Radio M Utrecht – De week van de sixties

On 16 October 2014 by Carolien Geurtsen

Zoals bijna elke morgen opende ik net als bijna-eerste even YouTube om te kijken wat ik nu weer als verrassings-suggestie voorgeschoteld zou krijgen. Meestal zit er bij de eerste vijf inderdaad in ieder geval één nummer of setje bij wat mijn aandacht trekt en ik leuk of goed vind. Vaak zijn het net gereleasde nummers of optredens, soms is het een golden oldie. Zo ook vanmorgen dus. The Lost Concert (1964) van The Beachboys. Ik heb mijn ogen uitgekeken. Een kauwgum kauwende zanger die heerlijk zwelgt in de aandacht van die met bakvissen gevulde zaal, allemaal gillende keukenmeiden steeds/juist als er een a-typisch krijsje uit de keel van Mike oprispt, dan een onbewogen heer die dat alles vanuit het publiek stijfjes aanschouwt maar helemaal aan het eind naar klaarblijkelijk zijn dochter toebuigt die zichbaar geniet. De zelfopofferende ouder 😉

daardoor herinnerde ik mij  De week van de sixties bij Radio M. Vanaf morgenochtend 9 uur wordt hij uitgezonden en ik heb toch maar net op de valreep mijn keuze gemaakt. Eigenlijk wilde ik She loves you yeah yeah yeah van de Beatles opgeven , maar die stond er, o wonder, niet bij als keuze mogelijkheid. Onbegrijpelijk 😉

eerste liedjesHet is het eerste nummer wat ik me bewust herinner, 6 jaar was ik toen. terwijl ik in mijn herinnering als een veel jongere peuter ook op muziek danste, op de tafel bij mijn oma, maar waar dat bij was kan ik me niet herinneren. Misschien toch de muziek van mijn oom, toetsenist bij The Jets. Ik heb geeneens gekeken of zij erbij staan als keuze mogelijkheid.

 

 

 

 

 

 

Shame on me. Nee gewoon eerlijk.  pieppiper jetsEn ik lees nu ook terug dat ik in Kreunend van het lachen weglopen feitelijke onjuistheden heb opschreven. Behalve dat ik als titel I love you yeah yeah yeah noemde, klopt het release jaartal van geen kanten, want toen het nummer uitkwam was ik geen drie maar zes jaar oud. Foei 😉
Wel herinner ik me nog dat ik een zogenaamde Twist-ketting droeg op mijn zesde, naar de dans die toen in de mode was, van mijn moeder.

Het tweede nummer uit de jaren zestig wat onuitwisbare indruk op me maakte was The streets of San Francisco van Scott MacKenzie

en, zo schreef ik ook op de website van Radio M, wel hierom:

Ik was 9, verliefd voor de eerste keer, mijn eerste kusje, terwijl ik ook nog hutten bouwde in speeltuin Jekerstraat. Om daar met een casette recordertje oa dit nummer af te spelen. Weemoed is het nummer bijna vanaf het begin geweest. De jongen was 14, de liefde bleef bij die ene kus.Leuk om te horen wat jij er van vind. Alvast bedankt!

 • June 2019
  M T W T F S S
  « Jul    
   12
  3456789
  10111213141516
  17181920212223
  24252627282930
 • Subscribe to Blog via Email

  Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

%d bloggers like this: