Thunderclap – It’s time to move beyond the clouds – spyware free

On 27 October 2014 by Carolien Geurtsen

thunderclap Ik mocht dat vroeger graag zeggen: The sky is not even the limit. Grenzeloos optimistisch tiepje als ik was.
Nou ben ik daar na wat jaren fikse tegenwind en vooral uitputtelijke burnout iets voorzichtiger mee geworden, maar toen ik net een oproep van Christine kreeg met die titel: it is time to move beyond the clouds, viel me die titel me wel gelijk genoeg op en triggert echt wel om verder te lezen.
Ik had er al wel eerder van gehoord, een untrackable smartphone, edoch nu wordt het concreter, met een nieuwe call for action. En ben ik normaliter allergisch voor die term, nu even niet. Want Google and Clouds in general marcheren vrolijk verder en het is echt de hoogste tijd dat we digitaal unnoticed kunnen blijven  wanneer we dat willen, underground kunnen gaan, of in dit geval dus boven de wolken uit kunnen stijgen, beyond This famous Cloud.
So bare with me and read on.
Op de oproep pagina:

Clouds are centralised. They’re owned and controlled by someone else. And they can spy on you. We are building a new post-cloud platform where you are the network. It’s called the Indienet.

Project Stratosphere is a multi-year project that will culminate in the release of an independent smartphone. It’s not an all-or-nothing moonshot. We are not waiting for the phone to be released to launch the network and the ecosystem. And yet every decision we take in the design and development of the network and the ecosystem takes the design of the phone into consideration. We’re starting this year and when the phone is ready it will simply be the best way to participate in an already-thriving Indienet.

Ik luister zoals elke ochtend naar een voor mij onbekend muziekje, vandaag is dat deze:

besluit n afspeellijst aan t maken genaamd Ochtend Rituelen / Morning Rituals
Van-Anh Vanessa Vo: NPR Music Tiny Desk Concert

Dit allemaal nog in de setting van doorverbonden YouTube met Google Analitics enn me afvragend hoe ik dat in de toekomst ga doen.
Aral  Balkan schrijft hierover in Spyware versus Spyware: 

Pitting spyware against spyware.
We must use existing systems to promote our alternatives if our alternatives are to exist at all.

Aral Balkan, Spyware versus spyware, ind.ie,

en lees verder in de oproep.

What you can do – staat er dan.

En vervolgens:
Lend us your voice! Send a simple message from your spyware* accounts on November 8, 2014 to support our launch. With your help, we can develop independent alternatives so you won’t need spyware accounts in the future. * Twitter, Facebook, Tumblr.

En daar was ie, Mijn call to action / Ik heb het dus net gedaan via de onderstaande knop.
en dit blogje is mijn manier om die wave door te zetten, althans een poging daartoe.
Ik zou zeggen, als je nog twijfelt, krab je nog een keer op het hoofd en beslis later en anders nu gelijk doorfietsen naar die actie…
En als je het stom vind, ook goed natuurlijk. Dan staat hier nog mijn leuke fotoblog van gisteren over de fotowandeling  Instawalk024  in Nijmegen van afgelopen zaterdag.

Dus ja, wat mij betreft, heel fijn:  It’s time to move beyond the clouds met Indienet en een spyware free smartphone. Let’s do this.
Top Aral! en Dank Christine.

Indie net, heartbeat, thunderclap,  timeline – from first launch Nov 28 2013

Ind.ie team, heartbeat, thunderclap

Ind.ie Team HeartbeatLeuk om te horen wat jij er van vind. Alvast bedankt!

 • July 2019
  M T W T F S S
  « Jul    
  1234567
  891011121314
  15161718192021
  22232425262728
  293031  
 • Subscribe to Blog via Email

  Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

%d bloggers like this: