rooien roeien & bloeien met de riemen die je hebt #zonderveelgeld

On 14 October 2014 by Carolien Geurtsen

DSC_2273_Caro_NFF
ROOIEN

1) Aardappelen oogsten 2) Aardappelrapen 3) Aardappels uit de grond halen 4) Aardappel 5) Bolwerken door te oogsten (crypt.) 6) Delven 7) Dollen 8) Fiksen 9) Gissen 10) Graven 11) Gewas uit de grond trekken 12) Hakken 13) Het klaarspelen 14) In orde brengen 15) Klaarspelen 16) Krabben 17) Klaarspelen met lijnen (crypt.) 18) Modden 19) Mikken 20) Oogsten 21) Ontwortelen 21) Rondtrekken
Gevonden op http://www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/ROOIEN/1

Fijn dat ik doorklikte. schreef ik gisteren als reactie op deze blogpost van Cor vanmorgen twijfelde ik of ik et inderdaad zoals gepland vandaag zou posten. Ik voelde me ineens kwetsbaar in mijn openheid over mijn situatie, maar ik doe het toch. Misschien dat ik ‘m straks alsnog verwijder, dat zou dan denkelijk de eerste keer worden.

daar gaat ie Dus!!

ik schreef verder:

Want toen ik je blog in mijn mail begon te lezen kreeg ik buikpijn bij de eerste oogopslag: ‘betalen voor blog’, en mijn instinctieve neiging om juist weg te klikken bedwingend, heb ik hier verder doorgelezen.
Ik probeer alweer aardig wat jaartjes te roeien met de financiele riemen die ik heb, en die zijn alweer enige tijd 40 euri per week voor eten drinken reizen en leuke dingen (want de rest is nogmeer dan een jaar afgedekt door budgetbeheer/schuldsanering).
Jouw (Cor’s) blog lezen valt dus onder de leuke dingen die ik kan doen zonder daar geld voor uit te geven. En al ben ik ondertussen een ster geworden in erg leuke dingen doen zonder daar geld voor uit te geven, er zit dus nog wel degelijk een allergie voor iets wat ik de ‘ik doe nu leuk tegen je maar daarna wil ik er geld’ voor marketing cultuur. en die trigger zat er in jouw blog (die van gister heb ik nog niet gelezen_)

Tegelijk realiseer ik me dat ik toch bijna voortdurend de neiging heb om uit te leggen hoe ik doe wat ik doe, maar dan als een soort verantwoording afleggen, en dat probeer ik consekwent dus juist niet te doen.

Ik schrijf hier nog even volledig off topic wat jouw blog betreft (of niet?) op door omdat ik er bij het publiceren van de mijne zojuist, weer zo mee bezig was.
Want ja afgelopen week ben ik naar de sauna geweest a 20 euro, heb daar een drankje gedronken a 4,50 en ben gisteren naar een Grand Cafe (Het Gegeven Paard in Utrecht notabene) en heb daar een Bokbiertje a 3,50 en een super lekker hartig taartje met paddestoeleen en blauwe kaas a 5 euri gegeten. Mijn weekgeld voor één week dus verbrasst.
Af en toe,en steeds vaker, kies ik ervoor om even uit mijn dak te gaan wat dit soort dingen betreft, en me ondanks dat ik niet meer bij de voedselbank ‘loop’ thuis te ‘behelpen’ (tussen haakjes want zo ervaar ik het inmiddels helemaal niet meer) met van eenvoud en gekkigheid aan elkaar hangende eetcombinaties.
Grapefruit en koffie zijn vaste prik in de morgen – dus mocht je komen (logie plus ontbijt) dan heb ik dat in iedere geval in de aanbieding. En dan in enig stadium daarna óf yogurt met iets erin (fruit, zonnepitten etc) of een spinazie komkommer smootie, maar ook gerust een restje warm eten van de vorige dag. 
Wat dan, als ik niet bij mijn tante of zus eet, meestal bestaat uit een salade van bijvoorbeeld witlof of bietjes met knoflook, met soms n blikje vis of avocado.

Maar vorige week ( of was het de week ervoor?) deed ik het even met het zogeheten crash- of ziekenhuisdieet omdat ik zo nodig in de geleende galajurk wilde passen voor het Nederlands Filmfestivalbal, alwaar ik tevens in de voorafgaande tien dagen gevrijwilligd en dus ook soms gegeten had. De link van dat crash dieet zoek ik er straks wel even bij, maar daar kun je dus in 5 dagen 5 kilo mee afvallen, opdat je wat minder vet bij je hebt voor een operatie en de narcose je wat minder negatief bij blijft erna.

*Vrijwilligen bij festivals en events dus, behalve het nuttig voelen en mijn fysieke en psychische belastbaarheid testen, is het ook gewoon erg leuk en heeft allerlei benefits varierend van voorstellingen mogen bijwonen tot lekker eten en leuke mensen ontmoeten, en stof om over te schrijven of te fotograferen natuurlijk.

Nu, dit is alweer veel langer geworden dan ik uberhaupt van plan was, maar omdat me ongeveer ergens na de derde zin bekroop dat ik alweer een flinke aanzet voor een eigen blogpost bevroedde, heb ik me even laten gaan.

Dit gezegd hebbende zal ik deze Raw version nog wel even overlezen of hij mijn ijdelheids/ego toets kan doorstaan en de rest morgen op eigen bodem uitgewerken. [als ik durf] 
Dank weer ;-))

Groet en wie weet tot volgende week

*en misschien ontmoet je dan de Couchsurfer uit Frankrijk die mij weer op een Indiase maaltijd gaat tracteren, stel je voor dan krijg je dat voor ontbijt ;-))

Carolien

PS
ook zonder dat dieet bleek ik uitstekend in de gala jurk te passen maar ik was wel mooi drie kilo afgevallen en had voor 5 euro een hele week gegeten. Kijken of ik de foto erbij kan vinden.
Tot zover mijn ‘brief’ [blogcomment] aan Cor.
Nu ga ik snel die galafoto zoeken en een beetje huishouden, want straks komt mijn voormalig maatschappelijk werkster lunchen, zij brengt ‘m mee.
Leuk mens, vindt ze van mij dus ook. En ze was een waanzinnige ondersteuning in het slepende en slopende proces hiernaartoe. Zonder haar zou ik nooit zijn geweest waar ik nu was. Zij zei ooit: Wat een puinhoop, je lijkt wel de budgetbeheerder van je budgetbeheerder. Dat stadium heb ik gelukkig achter me gelaten, inclusief de bijbehorende stress.
Fijn!2 Responses to “rooien roeien & bloeien met de riemen die je hebt #zonderveelgeld”

 • 😉 een jaar en drie maanden eigenlijk. Ik hoop dan ondertussen ook in een betaalde baan gerold te zijn want al zal het jasje dan echt wel iets ruimer zitten zonder budgetbeheer, de bijstand zal ook tegen die tijd niet echt om over naar huis te schrijven zijn.
  Enne superdank voor de opstekert!! Soms echt even fijn! enne *wij doen ons best

 • Nog een jaar in de schuldsanering typ je zo achteloos …
  Maar je doet het super!!! Met uitspattingen en al!

Leuk om te horen wat jij er van vind. Alvast bedankt!

 • June 2019
  M T W T F S S
  « Jul    
   12
  3456789
  10111213141516
  17181920212223
  24252627282930
 • Subscribe to Blog via Email

  Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

%d bloggers like this: