new and old, family- and best best friends, I could not cope without them

On 21 February 2016 by Carolien Geurtsen

bloemenmarkt UtrechtTwee weekenden geleden kwam BestBestFriend U. uit Duitsland over. Meestal ga ik eens per jaar een long weekend naar haar toe, deze keer was het, ook heerlijk, andersom. We kunnen lezen en schrijven met elkaar, ook al zit er een jaar of langer tussen, we pakken alle draden tegelijk binnen no time weer op. Mijn vaste lezers weten het al, ik ken haar uit Turkije, waar zij opgroeide en net, rond haar twintigste levensjaar, teruggekeerd was om zich daar te hervestigen toen ik er voor de tweede keer op vakantie kwam. Ze was een collega/vriendin van de man met wie ik zou trouwen en zou een steun en toeverlaat worden bij het wennen aan leven in een zo andere cultuur dan die waar ik zelf in opgegroeid was.

Terug naar het heden
En al zijn we beide wel wat gewend, deze keer waren de omstandigheden mega extreem, ik haalde haar donderdagavond heel laat op op station Utrecht, om samen door te reizen naar ons Houten en op de bank te kruipen met een fles bubbels om bij te praten. Toen wist ik nog steeds niet of ik het zou trekken om de volgende ochtend naar het afscheid van E. collega vrijwilliger van Oerol te gaan, daar broeide ik op. Ik wist niet of ik het emotioneel zou trekken. De dag ervóór had ik rouwkaarten zitten schrijven, of liever gezegd de enveloppen, voor mijn oom die ‘s maandags heel onverwacht overleden was. Zijn afscheid stond op de kalender voor de dinsdag.

Toen ik vroeg of U de slaapkamer met me wilde delen of behoefte had aan rust en privacy begon ze te lachen, en zei: “nee daar kom ik dus echt niet voor, ik kom voor zoveel mogelijk togetherness with you (we praten ENgels en Turks samen, geen Duits). het zouden drie dagen worden waarin zowel emoties, verhalen las bubbels en lekker Turkse hapjes zich afwisselden met kledingkasten uitmesten en samen in bed afleveringen van Once Upon a Time kijken totdat we in slaap vielen. Zij is bij uitstek de strenge meesteres waar het kleerkastuitmestkeuzes betreft. Maakt niet uit of het nieuw, prachtig en leuk is, als nooit of één keer gedragen, weggeven, als het nu niet past of niet bijna, weggeven, dus de zakken kleren, de inhoude van kasten die vele keren meeverhuist waren, verlieten het huis.

Einde verhaal

Ode aan de Liefde in Vriendschap - Deur 14

Deur nr 14

in Ode aan de liefde in vriendschap bij Deur nr 14, schreef ik er denkelijk voor het eerst over, over haar en ons.

tot zover
morgen misschien dan toch over het foto weekend met Thatcher Hullerman Cook, van de week erna. Wat geweldig fijn was, en veel energie gaf. En geweldige afleiding van de zorgen en het mantelen met liefde…

Nu.
Weer op weg naar het ziekenhuis, alwaar vaders helaas toch weer is opgenomen… nog niet stabiel maar hopelijk weer op de goede weg.

Tsssk. Life. is. what’s. happening. To. You. While. You. ARe Being.
Busy
Making
Other Plans

It becomes

Making Plans
in between time
Given

And thanks to splendid
New (Thatcher
and Old (U. and A.)
friendships
and
Family (sis and nieces)
and great great blog friends (this week extra shine on Karin <3)

And selfcare (C is me)

there seems to be
more time
in between
the little personal
and fokking big disasters (Turkey making a terrible bloody mess in the East) and so so much more)
in the world

I have so many best best friends
and even the best
and the family friends
including
the new
I could really not cope without them
thnk you
wherever you are

PS: Ik moets zo nodig halverwege de titel veranderen omdat het niet bij steno blogne bleef – maar heb de URL niet op tijd gewijzigd – nu laat ik het maar zo – sodd the rankingLeuk om te horen wat jij er van vind. Alvast bedankt!

 • June 2019
  M T W T F S S
  « Jul    
   12
  3456789
  10111213141516
  17181920212223
  24252627282930
 • Subscribe to Blog via Email

  Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

%d bloggers like this: