terug naar groene vingers

On 3 August 2015 by Carolien Geurtsen

Moestuin DSC_0419Op een moestuin passen wordt bewerkelijker naarmate je er langer niet geweest bent, eigenlijk net zoals wanneer hij echt ‘van jou’ is, bedenk ik me. Ik realiseerde me gisteren dat ik niet wist waar te beginnen, dus eerst maar een overzichtsfoto gemaakt. Vervolgens wat wildgroei weggeknipt, bramen en een hele grote courgette ontdekt, tomatenplanten gespalkt en rechtopgezet en zo nog wat meer onbekends, om vervolgens de regenton in vele gieters op de droge beplantte aarde leeg te laten lopen.

Langzamerhand werd het weer zo leuk als ik me van vroeger herinner, toen we zelf nog onze tomaten, courgettes, pompoenen en vele andere groentes hielpen groeien (in Turkije) en daar iedere dag een klein jongetje van 2 omheendartelde om mee te helpen sproeien. Lekkerder tomaten heb ik nooit gegeten.
De tomaten hier, in deze tuin, zijn allemaal nog groen, In Kusadasi waren we rondom deze tijd onderweg naar de tweede oogst van het seizoen, een wereld van verschil.

oogst DSC_0425
Evengoed verheug ik me op de rabarber, is de rozemarijn geweldig, weet ik nog niet wat met die soort gurk te doen, gaat de courgette morgen een goeie bestemming krijgen, denk ik dat de appeltjes alhoewel gewillig geplukt, nog niet eetbaar zijn, en mijmer ik over de papaverthee in Engeland die we ooit maakten. Wel/niet thats the question. Die bramen gaan zo in de yogurt.

Morgen, na de grote hitte van vandaag, nog maar even langs. Oefening baart kunst. Groene vingers en fietsen hebben volgens mij één ding gemeen, je vergeet het nooit echt. Maar het is gewoon wel hard werken en doorzetten. En in dit geval heeft mijn vriendin het leeuwinnenwerk gedaan. Chapeaux!

fruitwater DSC_0346

Zometeen eerst weer een voorraad gelukkig water aanleggen in de nieuw veroverde (2ehands nieuw via een van mijn favoriete lokale facebook pagina’s) glazen! container, of hoe noem je dat.

Wie weet waar ze in winkels te koop zijn? Want zus is er helemaal verliefd op.

 Leuk om te horen wat jij er van vind. Alvast bedankt!

 • July 2019
  M T W T F S S
  « Jul    
  1234567
  891011121314
  15161718192021
  22232425262728
  293031  
 • Subscribe to Blog via Email

  Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

%d bloggers like this: