stem op mij, hoor je vaak zeggen

On 30 July 2015 by Carolien Geurtsen

Regelmatig zeggen mensen dat ik ‘wat meer met mijn foto’s moet doen’, maar ik ben nogal een ongeleid projectiel in deze, dus dat komt er, behalve een foto bij mijn blogs plaatsen, wat foto’s delen op Facebook of Instagram, en een keer een bescheiden expositie met foto’s uit Istanboel, niet echt van. Ook aan fotowedstrijden doe ik eigenlijk nooit mee. Zeker niet waarin je je hele goegemeente aan familie en vrienden moet vragen op je foto te stemmen om überhaupt een kans te maken door te komen naar de volgende ronde. Ik vind het iets denigrerends, iets van bedelen weghebben en daar hou ik niet van. Mensen die (op je product/idee, in dit geval foto) gaan stemmen omdat ze je lief of leuk vinden, zich verplicht voelen missschien, of omdat er iets knaagt van wat voor aard ook. In ieder geval niet omdat ze mooi of leuk vinden wat je gemaakt hebt, is dan de achterliggende onzekerheid.

Desondanks heb ik gisteren een foto ingezonden die ik zelf erg leuk vind, om mee te doen aan de NRC fotowedstrijd van juli, met het thema straatfotografie.
Ik ben wel enigszins in verwarring omdat er in de actie voorwaarden enerzijds staat dat de foto’s in 2015 gemaakt moeten zijn en twee alinea verder dat de foto gemaakt moet zijn in de maand van het desbetreffende thema. Een beetje vreemd en dus een kans dat mijn foto daarom alleen al niet verder komt, want dit was in mei. Maar ik ben er zelf wel blij genoeg mee om het toch aan te durven en zeker na de eerste leuke reacties op Facebook, wijd ik er dus ook maar even een blogje aan.

Het gaat inderdaad om dezeTweed Ride

Ik heb geeneens kunnen vinden wat er te winnen valt. Als ik met zoiets meedoe is het eigenlijk altijd in de stille hoop om een beetje degelijke camera te winnen, want ook al ben ik niet ontevreden met de resultaten van mijn mobiele telefoon, het lijkt me heerlijk weer eens ouderwets aan de slag te kunnen gaan met een spiegelreflex.

Ik zal nooit vergeten dat ik Thatcher Cook, een geweldige documentary photographer, een mailtje stuurde of ik ook met zijn workshop in Istanbul mee kon doen met mijn mobiele telefoon, en ja dat kon prima. Het was een fantastisch weekend rondom straatfotografie, waar alle andere deelnemers grotere of kleinere toeters bij zich hadden en ik me af en toe heus wel onzeker voelde tussen al die grootse hobby fotografen. Maar toch steeds weer óók heel blij was met de resultaten en de feedback van Thatcher. En heel blij dat nuchtere Elja er ook bij was zodat we af en toe samen konden giechelen om een dame die figuurlijk bijna omviel door haar toeter. Ik vind fotograferen met een mobiele telefoon bijna altijd drempelverlagend werken, zeker bij straatfotografie.

En ja, stemmen op deze foto mag, en kan hier. Graag zelfs, maar voor mijn eigen gemoedstoestand dus liefst alleen als je ‘m ook echt leuk vind. Ik liep er, zoals zo vaak, bij toeval middenin/tegenaan. De Tweed Ride, ik had er nog nooit van gehoord, maar wel heel erg leuk, al die oude kostuums op vaak oude modellen fiets. En dan die enthousiaste dame op links, die van het ene moment op het andere mijn beeld in en een gat in de lucht sprong.

DSC_8159_Tweed Man 600
Misschien had ik deze in moeten sturen, na ja, gedane zaken…
Nou ja, stem op mij zeg ik dus niet, wel, stem op mijn foto als je m leuk vind, en wie weet. Ik zal het zeker laten weten als ik ‘iets’ gewonnen heb. Dank je wel!

Al eerder bij Semi op de plaats rust geplaatst

twed ride 10 mei 2015Leuk om te horen wat jij er van vind. Alvast bedankt!

 • July 2019
  M T W T F S S
  « Jul    
  1234567
  891011121314
  15161718192021
  22232425262728
  293031  
 • Subscribe to Blog via Email

  Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

%d bloggers like this: