recap of a joyous weekend – lekker slapen, mijn 1e voornemen stáát: Speel Goed

On 9 December 2013 by Carolien Geurtsen

brrr. Ik snap dat dat naar is als je het nieuw is.
Ik gun het niemand, slecht of onrustig slapen.
Ik hoop dat je een goede nacht had.
[zo schreef ik net aan Elja]

Na maandenlang maar twee uur per nacht, nu meer dan twee jaar lang 3 tot 4 uur per nacht en nu af en toe 5 uur per nacht te slapen, heb ik eindelijk één nacht van zes uur achter de rug en ik kan alleen maar beamen wat ‘ze’ zeggen, want je/ik voel echt wel de tol die dat eist. [zowel van lichaam, zenuwen, emoties als creativitiet].
Met zes uur slaap zou ik weer naar mijn oude ‘gewoonte’ terugkeren, dan onthoud ik mijn dromen, schrijf ze op, en sta fit op, in plaats van mezelf uit bed te moeten schoppen.

Mijn 1e goede voornemen voor 2014 heb ik dankzij Elja’s  post [in combi met de titel] wel helder; verder gaan met leren slapen #nokidding maar wel met een glimlach want ik heb wel geleerd om er het beste van te maken.

Mijn 2e goede voornemen heb ik dankzij Laurie Anderson gevonden. Die zegt: Call yourself a multi media artist, than you are totally free, of iets in die strekking. Ergens dit weekend of net ervoor hadden we het met vrienden over kunstenaars schap en job titels en dat ik toch vast mijn creativiteit te gelde zou kunnen maken. Of liever gezegd dat zeiden zij, om tegelijk te realiseren dat alleen die gedachte me al teveel stress en prestatiedruk bezorgd. Mijn creativiteit is mijn reddingsboei geweest de afgelopen jaren en nog, en zeker fotograferen, zij het met mijn telefoon toestel, was mijn lust en mijn leven. Dat dat nu iets getemperd is, komt door een licht beschadigde lens in combi met computer software die niet doet wat ik wil waarschijnlijk aangemoedigd door de leeftijd van de betrokken kameraad.
Inmiddels heb ik van zoon vernomen dat ik de lens met alcohol te lijf zou kunnen gaan om hem in ieder geval fatsoenlijk te reinigen en vanavond in blogpraat komen de afbeeldingen die je in je blogs gebruikt voorbij dus ik hoop dat ik daar een fijn programma aangereikt krijg voor vooral het naar blogklare brokken verkleinen. en verder noem ik mezelf dus vanaf nu een multi media artieste van huiskamer formaat. Knus en veilig uitleven op welke manier er maar opkomt.

Feitelijk hangt 2 volkomen samen met 3, die ik al veel langer als mijn motto heb, want als ik een zelf hulpboek over burn out zou schrijven zou het als titel hebben: Blijf Spelen, of feitelijk: Leer Spelen. Want mijn motto ook voor 2014 is “Speel Goed Carolien”,en dan bedoel ik dus: zorg dat spelen echt onbezorgd en voor de lol is, waar je heus wel wat aan mag leren, wat aan mag hebben, en eventueel ter lering ende vermaak van anderen mag zijn, maar verlies nooit uit het hoofd dat het eerste objective is om je goed zo niet beter van te gaan voelen, pret en plezier aan te beleven, ook en juist als dat helemaal alleen in je eentje is. Blij zijn met wat ik maak dus, en alleen dan de wereld in mag en ook lang nog niet allemaal. Zoals ik vorig jaar mijn eigen bemoedigings foto boekje heb gemaakt voor mindere tijden. Zo’n projectje ga ik ook maar weer eens bedenken voor de komende weken, naast lezen, wat ook weer begint te lukken, echt fijn. Ik ben in de Middeleeuwen begonnen, dat leek me wel toepasselijk, met het boek van Huizinga, Herfsttij der Middeleeuwen, downloadable for free, geschreven in 1919.

2014  – verder op zoek naar mijn voeding
Nu eerst naar de kledingbank

 

en ja, drie is ondertussen naar één verschoven. Hoe beter dat lukt hoe makkelijker het slapen vast ook gaat, en de rest.

En ja, voor ieder slecht nieuws bericht wat ik lees en zwaae onder de indruk van ben, ga ik twee leuke positieve dingen zoeken, gewoon voor mezelf, als medicijn tegen depressie. En d ekomende tijd flink veel Laurie Anderson kijken.


Credits Vije geluiden
Geupload op 22 aug 2011

The New Cool Collective perform Lang Lang in Bimhuis Amsterdam for VPRO Vrije Geluiden.

Benjamin Herman – saxophone, Anton Goudsmit – guitar, Joost Kroon – drums, Willem Friede – keyboard, Frank van Dok, percussion, Jos de Haas – percussion, Leslie Lopez – bass, David Rockefeller – trumpet.Leuk om te horen wat jij er van vind. Alvast bedankt!

 • July 2019
  M T W T F S S
  « Jul    
  1234567
  891011121314
  15161718192021
  22232425262728
  293031  
 • Subscribe to Blog via Email

  Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

%d bloggers like this: