van de regen in de zonnedrup

On 11 July 2014 by Carolien Geurtsen

10446493_4437263666646_5240584552973714767_nInmiddels arriveert op mini-camping cq Natuurreservaatje De Bossewaard, de tweede keer alweer in één week, en tjonge wat prijs ik me gelukkug. Bij aankomst wilde ik wat fruit kopen wat net, met een kraampje naar binnen gereden werd – Het is een zorgboerderij met overheerlijke fruit oogst –  bleek mijn fietstas foetsjie (Voor Oerol vrijwilligers en vrienden: je weet wel die blauwe met roze gebloemde waar Caroline altijd mee sjouwde) met inderdaad ook nu mijn laptop erin. Te pletter geschrokken, zette ik het fruit in een hoekje bij de receptie en fietste zonder mijn wisselgeld aan te nemen terug, me klaarmakend voor een spurt de regen in, wie weet hoeveel km terug, met een zeer wel mogelijke teleurstelling, maar hopende op een wondertje.
En ja, dat kwam, gelukkig al heul snel, 500 meter terug stond een mevrouw met een hond langdurig gebukt en terwijl ik dichterbij kwam zag ik wat ik hoopte en ik begon van verre al te roepen. Jaaaaaaa.
EN de mevrouw keek op. Superleuk en fijn. 

Dan de slagroom op de kers, zegt de mevrouw vervolgens, jij komt net van Terschelling? Berbaasd zeg ik ja. Nou, zegt ze, ik kom uit Harlingen. En: wat leuk, wat heb je daar gedaan? Oerolvrijwilligerster  verhaal enzovoorts. Super grappig en enorm fijne toevalligheid.
Opgelucht. Nu brand de houtkachel, staat het eten op. En kwam iemand van de Zorgboerderij net roepen:Caroline, kom gerust meekijken vanavond met voetbal hoor! Je snapt, ik ben in mijn noppen.

Dat was toen. Om vijf voor tien besloot ik de wedstrijd te laten voor wat jij was, dat zou te laat oor mij worden en daarmee afzien. Ik heb lekker Bonville afgekeken en zag de volgende ochtend dat veel ergernis én saaiheid (de wedstrijd zelf) en veel spanning (de strafschoppen), mij bespaard waren gebleven, én dat de zon scheen en daar pas weer mee op zou houden toen ik op het punt stond de terugreis te aanvaarden, om inderdaad de regen weer de ruimte te geven, en mij een nat pakje. Het onweer vond ik enger. Ik maak kilometers.Leuk om te horen wat jij er van vind. Alvast bedankt!

 • February 2019
  M T W T F S S
  « Jul    
   123
  45678910
  11121314151617
  18192021222324
  25262728  
 • Subscribe to Blog via Email

  Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

%d bloggers like this: