Proud to be, LGBT

On 1 August 2015 by Carolien Geurtsen

sisters

Once in a blue moon

Ik heb de naam al wel vaker gehoord, misschien ook af en toe over gelezen. Gisteren was het weer zover. En na mijn misschien deprimerende blogje gepost te hebben besloot ik mezelf even wat licht(s) te gunnen.

What is a Blue Moon?

There are in fact two definitions for a blue moon. According to the more recent definition, a blue moon is the second full moon in a calendar month. For a blue moon to occur, the first of the full moons must appear at or near the beginning of the month so that the second will fall within the same month (the average span between two moons is 29.5 days).

En hier staat The Other Kind of Blue Moon 

Gistermorgen stond mijn Facebook TL er al vol van en op een of andere manier was het soothing om daar even in te dwellen na het wakker worden door/met heart rumbles.
*Ik laat ze maar even staan, die Engelse woorden – in het kader van: How my brain works.

Full Moon in Aquarius illuminating our way home – stond er als titel boven. Dat vond ik dus op een of andere manier troostend na de toch lichte doodsangstjes van het uur ervoor. En tegelijkertijd deed me dat aan een andere moon, die in the seventh house denken, en indeed the age of Aquarius, namelijk deze:

Uit een tijd waarin alles meer pais en vree leek, zeker trugkijkend, maar of ie dat ook was?
Vervolgens kwam goed Waka Waka nieuws nog langszeilen, ik ken Maurits uit een heel andere periode en andere contekst van mijn leven, én een zeer fijne reactie op mijn blog van gister, dank je wel Geert.
Toen
kon ik met een rustig hart de TV weer op een door mij zo geliefd kookprogramma zetten op 24Kitchen zonder dat ik mezelf om de oren hoefde te slaan met de beschuldiging van escapism. Martha Stewart was on, ik vind haar wat te zalvend met meestal te ouderwetse en flink ongezondere (denk vet, suiker) recepten naar mijn zin, maar Jamie komt zo weer om de bocht zeilen. Het was tijd om vruchten flapjes (volgens eigen recpet en zonder suiker) voor bezoek van zoon te gaan maken.

Qday Koninginnedag 2012

Sisters in Crime

Vandaag, zaterdag, ontwaakd zonder rumbles, ga ik zo eerst naar de moestuin van mijn vriendin, kijken of er oogst of ander onderhoud nodig is, en na de boodschapjes zit ik pride voor de buis, de drukte aldaar (Amsterdam Canal Pride) in real live kan ik niet aan, al lijkt het me wel fantastisch om er bij te zijn. Gisteren vond ik dit, als goed alternatief, boven of naast de TV.

In the mean time in Turkey –  

Enorm veel ten goede en enorm veel meer erg ten slechte veranderd in Turkije sinds ik daar woonde.
Toentertijd was de zuidkust een relatief veilige enclave en had ik vrienden en vriendinnen die Istanboel ontvlucht waren, vooral vanwege het homootje pesten, bijvoorbeeld in een gaybar die regelmatig door politie gerazziaad werd waarna alle bezoekers in een busje 30km buiten de bewoonde wereld midden in de nacht eruit gezet werden, of ‘gewoon’ in elkaar geslagen.

En nee, die Blue Moon heb ik ook niet gezien, in slaap gevallen op de bank en wakker geworden door een steekmug.
En die schoenen moet ik plakken.Leuk om te horen wat jij er van vind. Alvast bedankt!

 • July 2019
  M T W T F S S
  « Jul    
  1234567
  891011121314
  15161718192021
  22232425262728
  293031  
 • Subscribe to Blog via Email

  Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

%d bloggers like this: