wat kaal want de vloerbedekkende coating komt vandaag pas, maar wat mij betreft een abolute voltreffer.
Er wordt alleen klassieke muziek gedraaid, die ter plekke in het menu en aan de muur inzichtelijk wordt gemaakt en ook als CD verkocht wordt, met iedere maand een ander selectie op het menu.
Een overheelrijk ontbijtje van lokale producten, brood, kaas en bietenchutney, en zelf samen te stellen theetjes, waarvan ik gelijk zei: gooi die ook in de verkoop.

Ze verdienen een apart blogje, om niet onder te sneeuwen in het may Bowie R.I.P. nieuws, dus er komt nog een vervolg, misschien naar aanleiding van mijn tweede bezoek. Want ze gaan ook live optredens verzorgen en mijn verlangen om dat op de zondag te bezoeken, na een wandeling in de dan nog zo stille stad, lijkt per volgende week al ingepland te staan.
Voor nu gewoon nog even een foto impressie, en ja er staan nog wat goodie bags bij de voordeur, met oa een Maria Callas sample CD die ik gelijk kon gebruiken om het geadviseerde programmaatje uit te proberen waarmee je CD’s met goede kwaliteit kunt rippen. Ik kreeg de opmerking van mijn zoon dat de mijne (gekochte en geripte CD’s qua luister kwaliteit lousy waren. En ja dat had ik zelf ook al gehoord, naar MP3 gecomprimeerde bestandjes. Nu dus alles nog eens door de digi molen halen.

Het Muzieklokaal op Facebook

Aan het einde van deze overweldigende eerste week vonden we dit ongelofelijk ontroerende cadeau tussen de bloemen en…

Geplaatst door Het Muzieklokaal op zondag 10 januari 2016

Teruggeroepen naar het nu van het nieuws:
Wat een lullo geeft commentaar bij Goeiemorgen Nederland op de Blackstar CD van Bowie, “zijn tweede creatieve periode”, zegt de goede man, hij heeft er wel tien gehad.
Beelen: het komende uur alleen Bowie op de zender. 3FM, staat nu op.
Later weer ruimte voor Callas

Dank je wel David, dank je wel.
I salute thee
In liefde

Lubeck Stairway to GeavenLeuk om te horen wat jij er van vind. Alvast bedankt!

 • June 2019
  M T W T F S S
  « Jul    
   12
  3456789
  10111213141516
  17181920212223
  24252627282930
 • Subscribe to Blog via Email

  Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

%d bloggers like this: