schuilen en pet rescue – help

On 17 February 2014 by Carolien Geurtsen

IMAG2464_sm
Ik realiseer me dat ik ook letterlijk schuil. Niks verkeerds mee, gedeeltelijk zelfs de reden dat ik hier ben. Vooral in de betekenis van beschutting zoeken. Van mijn eigen ‘dossier’ zoals zelfs mijn beste vriend het gisteren noemde. 
Eerste blogje wat ik vanmorgen lees is dat van Karin, Remmen los heet het. Het raakt, zoals wel vaker. Confronterend zelfs.

Het is mooi, vind ik, om mensen te zien die eerst sceptisch keken naar het hele blogverhaal, nu eigenlijk niets liever willen dan vertellen. Vertellen, (mee)delen, verspreiden.

Ik vertel niet meer zo graag of gemakkelijk. De afgelopen dagen nam ik dan een post op Facebook of een Tweet als uitgangspunt. En nou dat verdomde blog van Karin. Dit schreef ik daaronder:

Mooi. Waar. Helder.
Ook confronterend, want de laatste tijd is er al zo lang zoveel aan de hand dat ik erdoor dreig om te vallen en het ineens wèl n issue wordt, wat wel wat niet te schrijven, en tot n gevangenis inderdaad, in het niet-geschrevene. Lastig, wil ik eindigen, is een understatement, die zich opdringt om als n gemeenplaats weer te geven hoe kwelling beter op de plaats zou zijn. Als alles binnen blijft is in ieder geval voor mij ongezond zo ervaar ik aan den lijve, en zoekend naar of en wat voor bloggen geëigend is, [en wat voor morning pages of dagboek of brief, ] die zoektocht, de mijne.

Een paar dagen op het schip van mijn broer doet me zoals gehoopt inderdaad grotendeels vergeten waar ik mee te kampen heb, waar ik mee kamp, en dat is heerlijk. Dat ik dan ook nog gewoon de boel hier ontlast is helemaal geweldig. Ik voel de maandag, weekdag, werkdag ook bij ambtelijke molens mij bekruipen, dat wel.

Broer klust en vrouw ook, en kinderen dartelen in de regel om mij heen.
Calolien, nog een spelletje?! Tante, nog één verhaaltje?!
Ik haal mijn hart op.
Dat was gisteren. Nu lig ik nog even in bed. Zometeen zal neefje ongetwijfeld weer binnen komen, om goedemorgen te zeggen en allerlei andere snelle verhalen te houden, ondertussen over me heen kruipend en in en om het stapelbed in de hut klimmend, net als gistermorgen. Vandaag moet hij naar school, en net als de vorige keer valt hem dat moeilijk, met één groot verschil, vanmiddag zal ik er gewoon nog zijn.
We genieten er allebei van, van dit ongedwongen en wat lager dan anders durende samenzijn. Gisteren zei hij, zich letterlijk door de treden van het kleine trapje naar het bovenbed heenslingerend: Wat maakt dat veel verschil zeg, één iemand erbij, dat had ik niet gedacht’. Mijn hart smolt. Ondertussen telden wij samen alle winkels bij elkaar op waar hij de dag ervoor met zijn moeder geweest was om onderdelen voor zijn draken kostuum te kopen, inclusief wat linten en kraaltjes voor de prinsessenhoed van zijn zusje.  Carnaval staat voor de deur….

 1.  schuilen
  schuilen werkw.Uitspraak:   [ˈsxœylə(n)] Verbuigingen:   schuilde, school (verl.tijd enkelv.) Verbuigingen:   heeft geschuild, heeft gescholen (volt.deelw.) Toon alle vervoegingen 1)verborgen zijn Voorbeeld:   `Welke motieven schuilen er…
  Gevonden op http://www.woorden.org/woord/schuilen
 2. schuilen
  schuilgaan, zich schuilhouden, verbergen, zich verschuilen
  Gevonden op http://www.woorden-boek.nl/woord/schuilen

 3. schuilen
  [regelmatig werkwoord]• beschutting zoeken
  vb:we moesten schuilen toen het begon te regenen

Ik vertel niet meer zo makkelijk.
Het is zo veel, duurt al zo lang en kwelt ook mezelf als ik erover schrijf
sinds 3 feb geen leefgeld, en dat was achterstallig van de week ervoor
incasso van zorgverzekering spuwt vuur
Vodafone roept een deze dagen weer: over 3 dagen wordt u afgesloten
Zo zal het ook voor de internet verbinding zijn
Dit gaat al een jaar op en af en werd door de betreffende verantwoordelijke ‘de wet van murphy’  genoemd.
ik hou het op incapabel, onwillend, dom, te druk, overbelast en laks, en dat afhankelijk van/voor de diverse betrokkenen.

Een nieuwe casemanager en  nog een aantal anderen zitten er ieder op hun eigen manier bovenop
Het gebed zonder eind, o nee het dossier,  komt misschien wel misschien niet tot een climax deze week
ik ben deels murw, als ik mijn pilletjes neem, en deels woest als ik dat niet doe
Goede en capabele mensen bemoeien zich met mijn ‘dossier’.
Wat inmiddels behoorlijk complex is geworden.
Terwijl ik weet, dat ik degene was die feb13 de magische woorden sprak
en daarna nog veel vaker: Het budgetplan moet aangepast.

Mijn lijf schreeuwt dat het óp is als ik er naar luister
Heerlijk straks nog een potje pet rescue spelen met nichtje is een goed alternatief .
De onbezorgdheid kalmeert mijn zenuwen.

Het blog van Karin was confronterend, dat ook.
Eigenlijk vertel en schrijf ik heel graag en gemakkelijk
en was het zelfs ten tijde van mijn burnout mijn medicijn

Ik vind het moeilijk dat ik niet weet of ik het redt
Als ik eerlijk ben, dan ben ik bang.
heel bang
dat ik aan het kortste eind trek
en voortijdig van de planeet val
letterlijk
ik trek mezelf weg van de op de loer liggende wanhoop
al schrijvend. Na het beantwoorden van wat mailtjes vanmorgen,
ja vanmorgen

de vergelijking van stereven met van de planeet vallen komt uit ander medicijn
Wát een leuke film
heb ik als slaapmiddel gebruikt
The Color of Magic
one moreDVD to go
I need magic

Kleine voetjes komen rennend dichterbij…Leuk om te horen wat jij er van vind. Alvast bedankt!

 • July 2019
  M T W T F S S
  « Jul    
  1234567
  891011121314
  15161718192021
  22232425262728
  293031  
 • Subscribe to Blog via Email

  Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

%d bloggers like this: